Patentti- ja rekisterihallitus poistaa kaupparekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jos tilinpäätöstä ei ilmoiteta 19.9.2018 mennessä

0

Kaupparekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ilmoita tilinpäätöstään kehotuksista huolimatta. Tämän vuoden toisessa poistomenettelyssä on nyt 3 913 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin viimeisen kahden vuoden ja kuuden kuukauden aikana.

 

Lista toisessa poistomenettelyssä mukana olevista yrityksistä on prh.fi-sivuilla. Siirry poistomenettelyn sivulle.

Poistettavien listalla olevien yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin 19.9.2018 mennessä.

PRH voi poistaa toimivankin osakeyhtiön tai osuuskunnan kaupparekisteristä, jos yritys ei toimita tilinpäätöstään määräaikaan 19.9.2018 mennessä eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään lokakuussa 2018.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy laatia tilinpäätös joka tilikaudelta, vaikka yritystoimintaa ei harjoitettaisikaan. Tilinpäätös täytyy myös ilmoittaa kaupparekisteriin.

PRH:n oikeus poistaa tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättänyt yritys kaupparekisteristä perustuu osakeyhtiö- ja osuuskuntalakeihin.

Veroilmoitukseen liitetyt tilinpäätösasiakirjat välitetään kaupparekisteriin, jos ne on liitetty Verohallinnon ohjeiden mukaisesti. PRH:n Virre-tietopalvelusta voi tarkastaa maksutta, onko yrityksen tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin. Siirry Virre-tietopalveluun.

Menossa myös toimimattomien yritysten poisto

Tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättäneiden yritysten lisäksi PRH poistaa tänä vuonna kaupparekisteristä toimimattomia yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä.

Poistomenettelyillä PRH parantaa kaupparekisterin tietojen ajantasaisuutta ja luotettavuutta.

 


 

Yleisötilaisuus_Hautakylä

JÄTÄ KOMMENTTI