HIIHTO | Juuso Mäkelä Suomen joukkueessa Krasnoyarskin talviuniversiadeihin

0
Alkukauden vaikeudet loukkaantumisineen on takanapäin ja nyt Juuso Mäkelä hiihtää Suomen joukkueessa talviuniversiadeissa Venäjällä. (Juuso Mäkelä)

Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustavan alajärväislähtöisen urheilijan Juuso Mäkelän alkukauden hiihdot jäivät taustatiimin mukaan aika vähiin, kun oli sairastelua ja sitten loukkaantuminen Rukan sprintissä. Mutta nyt nuorimies hiihtää jälleen.

Juuson sormi murtui ja oli kipsissä joulukuun ajan. Imatran SM-kisoissa hiihto kulki jo lupaavasti ja suoritukset riittivätkin näytöksi valitsijoille Suomen maajoukkueen maastohiihtäjien joukkoon

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueen edustamaan Suomea talviuniversiadeihin Krasnoyarskiin Venäjälle 2.-13.3. Krasnojarskin kilpailuohjelmassa on 11 lajia. Kisoihin odotetaan lähes kolmea tuhatta osallistujaa yli 50 maasta.

Vuoden 2019 universiadeihin voivat osallistua urheilijat, jotka ovat syntyneet 1.1.1994-31.12.2001. Urheilijan tulee opiskella korkea-asteella. Myös 1.1.2018 tai sen jälkeen korkeakoulusta valmistuneet urheilijat voivat osallistua vuoden 2019 universiadeihin.

Olympiakomitean kisakokonaisuudesta vastaava johtaja Leena Paavolainen kertoo, että urheilijoiden valintakriteerinä on realistinen mahdollisuus sijoittua lajista ja sen osallistujamäärästä riippuen 8 tai 16 parhaan joukkoon. Joukkuekilpailujen ja viestijoukkueiden osalta edellytyksenä on realistinen mahdollisuus sijoittua 6 parhaan joukkoon.

-Valitsimme urheilijoita ja joukkueita seitsemään eri lajiin. Näille urheilijoille universiadit on erinomainen mahdollisuus tavoitella kansainvälistä menestystä ja kasvattaa omaa osaamistaan matkalla yhä korkeammalle tasolle, Paavolainen sanoo.

Suomen joukkueen johtajana Krasnojarskissa toimiva Jukka Tirri kertoo, että Suomen talviuniversiadijoukkueessa on tällä kertaa poikkeuksellisen kiinnostava kokoonpano.

-Muodostelmaluistelu ja jääpallo tarjoavat kisoihin uutta mielenkiintoa, ja molemmat lajit ovat Venäjällä hyvin suosittuja. Kilpailujen ohella universiadit tarjoavat nuorille urheilijoille tärkeän kokemuksen kisakyläelämästä ja toimimisesta osana joukkuetta kansainvälisen suurtapahtuman luomissa puitteissa, Tirri sanoo.

Kisojen kotisivut: Tässä J-Pnews linkissä

Talviuniversiadit Krasnoyarsk 2.-12.3.2019 

Maastohiihdossa mukana

Juuso Mäkelä 1994, Ounasvaaran Hiihtoseura, Kajaanin amk, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia


 

JÄTÄ KOMMENTTI