Onnistunut jami-ilta Blues-Vintillä Soinissa keräsi väkeä

0
Free Spirit yhtye
Timpuri Roudarit vahvistettuna Martta Magdalena Valkeudella esitti yleisöön menevää bluesia ja countrya (Kuvat: Jussi Paarvala)

Jussi Paarvala

SOINI

Soinissa musisoitiin viime sunnuntaina Blues-Vintillä usean yhtyeen voimin. Astamari ry:n järjestämässä jameissa oli tunnelma katossa. Tuolit loppuivat, mutta tilaisuuteen sopi, että istuttiin lattialla.

Hyvän Tekijät Kati Keski-Mäenpää ja Susanna Österlund

Tilaisuuden aluksi yhdistyksen puuhanaiset, Kati Keski-Mäenpää ja Susanna Österlund, keltaisissa Hyvän Tekijä-paidoissaan, kävivät läpi yhdistyksen toimintaa ja päämääriä. Basaarin tuotto tullaan käyttämään lyhentämättömänä Etiopian kouluolosuhteiden parantamiseen. Vähävaraisille tarkoitetun koulun, päivittäiseen ruokahuollon tukemiseen.

Musiikillisen illan aloitti senegalilaislähtöinen, Alajärvellä 20 vuotta asunut Yamar Thiam.

Yamar Thiamin käsissä soivat monet rummut

Yamar on perinteiden jatkaja, hänen isänsä, isoisänsä sedät ovat ja ovat olleet kaikki muusikoita, rikkaan senegalilaisen musiikkiperinteen esittäjiä. Yamar rakentaa kaikki rumpunsa itse. Poronnahasta ja mateennahasta valmistetut rummut olivat aikoinaan viestien välittäjiä. ” Sade tulee, käärme puree, kuningas tulee” saattoivat olla viestien sisältöä. Upeasti soiva pienikokoinen rumpu oli Yamarin osaavissa käsissä voimakkaasti soiva eksoottinen soitin.

Free Spirit yhtye

Timpuri Roudarit vahvistettuna Martta Magdalena Valkeudella, esitti yleisöön menevää bluesia ja countrya. Free Spirit yhtye Seinäjoelta jatkoi yleisön viihdyttämistä. Jarkko Järvenpää, Urmas Niemi ja Arto Riihinen esittivät vahvaa osaamistaan. Tähän kokoonpanoon liittyi vielä Markku Keski-Mäenpää ja Yamar Thiam.

Tällöin oli tunnelma jo katossa. Se oli hienon illan hieno päätös.

Lisää tällaista!

JÄTÄ KOMMENTTI