TYÖPAJA VIPU ALOITTANUT SOINISSA

0

Tässä syntyy verhot tilaajalle ( kuva: Jussi Paarvala )
Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella Soinissa on aloittanut Työpaja Vipu.

Pajatoiminta on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille ja nuorille työharjoitteluun. Toiminta alkoi vuoden alusta ja tällä hetkellä pajalla työskentelee 8 henkilöä, joiden kanssa tehdään neljän kuukauden mittainen sopimus.

Pajan vetäjänä toimiva Kalevi Järvenpää sanoo: ”Pajatoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, toimeksiantoja on tullut ja kun tietoisuus kasvaa pajan toiminnasta tulee työtehtäviä varmasti lisää. Työtekijät ovat myös motivoituja, onhan pitkäaikaistyöttömän asema hankala ja sama koskee nuorta työtöntä”.

Hannele Hannula ja Kalevi Järvenpää ( Kuvat: Jussi Paarvala )

Kalevi Järvenpää kiittelee myös Soinin Kunnan osoittamia tiloja toimintaan. Ne mahdollistavat esimerkiksi puutöiden ja pienkoneiden huoltoa ja lisäksi on niin sanottu ”puhdas puoli” jossa voidaan tehdä esimerkiksi ompelualan palveluja.

Järvenpään mukaan koko toiminta-ajatus on hyvä ja se palkitsee myös tekijöitä. Lisäksi toiminnan joustavuus palvelee monipuolisesti tilaajia. Voimme antaa apua vaikka puiden pilkkomiseen tai ruohonleikkuuseen, voimme tarvittaessa tehdä mainiosti pienimuotoisia korjaustöitä.

.

Myös Soinin Kunnan hallintojohtaja Hannele Hannula ”katsoo toiminnan olevan perusteltua.

Kunnan työttömyysaste oli vuoden alussa 16,7%.

Toiminnasta saatava hyöty tulee useaa kautta, mutta tärkeää on nimenomaan työttömyyden, etenkin nuorisotyöttömyyden torjuminen ja syrjäytymisen estäminen. Näihin on panostettava.

Soinissa eivät verotulot ole vielä pudonneet merkittävästi ja tilanteen säilyttämisen hyvänä ovat kaikki tätä tukevat toimenpiteet tarpeellisia, kaikki ne pienetkin”.

Tauluja Arpaisten reitille ( Kuva: Jussi Paarvala )

JÄTÄ KOMMENTTI