Soinillinen on nyt ohi – mutta millä tavalla?

1
Verneri Pohjola

Juuli Holma teki sen taas! Täytyy todella olla kiintynyt Soiniin ja saada maailmanluokan artistit tulemaan ja esiintymään Soinissa.

Kahvin aika

Lauantai-illan gastronomiseen iltaan oli Tiina Kujala, Kokkituvalta Lappajärveltä loihtinut viime vuotiseen tapaan erinomaisen juhlaillallisen. Kyllä maistui, sanoivat kaikki. Mutta kyllähän Soini on oman ansaitun huomionsa saanut. Komeasti juhlittu 150 vuotista kuntaa ja myös saatu ansaittua kiinnostusta laajemminkin.

Verneri Pohjolan omaa sessiota alusti Kare Eskola haastattelullaan, jossa Verneri vastaili  isänsä Pekka Pohjolan vaikutuksia omaan solistiuraansa.

vas. Verneri Pohjola ja Kare Eskola

Mutta tämän jälkeen, jotain ennenkuulumatonta, Verneri Pohjola, tuo Suomen Miles Davis, hän antoi tänne periferiaan aivan uskomattoman setin Groupinsa kanssa. Tuohon yhtyy varmasti Esko Reinonpoika Alanko Kurikasta: Eikö olekin valtavaa! No olihan se!

Verneri Pohjola Group
Jazz-diggareita, taustalla Leena Valkeuksen kuvia

Mutta ei tässä vielä kaikki:

Juhana Inkinen ja Juuli Holma

Festivaali päättyi Soinin kirkossa hienoon konserttiin. Tavalleen uskollisena oman klassisen taustansa mukaisesti festivaalin musiikillinen johtaja Juuli Holma päätti Soinillisen Juurilla konsertin Einojuhani Rautavaaran musiikkiin, osalle yleisöä vähemmän kuultua nykyaikaisempaa musiikkia ja sitä seurasi Peteris Vasksin, latvialaisen sävältäjän voimakkaaseen Kirja-teokseen.

Mutta se huipentuma, se oli aivan ehdottomasti Anton Arenskyn toinen jousikvartetto, sisällöltään muistutus evakkoseudun Karjalasta, jossa Juhana Inkisen viulu antoi kaikkensa.

vas. Juhana Inkinen, Iisa Kostiainen, Juuli Holma ja Lauri Angervo

Perinteiset Juurileivät Soinista jakoivat vt. kirjastonhoitaja Päivi Lähde ja Kyläpääskyjen puheenjohtaja Ritva Paarvala.

Päivi Lähde ja Ritva Paarvala
Kyllä klassinenkin Soinissa kiinnostaa.

Kiitoksia Te tänne Karjalasta tulleet evakkopakolaisten jälkeläiset, Juuli Holma ja Juhana Inkinen, jotka vastasivat koko Soinillinen-tapahtumasta.

 

 

 

 

 

SoininApteekkiOrion1_19

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä Jusi! Hyvästi kirjoitit ja kuvasit. Kiitos. Uskomaton on tunnelma kaikesta. Niin kristallin kirkas tyyli joka konsertissa.

JÄTÄ KOMMENTTI