JÄÄKIEKKO| Karstulan Kiva vei tasaisen väännön 1-3

0

JPK -Kiva 1-3 (0-0,0-2,1-1)

Järviseudun jäähallissa Alajärvellä pelattiin Keskimaan alueen 3-divisioonan ottelu isäntäjoukkue JPK:n ja Karstulan Kivan kesken. Ottelu oli kaikissa erissään tasaista kamppailua, jossa voittoa vieraskentältä janoavampi joukkue keräsi täyden pistepotin.

Ottelun kahdessa erässä näkyi selvästi, että isäntäjoukkue ei ollut siinä taistelumoodissa missä se on aikaisemmissa otteluissa kotijäällä nähty. Kivan kamppailuun lähtö lienee tullut kotijoukkueelle pienoisena shokkina, kun sen normaali pelivire löytyi vasta kolmanteen erään. Karstulan pelaajapotentiaali teki kaiken mahdollisen pisteittensä eteen joten takki alkoi olla kolmannen lopuilla ilmareikiä täynnä. JPK vei kiekkoa välillä hyvin paikoille, mutta se kuuluisa viimeistely, maalin syntymiseen saakka, oli hakoteillä. Kunnon laukauksia maalia kohti ja niiden aiheuttamia, aina vaarallisia jälkitilanteita, nähtiin myös arsenaalissa vähänlaisesti. Karstulan puolustus pelasi hyvin tuhoten loputkin tekopaikat. Joukkue karvasi myös uhrautuvasti ottelun kaksi ensimmäistä erää, eikä antanut näin tilaa ja aikaa JPK:lle ryhmitysten rakenteluun ja kunnon hyökkäyksille. Ottelun luonnetta kuvaa myös maalien syntyminen, sillä vain yksi Kivan tekopaikasta iskemä laukaus yllätti maskissa olleen JPK maalivahti Jesse Laasalan. Kaksi muuta maalia Kiva sai, harvoin näillä jäillä puhalletusta, rangaistuslaukauksesta ja kolmannen erän lopun maalista, jossa JPK yritti vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtiaan kuudella kenttäpelaajalla. Molemmat maalivahdit pitivät joukkuetta pystyssä torjunnoillaan ja olisivat ansainneet kirkkaasti joukkuittensa parhaan pelaajan palkinnon.

Kivan maalivahti Samppa Meriläinen toimi joukkueensa viimeisenä lukkona (jpnews.fi)

Ottelun ensimmäisen erän pitivät molemmat vahdit pesänsä puhtaana. Toisessa erässä nähtiin tuomari vihellys, joka tuotti Kivalle rangaistuslaukauksen ja avaus maalin, kun Mika Pekkanen laittoi ”rankkarilla” kiekon väkevästi Laasalan selän taakse. Myös ottelun toisesta maalista, aivan toisen erän viime sekunneilla, vastasi Kiva. Jere Oikarin lyöntilaukaus painui verkon perukoille ja Karstula siirtyi ennen erätaukoa 0-2 johtoon.

Kolmas erä soi jo hieman paremmin JPK:lle, vaikkakin edelleen sen luottopelaajat ”alisuoriutuivat” kiekon kanssa ja kaksinkamppailutinteissa. JPK:n ainokaisen ja samalla tutunoloisen ylivoimamaalin iski ajassa 50:25 Niko Mäkelä.

JPK kavensi ottelulukemia yv maalilla Niko Mäkelän toimiessa viimeistelijänä ottelun kolmannessa erässä (jpnews.fi)

Kivan mainion maalivahdin Samppa Meriläisen taakse isketyn ottelun ainokaisen maalin syöttäjiksi merkattiin Lauri Männistö ja Kyösti Viinamäki

Jäähallin kello löi isäntiä vastaan kiivaasti, mutta tämä lauantai-ilta oli se, ettei mikään ottanut onnistuakseen, myös maalivahdin sisäänotto tuhrittiin paniikkitunnelmissa kokonaan ja Kiva pääsi helposti kaunistelemaan loppulukemiksi 1-3.

Joukkueet kohtaavat alkusarjassa toisensa kaikkiaan neljä kertaa, nyt käyty ottelu Alajärvellä oli toinen, ensimmäinen Karstulassa pelattu kamppailu päättyi tasatulokseen 5-5.

Käytyjä pelejä lievästi arvioiden, Kiva on ottamassa pienoista ”niskalenkkiä” JPK:sta.

KATSO OTTELUN TILASTOT TÄSTÄ J-PNEWS LINKISTÄ!

KUUNTELE VALMENTAJIEN JA KAPTEENISTON KOMMENTIT OTTELUN JÄLKEEN:

Kommentoimassa 1. Valmentaja Juha Tynkkynen (JPK) ja 2. valmentaja Jukka Lehtinen (Kiva), sekä 3. kapteeni,hyökkääjä Mika Pekkanen (Kiva) ja 4. varakapteeni, hyökkääjä Sampo Peura (JPK). 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

talvirenkaatmarkkina

JÄTÄ KOMMENTTI