Alajärven Kitrolle vaihdetaan uutta pelialustaa

0
Kitron pitkään palvelleen vanhan hiekkatekonurmen poistotyöt ovat hyvässä vauhdissa ja uutta päästään kohta asentamaan
Kitron, pitkään palvelleen, vanhan hiekkatekonurmen poistotyöt ovat hyvässä vauhdissa ja uutta päästään kohta asentamaan (Kuva:jpnews.fi/JK.......Klikkaa suurennos!
Alajärveläisten yksi ylpeydenaihe ja omanlainen arkkitehtooninen luomus on Kitron pesäpallostadion.

1990 valmistuneella nykyisellä Kitrolla on mielenkiintoinen syntyhistoria ja siltä löytyy jo reilun parinkymmenen vuoden pituinen olemassaolon perinne.

Alajärven Kitron stadion oli muun muassa Suomen ensimmäisiä pesäpallokenttiä, joka luopui aikaisemmasta maa-aineskentästä ja siirtyi kokonaan uuteen Pesäpalloliiton testaamaan ja suosittelemaan hiekkatekonurmeen. Alajärvellä on oltu pesäpallon kehityksessä kautta aikojen hyvin mukana ja toimittu jopa valtakunnan tason esimerkinnäyttäjänä monnella eri tavalla.

Monet ideat, joita ei ole kirjattu, ovat syntyneet ja jääneet nykypesikseen juuri alajärveläisten kehittelyjen tuotoksina. Tätä tapahtui paljon etenkin 80-luvun pesäpallon suuren nousun aikaan.

Monet Suomen kuuluisat pesäpallourheilupaikkakunnat saivat tuon nousubuumin jälkimainingeissa lähes kertarysäyksellä ensin, niin sanotut nousevat sekä tilavat, aidot stadionkatsomot ja pian perään ainutlaatuiset hiekkatekonurmi pelialustat.

Nyt poistettu Kitron pesäpallostadionin hiekkatekonurmi on ulkolainen valmiste ja yksi Suomen vanhimmista, ellei peräti vanhin. Sen toimivuus ottelujen vaativana pelialustana onkin saanut monet alkuaikojen epäilijät muuttamaan mieltään.

Hiekkatekonurmet ovat tulleet jäädäkseen, eikä niistä ole varmaankaan mikään pesäpalloseura enää luopumassa. Ajan kehitys urheilupaikkarakentamisessa on tuonut pintojen valmistajille uusia materiaaleja ja paljon uutta tietoa käytännön palautteiden myötä.

Hienointa myös Alajärven pesäpallopyhätön uudistamisessa on jo pelkästään se, että vanhan tilalle asetettava uusi hiekkatekonurmi on kotimaista valmistetta ja se on eurooppalaista ja pohjoismaista huippuosaamista ja että se on tuotettu omassa pitäjässä Alajärvellä.

Kitrolla on luonnollisesti uuden nurmen asennustöiden aikana taukoa kotipeleistä.

Sään ollessa asentamiselle suosiollinen ja töiden edistyessä muutenkin normaalisti pitäisi uudistuneen alajärveläisen alustan olla valmiina ensimmäiseen todelliseen tulikasteesseen tiistaina 24.7..

Tuossa historian kirjoihin merkittävässä ottelussa, isäntäjoukkue Ankkurit ottaa toistamiseen mittaa Sotkamon Jymystä.

Yleisötilaisuus_Hautakylä

JÄTÄ KOMMENTTI