Valio keittiö | Kuukauden herkku -Mangomoussekakku

0
Mangomoussekakku

Mangomoussekakku

On aika varautua juhlaherkutteluun.  Kaunis kakku tarjoaa myös silmäniloa!

12 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Valmistusaineet

Pohja

1 kpl Kananamuna

1/2 dl Sokeri

3/5 dl Vehnäjauho

2/5 dl Kaakaojauhe

Mango-vaniljamelba

1 kpl Mango, tuore

1/2 dl Vesi

1 rkl sokeri

1 tl vaniljasokeri

2 kpl liivatelehti

Mansikkamelba

200 g Mansikka

1 rkl sokeri

2 rkl vesi

2 kpl liivatelehti

Mangomousse

3 dl kerma

1 prk Mangotuorejuusto

3/5 dl sokeri

12 g liivatelehti

2 tl sitruunamehu

Koristeluun

6 kpl tuoreita mansikoita

Pohja

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita irtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada massa vuokaa. Paista 200 asteessa 6-7 min.

Mango-vaniljamelba

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuori ja kuutioi mango. Laita kattilaan mangokuutiot, vesi ja sokerit. Keitä n.4 min, jotta mango pehmenee. Soseuta. Laita irtopohjavuoan (halk.18cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä n.1-2h. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen, jolloin hyytyminen tapahtuu nopeampaa.

Mansikkamelba

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Laita kattilaan pakastemansikat, vesi ja sokeri. Keitä 2-3 min. Soseuta. Sulata liivatelehdet vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle (halk.18 cm) leivinpaperi ja kaada mansikkasose vuokaan. Anna hyytyä 1-2h. Vuoan voi laittaa myös pakastimeen hyytymään.

Mangomousse

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Laita kulhoon mangotuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kakun kokoaminen

Laita irtopohjavuokaan (halk. 20-22cm) paistettu kakkupohja. Pohjan päälle laitetaan hyydytetty mansikkamelba. Kaada puolet mangomoussesta vuokaan. Tasoita pinta tasaiseksi. Nosta mangomoussen päälle, keskelle vuokaa hyydytetty mango-vaniljamelba. Kaada lopuksi loput mangomoussesta vuokaan ja tasoita pinta. Laita kylmään hyytymään 3-4 tunniksi.

Koristelu

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla.

AA-Oulu_190618

JÄTÄ KOMMENTTI