Vimpelin Anttilankangas ja Hovila saavat valokuidun

0
Valokuidusta on moneksi, jossa tiedonsiirtokapasiteettia riittää pitkälle tulevaisuuteen.

Japo-yhtiöstä kerrotaan, että valokuituliittymien myynti Vimpelin Anttilankankaan ja Hovilan asuntoalueilla on lähtenyt rivakasti liikkeelle. Alueilta on tilauksia tehty siinä määrin, että JAPO on tehnyt päätöksen rakentaa nopean valokuituverkon Vimpelin Anttilankankaan ja Hovilan alueille kesällä 2018.

JAPO on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Vimpelissä JAPOn rakentama valokuituverkko löytyy jo Sääksjärveltä, Pokelasta, Lakaniemestä ja Koskelasta.

Kuidun tarve on jatkuvassa kasvussa, koska yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon. Asiointi, työ- ja koulumaailma, ostokset, terveyspalvelut, harrastukset sekä sosiaalinen toiminta.

Kaikki on tulevaisuudessa kätevästi hallittavissa, saatavissa ja jaettavissa esimerkiksi perheen kesken verkon kautta.

Myös yhä useampi kodinkone on kytkettynä verkkoon. Kaiken muunkin datan ja tiedonsiirron koko jatkaa ekspotentiaalista kasvuaan verkoissa. Tämän vuoksi nettiyhteyden pitää olla toimintavarma ja kaistanleveyden riittävä.

Alan asiantuntujoiden mukaan valokuitu onkin ainoa selkeä ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin.

JAPON KUITUKARTTA SEUTUKUNNALLA

Värien merkitykset: vihreä = verkko valmis, sininen = verkko rakenteilla, punainen = verkko suunnitteilla

 


 

talvirenkaatmarkkina

JÄTÄ KOMMENTTI