PIKAHAASTATTELUSSA Soinin kirkkoherra Esko Kallio

0
Kirkkoherra Esko Kallio

NOPEAT KYSYMYKSET – SUORAT VASTAUKSET
Kirkkoherra Esko Kallio
Pikahaastatteluvuorossa on tänään Soinin kirkkoherra Esko Kallio, Esko-pappi ja aiheena on ei enenpää, ei vähempää kuin maahanmuutto! Aihe jota saamme seurata jokaisesta mediasta, joka päivä, jokapäiväisessä keskustelussa, joka puolella Suomea.

Pitäisikö kaikkien Suomen kuntien ottaa vastaan tasapuolisesti tänne tulevat maahanmuuttajat?

– Ei tarvitse, vain niillä kunnilla, joilla on siihen edellytykset. Esimerkiksi Lappajärvi on tehnyt myönteisen päätöksen ja johtuen Kivitipun  tilanteesta, heillä on siihen myös hyvät mahdollisuudet.

Onko pakolaisten status/yhteiskunnallinen asema kaikilla samanlainen siis sotaa, vihanpitoa tai syrjintää paossa?

– Mielestäni tulee selvittää ne syyt miksi ihminen haluaa tulla tänne. Kyllähän lähdön syyt ovat kovin moninaiset jä tällöin on tietenkin vaikea määrittää oikeutus tänne saapumiseen. Kun puhutaan, että pakolaisista suuri osa on nuoria miehiä, on selvää jos maassa on sisällissota, he lähtevät, kun vaihtoehtona on joutua sotimaan toisiaan vastaan, edes tietämättä ketä vastaan sotii. Kyllähän siellä on sovittu ketkä tällöin lähtevät.

Onko Soinin seurakunnallan mahdollisuuksia ottaa vastaan pakolaisia?

– Seurakunnassa on kyllä asiasta myös keskusteltu ja lähimmäisen rakkaus kyllä edellyttäisi vastaanottamaan, mutta mahdollisuutemme ovat rajoittuneet. Kesäaikana leirikeskus sopisi tilapäiseen majoitukseen, mutta talvi ilman lämmitystä on mahdotonta. Myöskään tietääkseni ei Soinin kunta ole ilmaissut halukkuuttaan vastaanottoon.

Pitäisikö rajat sulkea jo ainakin Torniossa vai jatkaa sieltä kuljetuksia Etelä-Suomeen?

– Ei se minusta ole tarpeellista, eihän he silloin pääsisi lainkaan Suomeen. Syytä en tiedä miksi ruotsalaiset eivät kuljeta heitä pohjanlahden yli. Kyllähän se tie helpottaisi tänne tulijoiden matkantekoa.

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI