LUKIJAN MIELIPIDE | Oletko työpaikkakiusaajan uhri?

0

Vastikään julkaistun työolobarometrin mukaan yli puolet palkansaajista on kokenut työpaikoillaan työpaikkakiusaamista tai henkistä väkivaltaa. Ilmiö on hälyttävä, koska siinä vaarannetaan työturvallisuutta ja aiheutetaan suuria kansantaloudellisia tappioita yhteiskunnalle. Meillä ei ole varaa Suomessa suhtautua asiaan välinpitämättömästi. Poissaolot ja sairauslomat työpaikoilta ovat miljardiluokan kysymys.  Kiusaaminen on tuomittava teko, joka jättää jälkensä kiusattuun koko loppuelämäksi. 

Erityisen suuressa vaarassa ovat ne työntekijät, jotka työskentelevät hierarkisissa organisaatioissa, kuten kirkko, armeija ja kunnat sekä kuntainliitot, jotka perustavat olemassaolonsa tiukkoihin sääntöihin ja esimiestyö korostuu niissä voimakkaasti koko toimintaa ohjavana tekijänä. Hyvä johtaminen perustuu tälläisessä tilanteessa tasapuoliseen kohteluun. Kiusaamisesta on heti ilmoitettava esimiehelle tai hänen ylempänä olevaan tahoon.  Tarvittaessa asia viedään työsuojelupiiriin asti. Poissuljettua ei ole sekään,että työpaikkakiusaamista käsitellään oikeusistuimissa. Niistä on olemassa langetettuja tuomioita.

Työpaikkakiusaamista esiintyy monella tasolla. Esimerkiksi esimiehet, asiakkaat ja työkaverit saattavat roikottaa löysässä hirressä kiusattua vuosikausia. Eikä tarvitse olla mikään erityisen poikkeava asia, kun riita puhkeaa. Jatkuva kiire ja erityisesti yritysten taloudelliset paineet saavuttaa tuloksia heti aiheuttavat paljon kahnauksia organisaatioissa. 

Järviseudun alueella on syytä tiedostaa tämä asia. Ystävällisyys ja hymy työpaikoilla eivät maksa mitään. Oletko sinä valmis tekemään sitovan lupauksen, että työhyvinvointi on meidän kaikkien etu nyt ja tulevaisuudessa?

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI