Kummallispolitiikkaa

2

Kun meikäläinen ei oikein osaa vaikuttaa soteen, eikä valinnanvapauteen, on tämä media oiva paikka tuoda esille asioita, joista jotain tiedän tai luulen tietäväni. Joku sanoi joskus ”Mutkikkaita ovat nuo rahavirrat”, vastasin hänelle, että suoristetaan ne. Tämän ymmärsivät myös Supercellin kaverit, jotka ilmoittivat maksavansa mielellään verot Suomeen. 

Parempi niin kuin, että rahat menevät jonnekin palmumaiden rahanpesusaarille. Ahneudella kun ei ole ylärimaa. Veikkaan kuitenkin, että pian alkaa taas rahanpesijöiden ja verosuunnittelijoiden katumusviikot ilman rangaistuksia.

Toisaalta on kiinnostava aihe, miten kunnat selviävät tulevaisuudessa saadakseen verotuloja, pitääkseen yllä palveluita ja hyvinvointia asukkailleen. Ihmisissä on olemassa syrjääntyneitä, niistä riittää puhumista. Mutta kun kokonaisia kuntia asukkaineen on vaarassa muuttua syrjäkunniksi. Tätä vastaan on kunnissa taisteltava!

kategoriainfo1

Otetaanpa yksi esimerkki:

Soinin kunnan kiinteistöveroennuste vuodelle 2018 on 524.000 euroa Kuntaliiton ennusteen mukaan. Mikäli ehdotus voimaloiden kiinteistöveron kolminkertaistumisesta hyväksytään eduskunnassa, tulee viidenkymmenen tuulivoimalan myötä tuotoksi Soinissa 1.225.000 euroa vuonna 2019 tai silloin kun voimalat pyörivät. Eli, sehän silloin kolminkertaistuu! Ja mitähän muuta tämä tarkoittaa? Sehän tarkoittaa sitä, että työnteko lisääntyy, tulee lisää työpaikkoja, palvelut säilyy ja hyvinvointi kasvaa. Sitten kun 50 myllyä pyörii ja lepakot lentää!

Avoin kysymys tuulivoiman vastustajille:

Miten vastaava verokertymä muuten saataisiin Soiniin, mistä löytyvät ne yritykset jotka jättäisivät vastaavan veromäärän tänne ilman tuulivoimaloita. Minä kysyn vaan!

kategoriainfo2

2 KOMMENTTIA

  1. Kumma kyllä, hehkutetaan kiinteistöveroeuroilla. Kuinka moni tietää, että tuulimyllyn torni on kiinteistöä josta maksetaan alenevassa määrin kiinteistöveroa. Turbiini ja lavat ovat kalustoa jonka arvosta tehdään kaluston poisto esim. 25% vuosittain, joka vähentää verotuloja tietysti. Miljoonat kiinteistöverotuottoina on kyllä mutu tuntumaa ja usein hyvin suurenneltua.
    Huoltotoimenpiteiden henkilötarve on juttu joka ei perusatu mihinkään faktaan. Faktaa on se, että Konttisuon
    tuulipuiston huoltotoimenpiteet tehdään saksalaisella työvoimalla, ei todellakaan suomalaisella(lähde Energuellen projektip.) Jos neljää voimalaa kohden on olemassa yksi huoltomies niin, kyllä laitokset on romuja kuin jutussa oli hatusta tempaistu

  2. Vastaus. Kukaan tuulivoiman kannattaja ei itse asu aluella minne voimalat tulevat. Myös aika monelle tuulivoiman kannattajalle on myös omalle maalle tulossa myllyjä.Kukaan ei ole vielä huutanut hep. Joka vaihtaa minun kanssa taloa jos tuulivoima meidät sairastuttaa.
    Ei tänne ainakaan lisää rahaa tule jos perheet muuttavat pois tuulivoimaloiden takia.

JÄTÄ KOMMENTTI