Musiikkiopiston ja kansalaisopiston hallintoa ei pystytä yhdistämään Alajärvellä

0
Alajärven kaupunginvaltuuston 19.12.2011 hyväksymässä Alajärven kaupungin talousarvio 2012 ja talous-toimintasuunnitelma 2013-2015 sisältää maininnan ”Selvitetään musiikkiopiston ja kansalaisopiston hallinnon yhdistämistä”.

Yleensä toimintojen yhdistämisillä pyritään purkamaan monenmoisia päällekkäisyyksiä ja täten säästämään kustannuksia. Kuntien taloushallinnon vastuuhenkilöillä edellä mainitusta toiminnasta onkin tullut lähes päivittäistä rutiinia ja työsarkaa.

Mutta työpaikkojen leikkaaminen tai täyttämättäjättäminen säästämismielessä ei olekaan maailman yksinkertaisin juttu. Suomalaisessa järjetelmässä se on erityisen vaikeaa.

Hallintojen yhdistämisaikeitten kohteena ovat Alajärven musiikkiopisto ja Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto. Asian valmistelijapari ei löytänyt mahdollisuutta sellaiseen hallintoon, jossa opistoilla olisi yksi yhteinen rehtori.

Hallintojen yhdistämisen valmistelijoina toimivat molempien opistojen rehtorit.

Sivistyslautakunta päätti esittelijöiden selontekoon nojaten, että musiikkiopiston ja kansalaisopiston hallinnollisia tehtäviä ei yhdistetä. Sen sijaan lautakunta päätti esittää henkilöstöjohtajalle, että musiikkiopiston rehtorin virka voidaan julistaa haettavaksi vakinaista täyttämistä varten 1.8.2012 alkaen.

Kaupunginhallitus hyväksyi Järvi-Pohjanmaan sivistyslautakunnan esityksen.

AA-harkat18

JÄTÄ KOMMENTTI