OTA KANTAA! | Alajärven kaupungin keskustan katutyöt

1

NOSTAMME, NÄIN VIIKON JA KUUKAUDEN ALUKSI, KISSAN PÖYDÄLLE…!

Alajärven kaupungin kekuskadun, risteysalueiden ja niihin liittyvien piha-ja torialueiden uudisrakentaminen etenee omaa ”villiä” tahtiaan.
Mielenkiintoiseksi, rakentamista läheltä ja kaukaa seuranneiden silmissä, on tuossa kyseisessä katutyö- ja maisemointisavotassa muodostunut erikoinen ”rakenna-pura-korjaa-pura-rakenna” työmenetelmä.

Varsinkin kiertoliittymiä ja risteysalueita on rakennettu kokonaan uusiksi ja sitten purettu valmiinnäköinen tai jo melkein valmiiksi saatu ”tekele” pois. Monenlaisia mieleipiteitä ja mielenilmaisuja on kuntalaisten ja ulkokuntalaisten suusta saanut kesän aikan kuulla.

Moni miettii, murehtii ja pelkää erikoisen suunnittelu- ja toteuttamistavan tulevan kaupungille todennäköisesti myös kalliiksi.

Autoilijat valittavat ahtaita ja vaikeakulkuisia, paikoin jopa järjenvastaisia ajouria, sekä ”kinttupolkuja” . Nordean nurkkaa niistävä kiertoliittymä on kallellaan ja moni jo pelkää siinä ajamisesta, puhumattakaan kun talviliukkaat kelit saapuvat kaduille.

Niin sanottu Kokon-risteys on näyttänyt jo pitkään ”taviksellekin”, että se on mitä suurin floppi outoine ryhmittymiskastoineen ja liikenteenjakajineen.

Koko ydin keskustan suunnittelussa tunnutaan menneen ajassa taaksepäin, kun tarkoitus oli mennä eteenpäin. Vapaan järjen käyttö ja sen soveltaminen käytäntöön on ollut todella vähäistä.

Ainoa paikka joka tuntuu toimivan on Maxin risteyksestä lähtevä alkuosuus Rinnetien kohdalle rakennettuun hulppeaan risteykseen saakka, Kaikki muu siitä eteenpäin onkin sitten enemmän ja vähemmän pelkkää outo puppua.

Torissa on ideaa, mutta sekin on vielä niin pahasti keskeneräinen, ettei rakenteellista lopputulosta vielä kykene monikaan hahmottamaan. Kauppatorina paikan ahtaus saattaa tulla hyvinkin nopeasti vastaan?

OTA VAPAASTI KANTAA ALAJÄRVEN KAUPUNGIN KESKUSTAN ILMEEN ETENEMISESTÄ!

KERRO OMA MIELIPITEESI KÄYTTÄMÄLLÄ KOMMENTOINTIMAHDOLLISUUTTASI

JUTUN AIHEESEEN JA SIIHEN LIITTYVÄÄN SISÄLTÖÖN!

kategoriainfo2

1 KOMMENTTI

  1. Ajeltiin tässä viikonloppuna kavereiden kanssa risteyspaikkaan. Niille, jotka eivät tiedä risteyspaikan sijaintia, sanottakoon sen olevan kutakuinkin alkoa vastapäätä. Parkkipaikalta oikealta saapuu auto (siis sieltä alkon, apteekin, R-kioskin luota).
    Mitään opasteita ei näy missään. Ei minulle, eikä toiselle autoilijalle. Kumpi väistää? Jatkuuko tämä lyhyt tienpätkä sinne liiketilojen taakse vai alkaako tästä tykkänään uusi tie? Olimmeko kumpikin parkkialueella, jolloin minun olisi kuulunut väistää, vai ajoinko minä tietä pitkin, jolloin parkkialueelta tulleen olisi kuulunut väistää? Ajattelin, että toinen väistää. Ei väistänyt. Siinä oli nokkakolari lähempänä kuin koskaan. Onneksi ehdin jarruttaa viime tipassa, autojen väliin ei montaa senttiä jäänyt.
    Näin amatööriautoilijalle tämä nykyinen tiesuunnittelu tuntuu hieman tukalalta.

JÄTÄ KOMMENTTI