Katu-gallup – Miltä pakkanen tuntuu ja miten se vaikuttaa?

0
Kirjastonhoitaja Suvi Hokkanen
Kylmällä ne tulevat luoksemme.
Pakkaset yllättivät kansalaiset leudon syksyn jälkeen. Siperiasta tulleet pakkaset tuntuivat kiusallisen kylmiltä, vai tuntuivatko? Sitä kysyimme kuntalaisilta tällä kertaa sisätiloissa Soinin kunnankirjastossa, ulkona kun ei tahtonut kukaan pysähtyä haastatteluun.

Paula Hautamäki

– Kahdenkymmenen asteen pakkanen on vielä pukeutumiskysymys, mutta kun mennään miinus neljäänkymmeneen asteeseen alkaa se jo olla tekniikalle ja muulle sellaiselle kynnyskysymys. Vielä on auto lähtenyt käyntiin, se kun on johdon päässä. Lunta saisi olla lisää, jotta pääsisi hiihtämään. Jäätilanne on ollut nyt hyvä ja lastenlasten kanssa on päästy luistelemaan.

Päivi Lähde

– Tämä pakkanen lähes ahdistaa, on kylmää ja pimeää samanaikaisesti, mutta toisaalta taivaalla on ollut hienoja näkymiä. Lumi toisi lisää valoisuutta. Luistelu olisi hienoa, mikäpä on hienompaa kuin luistella luonnonjäällä. Täällä kirjastossa huomaa pakkasen, kun asiakkaat palauttavat kylmenpiä kirjoja.

Seppo Järvinen

– En ole juurikaan nenääni pistänyt ulos, muttei ole kissatkaan, tulevat häntä suorana takaisin sisään. Itse olen päässyt hyvin tänne keskustaan, sillä naapurin auto on lähtenyt aina hyvin käyntiin. Raikas ilma, turhaa pakkasta pelätään, ainoa murheeni oli, että tietokone jäätyi. Muuten hienoja kuvia taivaalla, halo-ilmiöt ovat hienoja pakkasella. Lunta voisi olla enemmän, se kuuluu talveen. Onhan tämä muuten ollut poikkeavaa, leuto syksy tulvia ja muuta kummallista ilmoissa. Onneksi on maalämpö, se toimii ja lisänä puuta pesään! Toisinaan tulee ikävä Intiaan!

Kirjastonhoitaja Suvi Hokkanen

– Kyllähän se on osittain pukeutumiskysymys, itselläni on lievä ongelma kun pukeudun kevyesti, mutta kyllä tällaisilla pakkasilla ainakin minulla on aina kylmä. Autoni toimii pakkasillakin yllättävän hyvin, toisinaan se on piuhan päässä ja toisinaan ei. Hyvin on liikenteeseen lähtenyt. Toivoisin kyllä, että luntakin tulisi lisää, luonnollekin se olisi hyväksi. Muistan että vuonna 1990 oli samanlaista kylmyyttä. Meillä kirjastossa näkyy kylmyys vain jonkin verran. Itse olen ajatellut täällä Soinissa hankkia sukset, sillä Helsingissä ei juurikaan niitä tarvinnut.

Katu-gallup kyselee huomenna PuLa-Ahosta! Seuraa sivuilla!

talvirenkaatmarkkina

JÄTÄ KOMMENTTI