Soinin valtuusto ja Soinin Yrittäjät pohtivat yhteisiä asioita

0
Yhteisiä aiheita pohtimassa

Eilen torstaina kokoontui uusi Soinin kunnanvaltuusto ja Soinin Yrittäjien hallitus yhteiseen keskustelutilaisuuteen Soinin valtuustosalissa. Tilaisuuden keskiössä oli yrittäjien tiedottaminen uudelle valtuustolle ja valtuutettujen kysymykset yrittäjille. Yli kaksituntisen tilaisuuden anti oli mielenkiintoinen molemmille osapuolille.

Leo Takala

Tilaisuuden aluksi Soinin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Leo Takala kertoi yrittäjäyhdistyksestä. Soinin Yrittäjät ry on 40 vuotias paikallisjärjestö, johon kuuluu 85 jäsenyritystä. Toimialat ovat: kauppa, liikenne, rakentaminen, maatalous ja metsätalous sekä hoiva- ja hyvinvointipalvelut. Tehtävänä on hoitaa yrittäjien jäsenistön hyvinvointia, ylläpitää suhteita kuntaan ja muihin järjestöihin sekä ylläpitää yrittäjähenkeä myös tulevaisuuteen.

Leo Takala kertoi myöskin yrittäjien Soiniin tulleista Etelä-Pohjanmaan Yrittäjäjärjestön palkitsemisistä. Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon on saanut A. Piipponen Oy, Valtakunnallinen Nuori Yrittäjä-palkinnon on saanut Perustava Oy. Maakunnallinen Nuori Yrittäjä-palkinnon Saarenpää Oy ja Laten Kone Oy, kaikki lähtöisin Soinista. Myöskin Seija Ojajärvi toimii Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana tällä hetkellä. Lisäksi on huomioitava, että toisen polven nuoret yrittäjät Soinissa myös menestyvät.

Paikalla olleet yrittäjien hallituksen jäsenet esittäytyivät, jonka jälkeen esittäytyi myöskin Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, joka tarjoaa alueen kunnille ja yrityksille yrityspalveluita, kehityspalveluita, toimintaympäristön kehittämispalveluita sekä aluemarkkinointia. Esittelyn suoritti yritysneuvoja Pirkko Ylätalo.

Pirkko Ylätalo

Esittelyiden jälkeen alkoi keskustelu, johon osallistui myöskin Soinin kunnan edustajat. Keskustelu toi esiin kunnan mahdollisuudet toimia nopeasti, vaikkapa kaavoituksen suhteen, totesi kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Kaisala ja piti hyvänä asiana nyt järjestettyä vuoropuhelua. Myös vt. kunnanjohtaja Hannele Hannula toi esiin kunnan kannan useisiin esitettyihin kysymyksiin.

Keskustelu jatkui monipuolisena ja esiin tuli paljon erilaisia kysymyksiä kuten: Nuorten kesätyöt, yhteinen pikkujoulu, pajujen raivaus, ammatillinen koulutus, työntekijöiden saanti, nuorten motivointi, palveluseteleiden käyttö, kotikasvatuksen vaikutus työtekemiseen, metsäalan ammattikoulutus, vapaa-ajan tulevaisuus ja voimavarojen lisääminen ja tulevan kunnanjohtajan keskusteluyhteydet yrittäjiin.

Paljosta keskusteltiin ja hyvä tilaisuus, totesivat kaikki osapuolet.

AA-Jussit_210718

JÄTÄ KOMMENTTI