Alajärven Ankkureiden naisjoukkue riemastutti voitollaan Kitrolla

0
Ankkurit perinteisessä voittohyppelyssä heti ottelun jälkeen
Naisten joukkue saatiin ensimmäiseen ryhmäkuvaan voittoisan kotiottelun jälkeen. Joukkuetta huoltavat ja vetävät Minna Pitkänen (takana vas.) sekä Jarmo Nurmela // Kuva suurenee klikkaamalla sitä! ( Kuvat: jpnews.fi/JK)
Alajärven naispesäpalloilu on virinnyt useamman vuoden tauon jälkeen. Ankkureiden edustusjoukkue ”ankkurittaret” pelaa tällä kaudella runkosarjaottelujaan Suomensarjan Keskilohkossa.
Eilen keskiviikkoiltana Ankkureiden naiset voitti loppua kohden tiukaksi ja jännittäväksi kääntyneen ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (2-5,5-4,0-0,2-1)

Todella tiukan ja tasaväkisen vastuksen Ankkureille tarjosi vieraileva Jalasjärven joukkue. Ankkurit joutui lähtemään otteluun vajaalukuisella joukkueella, koska kaksi sen vakiokokoonpanoon kuuluvaa pelaajaa oli sairastumisen vuoksi sivussa. Pelinjohtaja Jarmo Nurmelalla oli siten käytössään vain yksi jokeri normaalin kolmen sijasta.

– Omat hankaluutensa se tietenkin tuo pelin taktiikan rakenteluun ja toteutukseen, mutta näillä on nyt mentävä tällä kertaa, tuumasi Nurmela.

Jalasjärvi oli ensimmäisellä jaksolla konaisuutena vahvempi ja ansaitsi oikeutetusti 2-5 lukemiin päättyneen ottelupuolikkaan. Sen lyönnit olivat vahvempia, myös ulkopeli oli joukkueella aavistuksen varmempaa kuin kotijoukkueella.

-Heidän taitava lukkarinsa Essi Ritola oli yksi selkeä syy meidän neitokaisten heikosti onnistuneeseen lyöntipeliin, kertasi Ankkureiden pelinjohtaja Jarmo Nurmela joukkueensa ensimmäisen jakson häviötä.

Tauolta ankkurittaret tulivatkin toiselle jaksolle sitten uudella lyöntijärjestyksellä. Jotakin uutta oli päätetty kokeilla vaisusti menneen eka jakson jälkeen. Uudella koostumuksella alkoi tilanteita syntyä ja sitä mukaan myös juoksuja. Toisen vuoroparin jälkeen Ankkurit johti jaksoa 3-2. Seuraavassa vuorossa Jalasjärvi tuli väkisin tasoihin ja meni ohi kakkospuolen kahdella komealla lyönnillään. Neljännessä vuorossa Ankkurit sai kuin saikin pidettyä takaa kovasti rynnivän vastustajan nollassa ja pääsi omalla täyttävällään hakemaan jaksovoittoa.

Se tulikikin lopulta kuin oppikirjoista. Pelinjohtaja Nurmelan toisella jaksolla tekemät vaihdokset kulminoituivat siten ratkaisevaan neljänteen sisävuoroon, jonka aloitti Jokeriksi vaihdettu ja mainiosti ottelussa edennyt Maiju Hänninen. Maiju selvitti itsensä helposti ykköselle ja hänet vuorostaan vaihtoi Saara Rintala kauniilla näpillä  kakkoselle ja siirtyi itse ykköselle. Toisella jaksolla numerolla kolme lyömään vaihdettu Tilla Ketonen täytti takapesät ovelalla pitkällä näpillä etukentän keskeltä ja heti seuraavalla lyönnillään roikotti taitavasti linjan yli kopparien eteen, jolloin nopea Hänninen kipaisi vaivatta tasoituksen 4-4.

Lopullisen sinetin toiselle jaksolle iski numero neljä hihassaan, Ankkureiden ykköspalkittu, Laura Nurmela. Lauran voimakas painuva takakentälle suunnattu lyönti sirvahti kakkoskopparin räpylästä ja kolmoselta kotiin kiitänyt lukkari Saara Rintala sai tuulettaa jo ennen kotipesää 5-4 jaksovoittoa kotijoukkueelle.

2. jakson neljännessä vuorossa Ankkurit käänsivät pelin myös henkisesti, joka toi lopulta voiton kotijoukkueelle. Ankkurit oli jo supervuorossa vahvempi osapuoli, vaikka juoksuja siinä ei kumpikaan onnistunut saamaan.

Kotiutuskilpailu alkoi heti ensimmäisessä parissa molemmilta joukkueilta komealla läpilyönnillä. Juoksujen lyöjät, Jalasjärven Susanna Ojala ja Alajärven Laura Nurmela, jäivät itse kuitenkin ilman kunnaria aivan kolmospesän kynnykselle.

Jalasjärvi ei saanut, hyvistä yrityksistään huolimatta, tiiviisti puolustaneen kotijoukkueen ulkokentästä enää ainuttakaan juoksua.

Alajärvi sitä vastoin onnistui jo kolmannessa parissaan ratkaisemaan otteluvoiton. Voittojuoksun taiteili jokerina ottelun pelannut Anni Mertaniemi. Voittojuoksun toi Maiju Hänninen.

Juoksujen lyöjät ja tuojat, sekä ottelussa palkitut pelaajat

Alajärvi: Piia Salo 1/1, Maiju Hänninen 0/2, Saara Rintala 0/3, Laura Nurmela 4/1, Tilla Ketonen 1/0, harhat 1.
Palkitut: I Laura Nurmela, II Saara Rintala.

.
Jalasjärvi: Jenni Rajala 0/2, Annina Pihlajamäki 1/1, Essi Ritola 1/3, Anniina Rantala 2/1, Jennina Ojala 1/0, Susanna Ojala 2/1, Taru Koskiniemi 2/1.
Palkitut: I Essi Ritola, II Anniina Rantala.

.

Tuomarit: Juha Yli-Sissala ja Reijo Saarela.

Ankkurit perinteisessä voittohyppelyssä heti ottelun jälkeen

talvirenkaatmarkkina

JÄTÄ KOMMENTTI