LENTOPALLO | ”Toist puolt jokke” jäivät pisteet saamatta-Kyky matkalla pudotuspeleihin

0
KyKy-Betset avasi kauden syyskuussa kotiottelussa voittamalla turkulaaiset suoraan kolmessa erässä. (KyKy)

TUTO Volley – Kyky-Betset 3-1 (25-20, 22-25, 25-22,25-14)

Lentopallon miesten Ykkössarjassa KyKy-Betset kärsi 3-1 vieraspeli tappion Turussa häviämällä pelin 3-1. Kolme ensimmäistä erää olivat tasaista vääntöä alusta loppuun, eikä kumpikaan joukkueista päässyt missään vaiheessa karkumatkalle. Viimeinen erä olikin sitten isäntäjoukkue TUTO:n näytöstä alusta loppuun, eikä kyyjärveläiset päässeet ”mukaan” peliin enää missään vaiheessa erää.

Pelireissulle matkaan olivat päässeet kahdeksan pelaajaa, johtuen junioriturnauksista, sekä omista henkilökohtaisista menoista.

KyKyllä kentälle avaukseen marssivat Janssons, Petrusevics, Väliaho, Sillanpää, Jylhä, Väliaho sekä Rasinperä (L), eli mukana matkassa jo tutuksi tullut rosterikuusikko ja Lamminen.

Keijo Lamminen ja Tuomas Sillanpää raportoivat Turussa käytyä ottelua:

Ensimmäisessä erässä syöttö pysyi melko vaikeana, mutta myös muutamat syöttövirheet pelin kannalta kriittisissä vaiheissa, pitivät molemmat joukkueet rinta rinnan. Lopussa kuitenkin betonimieehille muutama virhe, ja kotijoukkue TUTO vei erän lukemin 25-20.

Toinen erä oli hieman kaksijakoinen. Alussa molemmat joukkueet etenivät rinta rinnan aivan erän puoleenväliin saakka. Tämän jälkeen TUTO Volley otti melko varman johtoasetelman Kirill Borichevin tehdessä tuhojaan. Valmentaja Hannu Kalliojärvi reagoi aikalisällä, ja pallo saatiin pois vastustajalta. Tämän jälkeen asetelma kääntyi betonimiehille. Sillanpää asteli syöttöruutuun, jonka myötä tarkoilla suunnatuilla syötöillä vastustajan vastaanotto saatiin rikki, ja jatkopalloilla Janssons passasi varmasti keskelle Väliahon vuorostaan kylväessä tuhojaan. Hetkessä tilanne oli tasan, ja erän päätti Sillanpään kaappitorjunta. Erä Betsetille 22-25, ja erät 1-1.

Pitkän erätauon jälkeen asetelma ei pisteiden valossa muuttunut juurikaan. TUTO:n syöttäjät, erityisesti ottelun parhaana palkittu K. Borichev alkoi löytämään hyppysyöttönsä kohdilleen, ja Betsetillä oli vaikeuksia saada pallo ylös. Toisaalta Betsetin puolelta Sillanpää innostui lyömään palloa lattiaan, sekä käsistä kelloon. Erä kuitenkin kotijoukkueen tuhoisien aloitussyöttöjen myötä isännille 25-22.

Neljäs, ja valitettavasti myös viimeinen erä olikin sitten TUTO:n hallintaa. Betonimiesten usko mureni heti alussa vastustajan loistavien syöttöjen ansiosta. Kalliojärvi pyrki herättelemään joukkuetta aikalisillä, mutta tilanne jatkui silti toivottomana, ja erä ansaitusti TUTO:lle 25-14.

Kapteeni Tuomas Sillanpään mietteet pelin jälkeen:

– Ei voi missään nimessä olla tyytyväinen pelin tulokseen, vaikka henkilökohtaisesti olikin pitkästä aikaa pisteiden valossa hyvä peli. Vaikka kausi on puolessa välissä, hakee pelimme edelleen suuntaansa. Yksilöinä pärjätään kyllä, mutta joukkueena tulee väliin pahoja notkahduksia, ja jopa ”junnumaisia” mokia ja merkkivirheitä.
Toisaalta nämä ovat vasta runkosarjapelejä, ja itse ainakin olen suunnannut katseeni jo pudotuspeleihin. Onnittelut TUTO:lle, ei mitään turhia jätkiä ollenkaan.
Joulu tauko tekee varmasti hyvää jokaiselle äijälle, kun saa ajatukset hetkeksi muualle. Ei muuta kuin hyvää joulupyhiä kaikille. Hallilla nähdään taas ensi vuonna!

Kamppailun parhaat pistemiehet:

KyKy: Sillanpää (20p), Petrusevich (13p), Jylhä & Väliaho Mikko (7p)

TUTO: Borichev K. (21p), Borichev D. (15p), Aaltonen & Hernandez (10p)

Ottelun parhaina palkitut: KyKy: Petrusevics | TUTO: Borichev K.

Kyky-Betsetin päävalmentaja Hannu Kalliojärvi on, kärsityistä tappioista huolimatta, tyytyväinen joukkueensa syyskauteen.

– Nyt miehistö jää muutaman viikon joulutauolle lataamaan akkuja sekä parantelemaan pikku vammojaan kuntoon. Syksyn pelit meni mielestäni suunnitelmien mukaisesti ja keväällä on tarkoitus ottaa voittoja sen verran että pudotuspeleihin päästään hyvistä asemista. Kyky-Betsetin joukkue haluaa kiittää lukijoita, tukijoita ja innokasta talkoo porukkaansa, joiden kaikkien panos on ollut mahtava, Hyvää Joulua kaikille !

Kovatasoinen Ykkössarjan kausi jatkuu jälleen tammikuussa viikko loppiaisen jälkeen, kun vieraaksi urheiluhalliin saapuu sarjan kärkijoukkue Maaningan Mahti

JÄTÄ KOMMENTTI