Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila puhui maakuntajuhlassa Alajärvellä

0

Alajärvellä torstaina vieraillut sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kävi juhlavieraana ja -puhujana Etelä-Pohjanmaan liiton Maakuntajuhlassa. Kuuntele ministerin Mattilan pitämä puhe sivulta. Tilaisuudessa julkistettiin ja palkittiin vuoden nuoret eteläpohjalaiset taiteilijat 2016. Kuuntele myös yleisöäänestyksen suosikkina palkitun kuvataiteilija Mervi Patalan haastattelu.

 

Nyt vuorostaan Alajärvellä järjestetty eteläpohjalaisten Maakuntajuhla oli historiansa kolmas tilaisuus. Ensimmäinen on järjestetty Seinäjoella ja viimeisin Jalasjärvellä.

Tilaisuuden alkumarssi kajautettiin komeasti ja kuuluvasti vaskisoittimilla. Esittäjinä tyttöjen trumpettitrio Annika Kivikangas, Maaria Rentola ja Karita Kallin.

kai-pontinen
Kai Pöntinen

 

Tilaisuuden tervetulosanat lausui Maakuntavaltuuston lapualainen puheenjohtaja Kai Pöntinen tutulla ”rariomiehen” otteella.

 

 

 

Pöntisen avaussanojen jälkeen oli juhlapuheen vuoro. Sen piti maakuntakierroksellaan Alajärvelle kutsun saanut sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

(Kuuntele ministeri Mattilan puhe tästä alla olevasta ääninauhasta!)

 Ministeri Mattila oli kiertänyt Suomea ja kuunnellut viestejä ihmisiltä. Myöskin omasta maakunnastanne olen saanut paljon vinkkejä ja toiveita. Etelä-Pohjanmaalla on paljon annettavaa. Ennakkoluuloton asenne uudistuksiin on edellytys oikealle kehitykselle. Tulevaisuuden kehitys ei ole staattinen malli vaan se on kehittyvä ja muuttuva tila.
kukat_ministerille
Ministeri Mattila sai puheensa lopuksi kukat Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivuselta. Taustalla juhlan juontajana toiminut Reino Rauhala. (Kuvat: Jpnews.fi)

 

 

 

 

 

 

 

 

Trumpettitrion tyttöjen kauniin Finlandia -hymni esityksen jälkeen astui puhujan paikalle tunnetun alajärveläisen perheyrityksen jäsen.

 

Mäkelä Alu Oy:n hallituksen puheenjohtajan Petri Mäkelän puheen sanoin

petri-makela
Petri Mäkelä Mäkelä Alu

” Oma maakuntamme on tahtomaakunta, tämä on meille maakunnassa merkittävä voimavara. Maakunnan tuleekin olla alueellisesti tasapainoinen, menestyäkseen. Maakunnassamme on selkeästi osaamisen keskuksia, jossa teollisuus keskittyy maakunnan eri osiin. Myös työvoiman omavaraisuus on tärkeää, samoin kuin kustannustehokkuus. Nämä ominaisuuspiirteet tuleekin säilyttää. Paras tulevaisuuden ratkaisu onkin, että yhdessä pyritään kehittämään maakunta.”

 

Ilma-akrobatiaa nähtiin kolmen alajärveläisen voimistelijattaren esittämänä. Narujen varaan korkeuksiin ripustetulla puomilla taiteilivat alajärveläistä liikunta-ja voimistelusaura Alavolia edustavat Glide sirkusryhmäläiset.

ilma-akrobatiaa_sofianna_peura
Ilma-akrobatia esitysvuorossa Sofianna Peura Alavolin Glide sirkusryhmästä. Ryhmää valmentaa ja ohjaa liikunnanopettaja Anneli Paavola

Kuvataiteilija Mervi Patala palkittiin stipendillä hän oli myös yleisöäänestyksen suosikki.

mervi patala
Palkittu kuvataiteilija Mervi Patala KUUNTELE HAASTATTELU ALLA OLEVASTA ÄÄNINAUHASTA!

CV:   Valmistunut 2013 (AMK) Taideakatemia, Turku, ylioppilas, Seinäjoen lukio 2001, FM Oulun yliopisto 2008. Yhteisnäyttely Seinäjoen taidehalli, sekä nayttelyitä Vaasassa ja Turussa 2008 – 2014

Vuoden nuoren eteläpohjalaisen taiteilijan 2016 palkitsemisen jälkeen kuultiin musiikkiesityksenä Alajärven Korsukuoron kaksi laulua. Kuoroa säesti ja johti kanttori Ismo Pitkänen.

korsukuoro_ismo_pitkanen
Alajärven Korsukuoro lauloi johtajansa Ismo Pitkäsen säestyksellä (Kuvat: jpnews.fi)

Ennen juhlatilaisuuden päättänyttä, yhteislauluna laulettua, Vaasan Marssia, päätössanat ja kiitokset lausui Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Sillanpää.

markku-sillanpaa
Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Sillanpää sai kunnian lausua tilaisuuden päätössanat.

Maakuntajuhlien 2016 juontajana toimi Reino Rauhala.


KATSO MYÖS JUHLASTA KUVATTU VIDEOKOOSTE JPTV:STÄ!! 


.

JÄTÄ KOMMENTTI