Moottoripyöräpoliisit kohta valmiina tien päälle

0

J-Pnews/Poliisiammattikorkeakoulu

Lähes pari sataa nykyistä ja tulevaa moottoripyöräpoliisia kokoontuu huhti-kesäkuussa Räyskälän lentokenttäalueelle Poliisiammattikorkeakoulun järjestämille kursseille.

– Kaikki moottoripyöräpoliisit suorittavat aina ennen ajokauden alkua kahden päivän ammattikurssin eli ”lämmittelykurssin”, jolla muistutellaan mieliin ajotaidot moottoripyörällä ja hiotaan asenne kohdilleen. Lisäksi uudet mp-poliisit valmistuvat peruskurssilta toukokuun lopussa, kertoo koulutuksista vastaava ylikonstaapeli Kimmo Järvinen Polamkista.

Moottoripyöräpoliisin kurssit ovat ammatillista täydennyskoulutusta, eli koulutukseen voidaan valita vain poliisikoulutuksen suorittanut henkilö.

Peruskurssilla teoriaa ja käytännön harjoituksia

Moottoripyöräpoliisin peruskoulutus kestää yhteensä seitsemän viikkoa: neljä syksyllä ja kolme keväällä. Koulutus antaa hyvät valmiudet toimia moottoripyörällä työturvallisesti vaihtelevissa tilanteissa ja oloissa.

– Kurssilaiset suorittavat teoriakokeen lisäksi taitoajo-, motocross- ja asfalttiajokokeen ja osallistuvat noin tuhannen kilometrin kestävyysajoon. Opintoihin kuuluu myös ratsiaharjoitus.

Poliisin moottoripyöräkurssien kouluttajat treenasivat ennen kevään kurssien alkua muun muassa taitoajoa, motocrossia, saattueajoa ja pehmeällä hiekalla ajoa katupyörillä. (Kuva:polamk)

 


kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI