Kangastien maalareilla pitkät perinteet – korkealla ei saa päätä huimata

0
Katto pestään korkeapainepesurilla (Kuvat: JY-K/jpnews.fi)

Teksti ja kuvat: Johanna Yli-Kaatiala/J-Pnews

Alajärven Maalauspalvelu Oy on yritys joka suorittaa sekä sisä- että ulkomaalauksia ammattitaidolla ja monen kymmenen vuoden kokemuksella.

Tapio Kangastie on yksi Alajärven Maalauspalvelu Oy:n työntekijöistä. Tutustumisen ajankohdan aikaan työkohteena oli omakotitalo Alavuden asemanseudulla.

– Tässä työssä ei saa päätä huimata, sillä kohteet voivat sijaita korkeallakin.

Työn kohteena olevassa omakotitalossa suoritettiin peltikaton ulkomaalaus. Ensin Tapio pesi vanhat pinnoitteet ja liat katosta korkeapainepesurilla. Työhön meni hieman toista päivää. Sen jälkeen korjattiin mahdolliset ruostevauriot kouruista ja lopuksi suoritettiin katon maalaus ruiskuttamalla pintoihin kattopanssarimaali. Se parantaa talon ulkonäköä, sekä suojaa kattoa monta vuotta eteenpäin.
Katto maalataan ruiskulla

Yrityksen hallinnosta vastaavat veljekset Raimo, Tapio ja Jari. Vanhin heistä on jo eläkeiässä ja Tapiokin on eläkeiässä parin vuoden päästä. Yrityksen perusti veljesten isä jo vuonna 1981 ja parhaimpina aikoina on ollut noin 15 työntekijää. Nykyisin veljekset työskentelevät lähinnä itsekseen. Kesäisin on luonnollisesti enemmän ulkokohteita ja talvisin maalataan sisätiloissa.

Valmis maalattu katto

Tapio kertoo, että suuremmilta vahingoilta on, työn luonteesta huolimatta, onneksi vältytty. Vapaa-aikoina hän rentoutuu mielellään marjametsässä tai pohjoisen kalastusreissuilla. Töitä on ollut riittävästi, siten että mahdolliset lomapätkät pitää pyrkiä sijoittamaan vaan  johonkin väliin.

 


JÄTÄ KOMMENTTI