Havu-partioleiri kokoaa yli 1500 osallistujaa heinäkuussa Taivalkoskellle

0
Ystävät ja yhdessä tekeminen ovat partion suosion salaisuus (Kuva: Ulla Merihaara)
Iltanuotiot ovat Havun ohjelman odotetuimpia osioita (Kuva: Pekka Kuru)
Pohjanmaan Partiolaisten piirileiri Havu kokoaa ennätysmäärän osallistujia heinäkuussa 30.7.–5.8.2012 Taivalkosken Maijanlammelle.

Havulle saapuu yli 1500 leiriläistä ympäri partiopiiriä Kurikasta Kuusamoon. Mukaan on lähdössä kaikenikäisiä partiolaisia: nuorimpien osallistujien ikä mitataan vielä kuukausissa ja vanhimmat ovat hieman yli 60-vuotiaita. Myös harrastukseen tutustujia on ilmoittautunut runsaasti: 120 lähtijää ei ole ollut ennestään partiolainen.

Havu on täynnä monipuolista ohjelmaa. Esimerkiksi käsityöpisteessä Näppärät Näpit työstetään metallia ja nahkaa.

Vauhtia ja Voimaa -ohjelmapisteessä päästään kokeilemaan tyystin toista: seinäkiipeilyä, sirkustemppuja ja metsäkuntosalia.

Osa leiriläisistä tulee näkymään myös leirialueen ulkopuolella, kun 15–17 -vuotiaat samoajat pyrkivät ratkaisemaan Kalle Päätalon julkaisemattoman käsikirjoituksen mysteerin seikkailemalla Taivalkosken kylällä.

Mieleenpainuvin ohjelma on usein kuitenkin koko leirin yhteiset iltanuotiot, joihin Havulla on erityisesti panostettu.

Ystävät ja yhdessä tekeminen ovat partion suosion salaisuus (Kuva: Ulla Merihaara)

Oululainen partiolainen Riitu Kerola 19, lähtee Havulle, koska haluaa olla mukana leirillä, josta puhutaan Pohjanmaalla seuraavat pari vuotta.

– Partioleireistä parhaita ja antoisimpia ovat juuri isot leirit, joilla pääsee tapaamaan partiokavereita eri puolilta Suomea. Koko partiopiirin voimin järjestetyllä leirillä myös ohjelmaan pystytään panostamaan pienempiä leirejä enemmän, joten odotukset ohjelman suhteen ovat korkealla. Näin isojen leirien hyviin puoliin kuuluu myös ainutlaatuinen tunnelma, joka leirillä syntyy.

Leirialueena toimiva puolustusvoimienkangasmetsäinen harjoittelualue Maijanlampi tarjoaa loistavat puitteet Havulle. Valmiita rakennuksia hyödynnetään tehokkaasti, mutta paljon tehdään myös itse. Alueelle nousee muun muassa leiriportit, kahvilat, ohjelmalava ja suihkut. Havu rakennetaan leiriä edeltävänä viikonloppuna samoajien, 18–22 -vuotiaiden vaeltajien ja aikuisten voimin.

JÄTÄ KOMMENTTI