Hyvinvointipäivä aloittaa Järvilakeuden kansalaisopiston kauden 28.8.

0
TV:stä tuttu moniosaaja Vertti Harjuniemi alustaa hyvinvointipäivässä tiistaina 28.8.

Päivi Kultalahti

Uusi harrastuskausi aloitetaan räväkästi hyvinvointitempauksella Kauhavan Pop-areenalla tiistaina 28. elokuuta. Tapahtuma alkaa kello 14 ja tarjolla on niin asiaa kuin viihdykettäkin. Nälän tainnuttaa soppatykki, josta riittää rokkaa 300:lle ensimmäiselle. Pääesiintyjäksi on lupautunut gladiaattoreista ja supersinkkudieetistä tuttu Vertti Harjuniemi, joka on tehnyt mittavan uran hyvinvoinnin parissa.

 

– Ihminen voi olla paras versio itsestään vain voimalla hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti. Pitää päättää mitä tahtoo olla, vain siten saa avaimet pysyviin tuloksiin, sanoo Vertti Harjuniemi, joka painottaa luennollaan niin kehon kuin mielenkin hallintaa. Harjuniemi puhuu suoraan, kannustaa, motivoi ja antaa konkreettisia vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Vertin neuvoilla optimoidaan niin fyysinen kuin psyykkinenkin hyvinvointi: liikunta, ravinto, lepo, motivaatio, oman mielen johtaminen ja ympäristö.

– Ihminen on omien valintojensa summa, Vertti Harjuniemi muistuttaa.

Niksologi Anssi Orrenmaa antaa hyvät vinkit arjessa selviytymiseen.

Toisena alustajana on Anssi Orrenmaa, joka antaa hyödylliset vinkit arjen hallintaan. Pitkä ura toimittajana lehdissä ja radiossa vaihtui vapaan kirjoittajan virkaan vuonna 2006. Anssi on julkaissut 30 kirjaa ja lisäksi hänet tunnetaan valtakunnan johtavana niksologina. Suurena intohimona hänellä on myöskin melonta. Anssi Orrenmaan tietoiskut kuullaan kello 15 ja kello 16, ja Vertti Harjuniemen alustus on kello 17.

Järvilakeuden kansalaisopisto toivoo tapahtumaan mahdollisimman paljon kumppaneita esittelemään omaa toimintaansa ja hankkeitaan. Osallistuminen on maksutonta.  Kumppanit voivat järjestää ohjelmaa, tehdä mittauksia tai järjestää muuta tempausta osallistujille, joita yritämme houkutella erityisesti alueelta Kauhava-Lappajärvi-Evijärvi, toki muukin lähiseutu on tervetullutta.

Mukaan kutsutaan ovat niin yritykset, hankkeet, yhdistykset kuin muutkin toimijat. Tilaisuutta varten on varattu koko halli, joten tilaa riittää.

Tähän mennessä on jo ilmoittautunut kymmenkunta näytteilleasettajaa: kuntosaleja, hyvinvointiyrittäjiä, yhdistyksiä ja hankkeita – muun muassa Aijjoos ja Kylille. Etelä-Pohjanmaan muistiyhdistys ja Kauhavan seudun sydänyhdistys ovat myöskin mukana, samoin Härmän kuntokeskus, Arjen lomatila ja Forever-tuotteet. Luvassa on maistiaisiksi ainakin ryhmäliikuntaa ja kehonkoostumusmittauksia.

Kansalaisopisto toivoo kumppaneita esittelemään toimintaansa. Tilaisuutta varten on varattu koko monitoimihalli, joten tilaa riittää.

Kannattaa lähteä koko perheen voimin, isossa hallissa on tilaa temmeltää! Tilaisuuteen on maksuton sisäänpääsy.

Monipuolinen kurssitarjotin

– Hyvinvointia, liikuntaa, tanssia, käden taitoja, historiaa, kuvataiteita, musiikkia. Kansalaisopiston kurssitarjotin on jälleen pakattu täyteen mielenkiintoista tarjontaa, josta löytyy jokaiselle mieluisa harrastus, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Tanssikursseja on ohjelmassa tavallista enemmän – uutuuksina voisi mainita tutustumiskurssin burleskiin sekä itämaisen tanssin kurssin, jossa lähitapaamisten lisäksi on saatavilla materiaalia netissä. Opisto tarjoaa runsaasti muitakin mahdollisuuksia liikunnallisen elämäntavan edistämiseen – uutuutena voi mainita ainakin äijäjoogan ja HIIT-treenin. Hyvinvointiaan voi kohentaa myös opiskelemalla hoitavaa hengitystä taikka osallistumalla kasvoklinikalle.

Kädentaidoissa on tarjolla maksuttomana kurssina nukkepaja, jossa tehdään nukkeja hyväntekeväisyyteen – nuket myydään joko paikallisesti taikka lähetetään Unicefin myytäväksi. Maksu menee maailmanlaajuiseen rokotuskampanjaan. Opiston kurssilla voi tehdä itse myös ympäristöystävällistä saippuaa ja shampoota.

Musiikin uutena tulokkaana käynnistellään Kauhavalla matalan kynnyksen kansanlauluryhmää. Syyslomalla on tarjolla FinEst-hankkeen puitteissa bändileiri, joka on tarkoitettu 10-15 -vuotiaille nuorille. Syksyn aikana kartoitetaan myös kiinnostusta lähteä Viroon laulujuhlille heinäkuussa 2019 – laulujuhlat järjestetään vain joka viides vuosi ja majoitusta on hankala löytää, joten lähtijämäärä olisi syytä tietää jo kuluvan vuoden puolella. Mikäli kiinnostuneita löytyy, maaliskuussa järjestetään opintomatka myös kauemmaksi eli Kiinaan saakka – jos matka tuntuu liian pitkältä, voi kuitenkin osallistua Kiina-aiheiselle luennolle syyskuun lopussa.

Opisto on perinteisesti tehnyt yhteistyötä harrastajateatterien kanssa tarjoamalla ryhmille ohjaajan. Uusiakin näyttelijöitä kuitenkin aina tarvitaan. Mikäli näytteleminen kiinnostaa, voi näyttelemisestä saada esimakua parina päivänä pidettävällä muutaman tunnin kurssilla. Lyhytkursseilla voi perehtyä myös esiintymistaitoon ja komedian karikatyyrien tekemiseen.

Lakeusmaisema otetaan haltuun Kauhavan Kleemolan kylätalolla pidettävällä maalauskurssilla ja historialuentoihin saadaan kiintoisa lisä Ilari Aallon pitämällä luennolla, jolla kerrotaan elämästä keskiajan Pohjanmaalla.

Kielivalikoima on edelleen monipuolinen ja maahanmuuttajille on tarjolla uutta ja aikaisempaa laajempaa suomen kielen opetusta. Englannin opiskelua voi kokeilla myös draaman avulla yhtenä lauantaipäivänä. Luovaa kirjoittamista voi opiskella verkkokurssilla ja elämäkerran kirjoittamista lähiopetuksessa. Luvassa on myös syksyn mittaan opastusta digitaitojen opiskeluun yhteistyössä Aisaparin Kylille-hankkeen kanssa. Alkavasta opetuksesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.


Kansalaisopiston kurssiohjelma jaetaan jokaiseen kotiin 16.8., ja siihen voi tutustua myös uudistetulla kotisivulla jarvilakeus.fi. Ilmoittautuminen alkaa netissä ja toimistolla 20.8. klo 8. Ilmoittautuminen onnistuu myös hyvinvointipäivässä 28.8.


 

JÄTÄ KOMMENTTI