KRIKETTI | Jyväskylä kaatoi Oulun Alajärvellä

0
Oulun ja Jyväskylän krikettijoukkueet yhteiskuvassa Alajärvellä 8.8.2010

Oulun ja Jyväskylän krikettijoukkueet yhteiskuvassa Alajärvellä 8.8.2010. Kuvassa keskellä (Ankkurit-paidassa) Alajärven Ankkureiden krikettijaoston vetäjä Juhani Paananen >>>>>>(Klickaa kuvasta suuremmaksi!)
Alajärvellä nähtiin ensimmäistä kertaa miesten krikettiä, kun kun Oulu Cricket Club ja Jyväskylä Cricket Club kohtasivat toisensa Alajärven Koulukeskuksen kentällä 8.8.

Tapahtuma käynnistyi yleisölle järjestetyllä krikettipallon tarkkuuslyöntikilpailulla.

Oulun ja Jyväskylän syöttäjät syöttivät kilpailuun osallistuneille 3 syöttöä ja tavoitteena oli osua mahdollisimman lähelle 20 metrin päässä olevaan maaliin. Kisan voitti Petri Kataja ja toiseksi sijoittui Tuomas Nurmela. He saivat palkinnoksi Vimpelin Vedon sponsoroiman vapaalipun pesäpallo-otteluun Saarikentälle.

Ottelussa Jyväskylä oli Oulua hiukan parempi

Itse ottelussa, joka pelattiin 25 overin eli syöttövuoron mittaisena, arvonnan voitti Jyväskylä ja he valitsivat sisävuoron. Jyväskylän parhaat lyöjät olivat Karthik Pavan 30 ja Chandan 21 lyödyllä juoksullaan. Oulun syöttäjistä kunnostautui erityisesti Bhargav, joka sai tililleen 4 paloa ja 34 annettua juoksua. Yhteensä Oulun joukkue käytti ulkovuorossaan 6 eri syöttäjää. Jyväskylän sisävuoro tuotti yhteensä 145 juoksua.

Sisävuorojen välissä pidettiin ruokatauko, jossa joukkueet saivat nauttia Ankkureiden Krikettijaoston tarjoamasta kenttälounaasta jälkiruokineen.

Tauon jälkeen Oulu astui lyömään. Sen sisävuoro käynnistyi takkuisesti, sillä ensimmäinen palo syntyi jo 1. syöttövuorossa ja muutenkin juoksunteko tökki pahasti. Mutta hiljalleen lyöntipeli aukesi ja nelosia ja kuutosia alkoi syntyä mukavaa tahtia. Peli eteni hyvin tasaisissa merkeissä, sillä kun pöytäkirjasta tarkastelee juoksumäärien kehitystä, niin 16 pelatun overin jälkeen joukkueiden juoksumäärät olivat 96 ja 94.

Sisävuoro kuitenkin päättyi lopulta Oulun osalta lukemaan 134. Oulun parhaat lyöjät olivat Santana Krishanan (30 juoksua) ja Yogesh Pandey (22). Jyväskylän 7 syöttäjästä paras oli David Agar 4 palolla ja 28 annetulla juoksulla.

Ottelupalkinnot (Alajärvi-sukat ja Ankkurit-paidan) saivat Jyväskylästä David Agar ja Karthik Pavan ja Oulusta S.P. Barghav ja Santana Krishanan.

Alajärvellä pelanneet joukkueet on perustettu vasta aivan äskettäin ja kumpikaan ei pelaa vielä Suomen liigassa. Alajärven ottelu oli Oululle pitkien välimatkojen johdosta ensimmäinen ottelukontakti muihin seurajoukkueisiin Suomessa. Jyväskylä on muutaman harjoituspelin ainakin Tamperetta ja Turkua vastaan ehtinyt pelatakin. Suomen sarjakokemuksen puute ei kuitenkaan pelaajien otteissa näkynyt. Joukkueet olivat täynnä erittäin taitavia pelaajia.

Alajärvellä hyvä, kansainväliset mitat täyttävä kenttä  krikettiottelujen järjestämiseen

Ankkureiden järjestämä ottelutapahtuma sai paljon kiitoksia ja Koulukeskuksen kenttää joukkueet kehuivat kilpaa aivan erinomaiseksi paikaksi pelata krikettiä. Soikionmuotoinen pelialue, jonka koko oli hieman päälle hehtaarin, täyttää kooltaan aivan kansainvälisten otteluiden mittasuhteet. Suomessa ei aiemmin ole vastaavankokoisella kentällä krikettiä päästy edes pelaamaankaan.

Ensi kesänä Alajärvellä on aikomus pelata jälleen miesten krikettiä, ainakin yksi 3 tai 4 joukkueen lyhytpeliturnaus ja mahdollisesti jopa miesten ylimmän sarjatason ottelu.

Ankkurit esittää haasteen Alajärven ja lähikuntien nuorille (tai miksei hieman vanhemmillekin) miehille: Löytyisikö meiltä 11 pelaajan verran kokeilunhaluisia, jotka lähtisivät harjoittelemaan krikettiä tavoitteenaan haastaa ensi kesänä Alajärvelle saapuvat krikettijoukkueet kotiturnauksessa? Olisi kiinnostava nähdä, mihin meidän rahkeemme oikein riittävät, kun monilla tämän alueen miehillä on pesäpallotaustaa yllin kyllin.

Haaste koskee myös naisia. Jos innokkaita harrastajia löytyy, niin selvitellään mahdollisuuksia haastaa helsinkiläisiä krikettinaisia kohtaamaan joukkueemme Alajärvellä ensi kesänä.

JÄTÄ KOMMENTTI