Kuka ihmeen Haatainen? -Yksi heitto kaiken muuttaa voi?

0
Alajärven ja Lehtimäen Ari Mannio jätettiin tylysti viidenneksi Pihtiputaalla sunnuntaina.

”KeihäsKinnusten” kotipitäjässä vuosittain järjestettävät,  jo perinteeksi muodostuneet, Keihäskarnevaalit vetivät paikalle jälleen tämän hetkisen kotimaisen pohjalaispainotteisen keihäänheittäjäeliittimme.

Palkintopöytä piti oleman katettu Seinäjoen Tero Pitkämäelle, mutta tulikin ”jokin” lapualaanen ja vei kirkkahimman kaikkien nenän edestä.

Tämä, oman ennätyksensä 86,63  jo vuonna 2001 kiskaissut ja vuoden 1999 alle 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut kilpailija, oli Harri Haatainen.

Kolmatta voittoaan Pihtiputaalta hakemassa olleen keihäskomeettamme Pitkämäen paras heitto kantoi sunnuntaina ”vain” 83,69 metriä, kun kisojen ”yllättäjä” Haatainen mittautti voittokaarensa  84,53 metriin.

Harri Haatainen on kuitenkin kuulunut , vuosia ”pimenossa” ollessaankin, tuon liki kymmenvuotisen ajanjakson kotimaiseen keihäänheiton kärkikymmenikköön. Pintajulkisuuden kirot, loukkaantumiset ja monet muut epäonnistumiset ovat pyrkineet omalla tavallaan tukahduttamaan sinnikkäästi lajissaan mukana roikkuvan urheilijanuorukaisen.

Sitten myöhemmin turkulaistunut 32 vuotias ex-lapualainen antoi uuden tulemisen näytön Pihtiputaan karnevaaleissa.

Tuli ja latasi yhden heiton, joka liiteli yli EM-kisoihin vaadittavan 84 metrin viivan. Kun muut kanssakilpailijat eivät karsintarajan ylitykseen pystyneet vei Haatainen yllättäen kisojen päätteeksi jaossa olleen Barcelonan EM- kisojen suomalaisedustuspestin.

Liekö kilpailupaikan liki 30 asteen helle ja myötäinen tuuli ollut joillekin heittäjille hankalampi ”vastus”, kuin toisille.

Haataisen voiton ja Pitkämäen hopean jälkeen kolmanneksi sijoittui Toholammin Teemu Wirkkala tarkalla tuloksellaan tasan 82 metriä.

Vielä kauaksi EM-edustustehtävistä jäi neljänneksi heittänyt Pielaveden Sammon Antti Ruuskanen tuloksella 81,39,  sekä viidenneksi sijoittunut Lehtimäen Jyskettä edustava Ari Mannio tuloksella 80,43.

Lähitulevaisuus näyttää mikä on Harri Haataisen oikea kisakunto ja kuinka kova haastaja hänestä on tulossa myös kansainvälisissä heittokuvioissa.

Oiva Takala_kevät-18

JÄTÄ KOMMENTTI