Asuntomessut 2012 | Huippumuotoilija Harri Koskinen sisustaa asuntomessutalon suomalaisella designilla

0
Jämerä-Onni designsisustus Harri Koskinen (klikkaa kuvasta suuremmaksi!)
Valtakunnalliset asuntomessut järjestetään Tampereella Vuoreksessa 13.7.-12.8.2012.

Asuntomessualue sijaitsee Virolaisessa, noin 500 metrin päässä Vuoreskeskuksesta. Vehreän puistomaiselle alueelle on rakennettu omakotitaloja, paritaloja sekä kerros- ja rivitaloja. Lisäväriä messualue on sanut taideteoksista, joita on sijoitettu muun muassa alueen läpäisevään Kirjailijanpuistoon.

Asuntomessuilla esitellään asuntosuunnittelun ja -rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen sekä piharakentamisen viimeisimpiä virtauksia. Messurakentajia on kannustettu tekemään matalaenergia-, passiivi- ja nollaenergiataloja. Lämmön tuotannossa käytetään uusiutuvaan energiaan perustuvia ratkaisuja. Tampereen kaupungin ECO2 -ilmasto- ja energiaohjelma on tiiviisti mukana asuntomessualueen toteutuksessa.

Asuntomessuilla esitellään lisäksi jätteiden putkikeräystä sekä sade- ja valumavesien eli hulevesien käsittelyä luonnonmukaisella tavalla.

Modernista arkkitehtuurista kiinnostuneet pääsevät ihastelemaan suomalaisen designin ja kivirakentamisen tyylikästä yhdistelmää, kun Jämerä-Onni esitellään Vuoreksen asuntomessuilla. Jämerä-Onni on funktionalistinen ja avara kivitalo, jonka kruunaa huippumuotoilija Harri Koskisen suunnittelema sisustus.

Muotoilija Harri Koskinen kertoo ihastuneensa Jämerä-Onnin rohkeaan arkkitehtuuriin ja taitavaan tilan käyttöön.

– Talon avarissa, valoisissa tiloissa ajatus suorastaan lentää. Voisin hyvin kuvitella asuvani siellä itsekin, Koskinen ihastelee.

Harri Koskinen on valinnut Jämerä-Onnen sisustukseen uusia ja vanhoja klassikoita, muun muassa Artekia, Iittalaa ja Woodnotesia. Koriste-esineet ja taide esittelevät esimerkiksi Oiva Toikan, Joonas Kodan ja Juhana Hurtigin tyyliä. Nelihuoneinen kaksikerroksinen talo on suunniteltu vastaamaan erityisesti nuoren lapsiperheen tarpeita. Sisustukseen valittiin laadukkaita kalusteita ja tekstiilejä, jotka kestävät sekä kovaa käyttöä että aikaa.

Energiatehokas tilaihme

Jämerä-Onnessa luonto on lähellä, sillä tontti sijaitsee aivan puistoalueen vieressä, ja olohuoneen suuri näköalaikkuna päästää vehreyden suoraan sisään. Taloa suunniteltaessa yksi tärkeimmistä painopisteistä on ollut tilankäyttö. Hukkatilaa ei ole, vaan kaikille toiminnoille on omat paikkansa ja tilat vaikuttavat 128 neliötään suuremmilta. Kahden kerroksen korkuisen olohuoneen ympärille rakentuvan talon yläkerrassa ovat makuuhuoneet ja alakerrassa avokeittiö ja pesutilat.

– Tehokas tilankäyttö on ekologista, sillä turhia kuutioita ei lämmitetä. Se auttaa myös pitämään rakennuskustannukset kurissa, kertoo talon arkkitehtuurisuunnittelusta vastannut arkkitehti Maija Tolmunen.

Tehokkaan tilankäytön lisäksi Jämerä-Onnissa on panostettu nimenomaan energiatehokkuuteen. Talo on uuden laskentatavan mukaan erittäin hyvä B-energialuokan talo, jonka kokonaisenergiatehokkuus eli E-luku on vain 44 kWh/m2. Energiatehokkuuden pohjana ovat tiivis kivirakenne, maalämpö sekä pyörivällä lämmönsiirtimellä varustettu ilmanvaihtolaite. Oma kortensa kekoon kantaa myös runkomateriaalina käytetty luonnonmukainen ja kestävä kevytbetoni.

– Massiivinen kivirakenne on tiivis, elämätön ja hengittävä. Yhtenäisen kevytbetonirakenteen ilmatiiviys ei ole kiinni teippausten pitävyydestä. Se myös varaa erinomaisesti lämpöä ja pysyy kesällä miellyttävän viileänä, Tolmunen sanoo.

Klikkaa tästä logosta messujen kotisivuille!

JÄTÄ KOMMENTTI