Töysäläisen Elviiran asukkaat saivat sukkalahjoituksen Paula Hartikalta

0
Villasukat olivat kaikki hiukan eri värisiä ja eri kokoisia. Kaikki viisikymmentä Paula Hartikan (oik.) kutomat sukkaparit jaettiin viime torstaina pidetyn kahvitilaisuuden jälkeen Töysässä sijaitsevan palveluasumisen yksikön, Elviiran asukkaille. Elviiraa ylläpitävän Kuusiolinna Terveyden puolesta sukat vastaanotti muiden työntekijiden kanssa palveluvastaava Raija Pitkäaho (2. vas.)

Teksti, kuvat ja videot: Jouko Siirilä/jpnews.fi

Töysän kirkonkylässä Senioritiellä sijaitseva Elviira on yksi Kuusiolinna Terveyden tehostetun palveluasumisen yksiköistä. Ystävänpäivän kunniaksi syntyjään helsinkiläinen, muutama vuosi sitten paikkakunnalle muuttanut Paula Hartikka luovutti kutomansa, viisikymmentä paria sukkia, talon asukkaille.

Sukkien luovutus tapahtui torstaina 31. tammikuuta tavallista juhlavamman päiväkahvihetken yhteydessä. Palveluvastaava Raija Pitkäahoa eriväristen ja sopivasti asukkaiden jalkojen mukaan kooltaankin vaihtelevien sukkien jakamisessa avustivat vuorossa olleet työntekijät.

Kahvihetkessä asukkaille ja työntekijöille tuttuja kappaleita vuosikymmenten varrelta esitti itseään kitaralla säestänyt Kalevi Ilkka. Oulussa puolen vuosisataa asunut Ilkka on tehnyt elämäntyönsä pohjolan valkeassa kaupungissa hammasteknikkona. Trubaduristin juuret ovat Alavuden pohjoispäässä, Rantatöysässä ja Kätkänjoella.

Kalevi Ilkka Oulusta (Alavus) toimi trubaduurina päiväkahvitilaisuudessa, jossa Paula Hartikan lahjoittamat sukat luovutettiin Elviiran asukkaille.

Sukat kutonut Paula Hartikka muutti miehensä kanssa Helsingistä Töysään seitsemän vuotta sitten. Hän kehuu viihtyneensä erinomaisesti sittemmin Alavuteen liitetyssä Töysässä marjapuskien ja koiransa seurassa. Viihtymistä on huomattavasti edesauttanut myös se, että puoliso on varsinainen paluumuuttaja.

Mistä sitten idea sukkien kutomiseen? Hartikka antaa ymmärtää olevansa intohimoinen kutoja, jonka läheisillä ja omaisilla alkoi olla jo sukkia lähivuosia varten tarpeeksi.

– Kaikki kutovat sukkia, lapasia ja pipoja vastasyntyneille, mutta kukaan ei kudo mummoille ja papoille. Minä olisin saanut sitten tähän apuakin, mutta mä sanoin, että en tarvitse, tämä on mun projekti.

”Sata sukkaa” oli Hartikan tavoite alusta asti ja se urakka tuli valmiiksi tammikuussa. Nyt on uusien haasteiden vuoro.

 VIDEO 

Kalevi Ilkan varma, vakaa ja kuuluva ääni täytti Elviiran ruokasalin sukkien jakamisen jälkeen pidetyssä pienimuotoisessa kahvikonsertissa. Ensimmäisenä kuultiin Ystävän laulu tulevan ystävänpäivän kunniaksi suoraan sukkien kutojalle ja lahjoittajalle osoitettuna.

 VIDEO 

 


Alavutelaissyntyinen trubaduuri Kalevi Ilkka ajelee mielellään Oulusta tai Iin mökiltään Alavuden seudulle esiintymään, kunhan tilanteista sovitaan ajoissa etukäteen.

 

AA-HyTa_270619

JÄTÄ KOMMENTTI