Joulupukkia odotellessa – CHRISTMAS JAZZ 2013

0
M.Sandberg ja M.Hortans
M.Sandberg ja M.Hortans
Nelimarkka-museossa tarjoutuu tilaisuus virittäytyä jazzahtaviin joulutunnelmiin perjantaina 20. joulukuuta järjestettävän, vaasalaisen Mariah Hortans / Mathias Sandberg Duon ”Christmas Jazz” -konsertin myötä.

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg ovat luoneet nopeasti oman markkinaraon suomalaisen jazzin parissa. Heidän musiikkiaan voi kuvata rauhalliseksi ja tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocaljazziksi. M Hortans / M Sandberg Duo on esiintynyt aktiivisesti Suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa. Vuoden 2010 konserttisarja oli Suomen kaikkien aikojen laajin jazzkiertue, ja tämänvuotinen 40 konsertin kiertue ulottuu Tammisaaresta Utsjoelle.

Mariah Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Esiintymisten ja opetuksen lisäksi hän on viime vuosina toiminut myös kuoronjohtajana. Mathias Sandberg on opiskellut mm. Manhattan School of Musicissä New Yorkissa sekä Berklee College of Musicissä Bostonissa. Mm. LaGaylia Frazierin, Gjallarhornin, Georg Riedelin, Antti Rissasen sekä Geir Rönningin kanssa yhteistyötä tehnyt Sandberg on yksi Pohjanmaan kysytyimmistä freelancemuusikoista.

Hortansin ja Sandbergin levyt ”Christmas Jazz” (2008) ja ”Another Jazzy Christmas” (2011) luovat rentouttavan joulutunnelman. Englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi esitettävä ohjelmisto koostuu Georg Friedrich Händelin, Jean Sibeliuksen ja Franz Schubertin klassisista joulusävellyksistä sekä englanninkielisistä Christmas Carrolseista. Klassikot ovat saaneet uudet sovitukset, joissa on käytetty duon tunnusmerkiksi muodostuneita harmonioita, melodisia improvisaatioita ja svengaavia rytmejä.

Christmas Jazz” -levyllä kuullaan esimerkiksi Schubertin ”Ave Maria” bossa nova – sovituksena 1700-luvun klassikko ”Kuului Laulu Enkelten”, Sibeliuksen “Giv Mig Ej Glans, Ej Guld, Ej Prakt” jazzahtavana versiona sekä Jaska Jokusen Jouluelokuvasta tuttu “Christmas Time Is Here”. ”Another Jazzy Christmas” -levyltä löytyvät mm. Leevi Madetojan ”Arkihuolesi Kaikki Heitä” gospel-versiona, Sibelius-sikermä ”On Hanget Korkeat Nietokset / ”Finlandia”, Händelin svengaava ”Dotter Sion” sekä Mel Tormén ajaton jouluklassikko ”The Christmas Song”.

Järvi-Pohjanmaan kulttuuripalvelujen tuottama konsertti alkaa 20.12. klo 18, ja pääsyliput siihen maksavat 10 euroa.
AA-KaMa_270719

JÄTÄ KOMMENTTI