Eläkeliiton Alajärven yhdistys juhli 40-vuotisjuhlaansa näyttävästi

0
Eläkeliiton varapuheenjohtaja Merja Uusitalo

Eläkeliiton Alajärven yhdistys vietti 40-vuotisjuhlaansa näyttävästi paikallisin voimin lauantaina koulukeskuksen Alajärvi-salissa. Juhlapuheen pitäjäksi oli kutsuttu Kurejoelta kotoisin oleva oululainen emeritus professori Hannu Rintamäki. Korkeatasoista lausuntaa esittänyt Reijo Vähälä on lähtöisin Paalijärveltä. Ja muukin ohjelma oli paljolti taidokasta, taattua alajärveläistä.

Koulukeskuksen auditorio-sali oli täynnä juhlijoita

Tervehdyssanoissaan yhdistyksen puheenjohtaja Anja Rantala kiitteli Alajärven kaupungin panostusta kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja samalla myös eläkeläisten tarpeet huomioon ottavaksi. Sosiaalinen yhteys on huomioitu. Hän kohdisti kiitokset myös Alajärven Seurakunnalle, joka on antanut tilat tapaamisiin ja kokouksiin.

Eläkeliiton Alajärven yhdistyksen puheenjohtaja Anja Rantala

Eläkeliiton tervehdyksen tilaisuuteen toi liiton varapuheenjohtaja Merja Uusitalo. Tervehdyksessään hän huomioi yhdistyksen pitkän ja tuloksekkaan työn. Neljänkymmenen vuoden määrätietoisen työn tuloksena on saavutettu lähes tuhannen jäsenen yhdistys. Hän myös toivoi samansuuntaisen kehityksen jatkumoon, tapahtuipa tulevien uusien soteratkaisujen suhteen mitä tahansa.

Musiikkia esitti Alajärven musiikkiopiston musiikinopettaja Saija-Leena Ojutkangas oppilaansa Milja Latvalan kanssa. Kahden viulun harmoonisena esityksenä oli Markku Tunkkarin Kehtolaulu ja Sateen jälkeen. Musiikissa kuului kovin tunnusomainen hieno kaustislainen viulun viesti.

vas. Saija-Leena Ojutkangas ja Milja Latvala

Yhdistyksen historiikki tuotiin juhlayleisölle, nykypäivän tapaan, kuvallisena esityksenä.

Emeritus professori Hannu Rintamäki

Professori Hannu Rintamäki tulkitsi yhdistyksen täyttäessä 40 vuotta, että se on periaatteessa ihmisen työiän mittainen. Alajärven yhdistys ei suinkaan siirry eläkkeelle, sillä eläkeläiset ovat uusiutuva luonnonvara. Pääpaino puheessa keskittyi toimintakyvyn ylläpitoon. Kaikki ohjeet kuulijoille olivat sekä tutkittuja ja hyväksi todettuja. Fyysinen toimintakyky on edellytys pitkäikäiseen hyvään elämään. Rintamäen ohjeet johtavat perustellusti siihen, että 70-kymppinen voi saavuttaa 50-kymppisen kuntotason, jos vain tahtoa riittää. Luonnollesti se vaatii kokonaisvaltaista sitoutumista kunnon ylläpitoon. Voima, liikkuvuus, lihaston hallinta luovat pohjan toimintakyvyn säilyvyyteen.

Juhani Yli-Sikkilä, Tarja Åkerman ja säestäjä Virve Männikkö

Lauluja Elämästä esittivät Tarja Åkerman, Juhani Yli-Sikkilä ja heitä säesti Virve Männikkö

 

Sari Palmu

Alajärven kaupungin tervehdyksen juhlaan toi Alajärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Palmu. Hän toivotti onnea ja menestystä yhdistykselle, sekä totesi eläkeläisten saaneen Alajärven kaupungilta turvallisen ja viihtyisän elinympäristön. Kaupunki on panostanut myös voimakkaasti liikuntapalveluihin. Lisäksi hän toivoi, kaupungin täyttäessä 150 vuotta, sen antavan myös eläkeläisille paljon virikkeitä tapahtumillaan.

Nuorten liikuntaesityksen tilaisuuteen toi Alavolin nuoret. Esitys sinisten ämpäreiden kanssa oli liikunnallinen, vauhdikas, tilaisuuten sopiva kannustus liikunnalle.

Alavolin tytöt

Lausuntataiteilija Reijo Vähälä, Paalijärveltä (nykyisin Tampereella) esitti Vaito Ahon kronikan neljänkymmenenyhdeksän vuoden takaa, urheiluvoitosta, hopeasta Roomassa ja jatkoi Aaro Hellaakosken runomuotoisen teoksen, erään Jussin kaupunkireissusta Helsinkiin, aidon vakuuttavasti. Reijo Vähälä lienee ainoa Yrjö Jyrinkosken uraa seuraava runonlausuja tällä hetkellä Suomessa.

Reijo Vähälä

40-v ohjelmanosuuden päätteeksi jaettiin Eläkeliiton kultaiset ansiomerkit Terttu Mäntyniemelle ja Anja Rantalalle. Hopeiset ansiomerki saivat Maija-Liisa Annola, Sirpa Kangastie, Jorma Kauppinen, Matti Latvala, Liisa Matintupa, Keijo Pesu, Aimo Rantala, Saara Salmenautio, Raimo Seppälä, Markku Sillanpää ja Aarne Viitasaari.

Ansiomerkein palkitut

Eläkeliiton Alajärven yhdistys tarjosi juhlan alkuun ruokailun yli sadalleviidellekymmenelle tilaisuuteen osallistujalle.

Alajärven Seurakunnan tervehdyksen ja päätöshartauksen jälkeen tarjottiin vielä 40-vuotis kahvit. Tilaisuuden juonsi diakoni Kimmo Niskala.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI