Niin monen vuoden jälkeen…

0
Niin monen vuoden jälkeen pojat!
Auditorio täyttyy.... ( Kuvat: Jussi Paarvala)

Jussi Paarvala

”Seinäjoen kuninkaallisella Kauppaopistolla eli Pönkä-instituutilla” kokoontui viime lauantaina merkonomeja, jotka valmistuivat neljäkymmentä vuotta sitten.

Lähes kuusikymmentä osanottajaa oli saapunut entiselle Seinäjoen Kauppaoppilaitokselle.

Alkuun koetettiin katsastaa tuttuja ja pianhan heitä löytyikin, vaikka osa oli aivan muualla Suomessa, eikä tapaamisia ole ollut neljäänkymmeneen vuoteen.

Katsoppas tätä kuvaa....

Tapahtuman oli ideoinut Esko Reinonpoika Alanko, ”Ebro” ja Erkki Viinikka, ”Eki”, jotka olivat saaneet hyvää apua eläkkeellä olevasta kirjanpidon opettajasta Ilpo Salosta. Ilpo oli tehnyt ison työn etsiessään osoitteita ja vuonna 1972 valmistuneita merkonomeja, joiden nimi oli saattanut muuttua. Työ tuotti kuitenkin tulosta ja auditoriassa esiintyi kukin vuorollaan.

Miksei se nyt näy?? (Ebro ja Ilpo)

Nyt sitten alkoikin jo tuttuja löytyä. Kerrattiin jokaisen neljänkymmenen vuoden takaa antama motto,  otettiin selvää vieläkö henkilö on samaa mieltä ja usea oli. Silmiinpistävää oli myös se, että hyvin moni on tehnyt elämäntyönsä taloushallinnon parissa, joten tästä lienee kiitos myös Ilpo Salon.

Luonnollista oli että työelämän kirjo oli laaja, oli erikoishammasteknikkoa, oli muusikoita ja muita, mutta yhdistävää oli vuosikymmenten takainen iloinen opiskelu.

Opettajien huone - ennallaan 40 vuotta!

Ilpo Salon lyhyen historian kertauksen ja esittelyn jälkeen siirryttiin monelle aikoinaan tuttuun Sorsanpesään jossa ilta jatkui buffet-illallisen ja mukavan seurustelun merkeissä. Puhuttiinpa jopa sellaista, ettei odoteta seuraavaa tapaamista neljääkymmentä vuotta, se toteutuu aikaisemmin. Anssi Kelan kappaleen 1972 sanoin:

”meidän piti muuttaa maailma meistä tuli muurareita taksikuskeja, suutareita yksinhuoltajaäitejä, autokauppiaita meistä tuli lääkäreitä virkamiehiä, vääpeleitä, mutta tänään voidaan hetki olla kuninkaita”

Muisteluita
Muisteluita
On se vieläkin - debet ikkunan puolella
Niin monen vuoden jälkeen pojat!


JÄTÄ KOMMENTTI