Elinkeinoministeri Katri Kulmuni vieraili Alajärvellä – uusi monitoimihalli vihittiin käyttöön

0
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni katkaisi vihkiäisnauhan Alajärven uudessa monitoimihallissa (JK/jpnews.fi)

Enne varsinaista yleisön avoimien ovien ohjelmallista iltapäivää ja iltaa suoritettiin päivällä Alajärven uuden ja nykyaikaisen monitoimihallin virallinen vihkiäisjuhla. Pitkäaikaisen prokjektin maaliintulon juhlaa kunnioitti myös valtiovallan ministeritason edustusvierailu, kun tuore elinkeinoministeri ja Suomen Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni saapui kutsuttuna suorittamaan uuden liikunta- ja monitoimitalan avausnauhan leikkaamisen sekä pitämään juhlapuheen. Avausnauhan leikkaus sujui taidokkaasti Alajärven kaupungin johdon, rakennuttaja-/urakoitsijayhtiön edustuksen ja Etelä-Pohjanmaan liiton edustajan suosiollisella avustuksella.

Tapojen mukaan avausnauhasta leikattiin muistoksi myös palat mukana olijoille.

Juhlallinen nauhan leikkaus tapahtui lukuisten salamavalojen räiskeessä (JK/jpnews.fi)

Varsinaisen ohjelmallisen tilaisuuden aloitti Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu, joka toivotti elinkeinoministeri Kulmunin tervetulleeksi Alajärvelle. Joensuun puheessa oli myös sopivaa huumoria, jossa ”Seinäjokikin” jäi melkein toiseksi.  Juhlapuheessaan ministeri Kulmuni ihasteli uutta tasokasta monitoimitilaa ja toivotti monipuolisesti onnea tilan käytölle ja mahdollisuuksille.  Alavolin nuorten naisten rytmikäs liikuntaesitys oli Minna Latvalan käsialaa, joka kertoi lähes kaikesta siitä mitä uusissa tiloissa voi harrastaa. Esityksen nimi oli leikkisästi sopiva ”Urheiluhullu”. Tilaisuudessa kuultiin myös alajärveläisten nuorten, poika- ja tyttöbändien taidokkaita musiikkiesityksiä.  Musiikki- ja soitonohjauksesta on vastannut Alajärven yläkoulun ja lukion musiikinopettaja Urmas Peräsalo.

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen (oik.) ja sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto pääsivät ojentamaan ministeri Katri Kulmunille alajärveläisen kukkasidonnan Suomen mestarin Säde Alasen taiteileman näyttävän kukkakimpun. Iloinen ja pirteä ministeri sai yleisön remahtamaan nauruun todetessaan, että ”-Minunhan tänne olisi pitänyt kukkia tuoda eikä toistepäin”. (JK/jpnews.fi)

Tilaisuuten omat tervehdyksensä toivat myös pääurakoitsijan Peab Oy:n toimitusjohtaja Mika Katajisto sekä Etelä-Pohjanmaan liiton vs. maakuntajohtaja Antti Saartenoja.

Vapaan sanan käytti Alajärven kaupunginvaltuutettu Jaakko Aho.

Ennen vihkiäisnauhan leikkausta ja kahvitarjoilua noustiin ylös ja laulettiin kaikki yhdessä ”Maamme-laulu”. Esilaulajana toimi Raimo Syväoja.

Kahvittelu- ja seurusteluhetkeen oli Punaisen Tuvan Sisko Keijonen (kuvassa vasemmalla) leiponut jälleen erinomaista ja maukasta täytekakkua. Kastamisena oli tuoretta kotona leivottua pullaa ja perinne pohjalaista leipäjuustoa. Ministerin Kulmunin seurassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Palmu, valtuuston pj Antti Joensuu sekä kaupunginjohtaja Vesa Koivunen,(JK/pnews.fi)
Alajärven kaupungille ja seutukunnalle merkittävä uima- ja monitoimihallikokonaisuus monipuolisine huippupalveluineen on valmis käyttöön. (JK/jpnews.fi)

 

 VIDEOT 


 

JÄTÄ KOMMENTTI