Jätä fillari kotiin terassireissun ajaksi

0

Polkupyörällä humalassa ajavaa kutsutaan tankojuopoksi
Alkoholiin liittyvät pyöräilytapaturmat lisääntyvät terassikelien aikaan. Vaikka pyöräily sopii kesään kuin nenä päähän, pyöräily ja alkoholi eivät kuulu yhteen, korvausasiantuntija muistuttaa.

Kun aurinko porottaa, moni lomalainen ottaa fillarin alleen ja suunnistaa terassille nauttimaan lasillisen huurteista. Pidempää terassi-iltaa ei kuitenkaan kannata yhdistää pyöräilyyn. Päihtyneenä huomiokyky, tilannetaju ja tasapaino heikkenevät salakavalasti.

– Kesällä alkoholin osuus pyöräilytapaturmissa korostuu selvästi. Päihtyneenä ajetaan töyssyihin ja kurvataan pusikon kautta, usein vieläpä ilman pyöräilykypärää, korvausasiantuntija Anne Koivisto Ifistä kertoo.

Joskus päihtynyt pyöräilijä selviää muutamalla nopeasti parantuvalla ruhjeella, mutta usein seurauksena on hammasvammoja, joiden korjaaminen on työlästä. Pahimmillaan seurauksena voi olla esimerkiksi aivovamma.

Hyvä nyrkkisääntö on, että pyörän selkään ei kannata nousta, jos ei lähtisi ajamaan autoa. Pyörä kannattaa mieluummin taluttaa kotiin tai jättää se kunnolla lukittuna parkkiin odottamaan seuraavaa päivää.

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI