Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen vastaa | Tuntemuksia kahden virassaolokuukauden jälkeen

3
Vesa Koivunen
Vesa Koivunen
Alajärven kaupungin tulee olla riittävän monipuolinen palveluiltaan, niin että täällä työssä olevat kokevat mielekkäänä asua Alajärvellä tai muuttaa asumaan tänne. Alajärven kaupungin vetovoimaa on parannettu ja parannetaan edelleen useilla eri toimilla, toteaa 1.8.2012 virassaan aloittanut kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Hänen näkemyksensä mukaan alueelta täytyy löytyä muun muassa riittävän hyvät terveydenhuollon ja koulutuksen palvelut. Toisen asteen koulutuksen saatavuus on nuorten alueella pysymisen yksi tärkeä edellytys ja se myös takaa alueen yrityksille työvoimaa. Maakuntakorkeakoulun kautta alueelle saadaan nyt myös korkea-asteen koulutusta.

Samalla täytyy muistaa myös vapaa-ajan palvelut ja niihin onkin nyt viime vuosina panostettu voimakkaasti muun muassa liikunta- ja kulttuuripaikkarakentamisen myötä. Alajärven imago puhtaana ja turvallisena asuinalueena tulee säilyttää jatkossakin. Alajärveltä löytyy jo nyt hyviä ja kohtuuhintaisia omakotitalotontteja ja lisää kaavoitetaan jatkuvasti, Koivunen muistuttaa.

Koivunen toteaa, että vanheneva väestö yhdessä valtionosuusleikkausten kanssa asettaa Alajärven kaupungille suuria haasteita. Täällä on totuttava ajatukseen, että joitakin palveluita voidaan joutua jatkossa keskittämään kaupungin sisällä ja Järvi-Pohjanmaalla, jotta niitä ylipäätään voidaan tällä alueella tarjota. Syksyn aikana on tarkoitus järjestää Vetovoimainen Järviseutu -hankkeen kautta kaupunkilaisille ”ideakilpailu”, jossa haetaan kaupunkilaisten ehdotuksia kaupungin vetovoiman parantamiseksi.

kategoriainfo2

3 KOMMENTTIA

  1. Tuli mieleeni sellainen ajatus, että kaupungin sivuilla voisi olla ihan oma keskustelupalsta. Toki nykyään on netin kautta mahdoliisuus antaa suoraan palautetta palveluista, mutta se ei ole sama asia. Vuorovaikutteisuus puuttuu. Ehkä taustalla on pelko siitä, että häiriköt pesiytyisivät palstalle, eikä valvontaa haluta sen sitovuuden takia tehdä.

  2. Unohdit mainita yhden kohta vuoden käytössä olleen kotihoidontuen kuntalisän. Tiedän, että on useita perheitä, jotka ovat valinneet asuinpaikakseen juuri Alajärven kuntalisän perusteella. Toivotaan, että se jatkuisi. Kaupungin nettisivujen päivitys pitäsi saada aikaiseksi ja tehdä niistä vetovoimaisemmat. Olen kuullut monen paikkakunnalle muuttaneen suusta, että ensiksi tuli vilkaistua nettisivut. Mielikuva vetovoimaisesta Alajärvestä ei kyllä valitettavasti välity näiden sivujen kautta.

  3. On tosi tärkeää, että tulevat veronmaksajat saadaan jäämään kaupunkiin. Niinpä monitoimihallin rakentaminen on saatava pikaisesti käyntiin. Se mahdollistaa pesäpallon lisäksi samalla muiden lajien ja kokouksien, konserttien sekä messujen pitämisen paikkakunnalla. Monitoimihallilla on myös kansanterveydellistä vaikutusta. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut monitoimihallin kärkisijalle ja hanke on tarkoitus toteuttaa vuonna 2014 ELY-keskuksen suunnitelmissa. Nykyään on vaikeaa saada millekään paikkaunnalle väkeä muuttamaan, ellei samalla vapaa-ajan palvelut ole kunnossa. Yrityksiä kohtaa Alajärvellä pula työntekijöistä tulevaisuudessa. Tähän huutoon on vastattava ennen kuin on myöhäistä.

JÄTÄ KOMMENTTI