Lapsi yhteisön osana – Jari Sinkkonen luennoi Itäkylässä

0
Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen (Speakersforum)

Mahdollisuuksien maaseutu -hankkeessa on seuraavaksi vuorossa tunnetun lastenpsykiatrin Jari Sinkkosen luento. Sinkkonen luennoi Lappajärvellä, Itäkylän Nuorisoseuralla 28.8. otsikolla:

Lapsi perheen ja yhteisön osana – Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun?

Olemme maaseudulla tottuneet tiiviiseen yhteisöön. Elämän rytmi eroaa kaupunkiarjesta myös kasvatuksen näkökulmasta. Kaikki tuntevat toisensa ja lapset kasvavat ympäristössä, jossa kasvattajina toimivat omalla tavallaan myös naapurit ja muut tuttavat. Koko kylä kasvattaa -ajattelu on viime vuosina menettänyt jonkin verran merkitystään, mutta maaseudun pienemmissä yhteisöissä sillä on vielä paikkansa. Läheinen yhteisö parantaa turvallisuudentunnetta ja auttaa lasta kasvuun.

Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun?

Arvostettu Jari Sinkkonen luennoi Itäkylän Nuorisoseuralla 28.8. Jari Sinkkonen on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja Pelastakaa Lapset ry:n ent. ylilääkäri. Hän on yksi Suomen kysytyimpiä luennoitsijoita ja on lasten ja nuorten psyykkisen kehityksen ja mielenterveyden huippuasiantuntija.

Mahdollisuuksien maaseutu -hanke tarjoaa nyt mahdollisuuden päästä kuulemaan Sinkkosen luentoa kiinnostavasta näkökulmasta: Lapsi yhteisön osana.

Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Luento järjestetään 28.8. Itäkylän Nuorisoseuralla osoitteessa Luomalantie 17, Lappajärvi, alkaen klo 17.30 kahvituksella. Luento alkaa klo 18.


Hankkeen tiedot: Kolmen kylän yhteinen hanke haastaa uudistumaan

Mahdollisuuksien Maaseutu -hanke on kolmen kylän, Itäkylän, Patanan ja Sääksjärven, yhteinen pilottihanke. Vastaavaa kunta- ja maakuntarajat ylittävää yhteistyöhanketta ei ole aiemmin nähty. Innostavia luentoja ja työpajoja tarjoava hanke lähestyy elinkeinojen kehittämistä aivan uudesta näkökulmasta. Maailma muuttuu, ja myös me täällä maaseudulla olemme mukana murroksessa. Vanhat tutut elinkeinot hakevat uusia uria, ja digitaalisuus tarjoaa ennennäkemättömät mahdollisuudet paikasta riippumattomaan yrittäjyyteen. Osaammeko hyödyntää muutoksen ja olla osa sitä? Osaammeko ottaa uudesta ajasta kaiken irti, jotta elinvoima maaseudulla säilyy tulevaisuudessakin? Mahdollisuuksien Maaseutu -hankkeen tavoitteena on herätellä ihmisiä ajattelemaan uudella tavalla. Hanke järjestää luentoja, joilla kuullaan muun muassa joukkuepelistä ja yhteistyöstä, uusista yritysideoista, tuotteiden jatkojalostuksesta ja sivuvirroista, digitalisaation mahdollisuuksista, globaalista kaupasta, maaseutuelinkeinojen uusista ulottuvuuksista sekä tulevaisuuden ruoasta ja markkinoinnista. Hankkeen rahoittajia ovat Leader Aisapari ja Leader Pirityiset. 

JÄTÄ KOMMENTTI