Alajärven kaupunginvaltuusto sai päätöksestään jääkiekkojunioreilta raikuvat aplodit

1
Jäähalli luo kokonaan uudet ulottuvuudet lajin harrastukselle ja kilpailutoimintaan.

Jäähalli luo kokonaan uudet ulottuvuudet lajin harrastukselle ja kilpailutoimintaan. (Kuvituskuva ei liity juttuun)
Näyttää vihdoin siltä, että rasittavat ja yön selkään tekemään joudutut harjoittelumatkat naapuri kuntien jäähalleihin on vihdoinkin Alajärvellä mennyttä historiaa.

Suuri joukko jääkiekkojunnuja ja heidän vanhempiaan jännitti maanantai-iltana tiukasti liki puoleenyöhön venähtänyttä Alajärven kaupunginvaltuuston kokousta, jossa yhtenä käsiteltävänä asiakohtana oli myös kaupungin suhtautuminen ja mukanaolo paikkakunnan ja läpitäjien jääkiekko- ja jääurheilutoimintaan.

Helpotus valtuustosalin lehterillä purkautui myöhäisillan tunteina kättentaputuksiin ja ”jeee” kommentteihin. Yksi sitkeimmistä ja pitkän pitkistä hankkeista tekojäineen ja jäähalleineen oli tullu omalla tavallaan historiallisen tiensä päähän. Kaupunginhallituksen esitys, jossa ei oltaisi lainkaan oltu tukemassa hallihanketta kaatui Turo Kalliomaan (ps) tekemään vastaesitykseen. Kalliomaa ehdotti, että kaupunki lähtee tukemaan omalta osaltaan hallin rakennusprojektia 300 000 eurolla.

Lisäksi kaupunki siirtää Kalliomaan tekemän ehdotuksen mukaisesti omana työnä, jäähallityömaan alta pois riisumansa tekojään jäähdytysputkistot ja kojeet, toiselle paikalle Kitron urheilukeskusalueella.  Siirrosta koituvaan kustannukseen käytetään kaupungin urheilupaikkarakentamiseen varattuja rahoja 67 500 euroa.

Panostuksellaan  jäähalliyhtiön hankkeeseen kaupunki säästyi suunnitelmissa olleen oman jäähallin rakentamiselta.

Suuressa viisaudessa kustannussäästö oli kaupungille siten merkittävä ja loppulaskuissa ”pieneksi” jäänyt valtuuston tekemä rahallinen panostus luo kuitenkin omalta osaltaan posiitivisen mielikuvan kehittyvästä kaupungista, jota nuori jälkikasvukin osaa arvostaa.

Kaupungin lähteminen mukaan hankkeeseen vaikuttaa ja helpottaa suoraan ja välillisesti lukuisten seutukunnan lapsiperheiden arkea sekä ajankäyttöä.

Ensimmäisiä hakemuksia tekojään saamiseksi pitäjään jätettiin kaupungin eri tahoille ja toimijoille jo 80-luvun alkuvuosina silloisen Alajärven Ankkureiden jääkiekkojaoston toimesta. Voimallisemmin asiaa on vienyt eteenpäin seutukunnalle perustettu jää- ja palloilu-urheilun erikoisseura Järviseudun Pallokerho.

Järviseudun Pallokerhon hallituksen jäsen Harri Hakala on toiminut jäähallitoimikunnan puheenjohtajana ja tehnyt viime kuukausien aikana jatkuvassa muutoksessa olleen hankkeen tiimoilta 7/24 tuntisia päiviä.

-Kaupungin mukaan lähteminen avasi hanat lopullisesti hankkeen toteutusvaiheelle ja rakentamaan pyritän pääsemään niin pian kuin se on virallisesti mahdollista, iloitsi Hakala kuultuaan asian myönteisestä äänestystuloksesta.

-Kun kaupungin kaava valmistuu ryhdytään tekemään hallin ja keinojääradan perustuksia ja valitaan tarjouksien pohjalta tarkoituksenmukaisin halli  keinojään päälle. Halli tehdään tarvittavan suureksi, että sisälle mahtuu myös yleisöä kannustamaan urheilijoita, kertaa Hakala aikataulua.

Hakala toivoo töiden edistyvän niin, että tulevan kauden harjoittelut ja jääkiekko-ottelut päästään pelaamaan myös Järvi-Pohjanmaalla omassa hallissa, ilman erikoisjärjestelyjä.

1 KOMMENTTI

  1. Kun allekirjoittanut on seurannut 80-luvun alusta lähtien hankkeen kehittymistä kohti tavoitettaan, niin monesti heräsi ihmetys Alajärven päättäjien nihkeyteen tässä asiassa. Koululaitos tarvitsee jäähallia, koska talvet alkavat olla leutoja ja luistelu sekä jääkiekon pelaaminen ovat kuuluneet opetusohjelmaan jo vuosikymmeniä. Hallille on myös muuta käyttöä. Siinä voidaan pitää keväällä ja kesällä yleisötilaisuuksia: kokouksia, konsertteja, messuja ja näyttelyitä, tosin vielä pienessä tilassa, mutta kuitenkin jäähalli antaa jonkinlaisen tunnun isommasta tilasta. Lisäksi tulevaisuudessa on mahdollista tehdä hallista eristämällä lämmin katsomossakin, jota voidaan vielä tarvittaessa laajentaa. Jatkorakentamiseen saanee helpommin Opetusministeriön valtionavustuksia, koska pohja ja halli on olemassa PVC-rakenteisena.

    Urheilupaikkarakentaminen houkuttelee tulevaisuudessa väestön aktiivisinta osaa paikkakunnalle, koska nykyään edellytetään lähes säännöllisesti, että paikkakunnalta löytyy uimahalli, jäähalli ja palloiluhalli jälkikasvulle. Samalla haluan lämpimästi onnitella Harri Hakalaa ja Sami Seppälää kovasta lobbaamisesta. Se on hikistä puuhaa, mutta tuotti kuitenkin lopulta kauniin hedelmän eli jäähallin vihdoin ja viimein ahkeraan käyttöön.

JÄTÄ KOMMENTTI