PESÄPALLO | Tavoitteena lisää aktiivisuutta peliin – sääntömuutos Halli-SM otteluissa!

0
Vimpelin Veto on ollut Halli-SM podiumilla 9 kertaa peräkkäin joista korkeimalla korokkeella kuvan joukkue viimeksi kauden 2017 alussa. (Superpesis)

”Yhden kerran saa aloittaa kärjestä” – Miesten ja naisten Halli-SM-otteluissa otetaan käyttöön sääntö, joka mahdollistaa kerran jaksoa kohti lyöntijärjestyksen aloittamisen numerosta 1 ensimmäisen vuoroparin lisäksi.

 

Miesten Ykkösarjassa pelaavan Pöytyän Urheilijoiden pelinjohtajan Markus Wirzeniuksen mukaan ”Lex Wirzeniukseksikin” nimettyä sääntöä kokeiltiin kaksi vuotta sitten. Ajatus sai nyt uudelleen tulta alleen ja vahvaa tukea pelin aktiivisuutta lisäävänä elementtinä pelinjohtajien koulutustilaisuudessa Tampereella 13.1.

– Kerran jaksoa kohden voi aloittaa kärjestä ensimmäisen vuoroparin lisäksi, eikä käyttämätöntä mahdollisuutta voi siirtää toiselle jaksolle. Tämä antaa pelinjohtajalle lisää vaihtoehtoja jatkaa aktiivista peliä esimerkiksi tilanteessa, jossa sisävuorossa syntyy kaksi paloa nopeaan tahtiin, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

– Sääntö on voimassa kaikissa naisten ja miesten Halli-SM-turnausten otteluissa. Sen vaikutuksia peliin seurataan ja analysoidaan ja kerätään pelinjohtajilta näkemyksiä kyselylomakkeella. Palautteen perusteella tehdään esitys liittojohtokunnalle pelikauden 2018 osalta, Huotari kertoo.


Erityissääntö kaudella 2018
Naisten ja miesten Halli-SM-turnaukset
27 § Lyöntijärjestys
Joukkueella on mahdollisuus aloittaa ensimmäisen vuoroparin lisäksi yksi sisävuoro jaksoa kohden lyöntijärjestysnumerosta 1. Joukkueen puheoikeuden käyttäjän tulee ilmoittaa asiasta syöttötuomarille ennen kuin lukkarilla on syöttöoikeus vuoron ensimmäiselle lyöjälle. Käyttämätöntä mahdollisuutta ei voi siirtää toiselle jaksolle.

Halutessaan aloittaa sisävuoron numerosta 1 joukkueen puheoikeuden käyttäjän tulee ilmoittaa asiasta syöttötuomarille ennen kuin lukkarilla on syöttöoikeus vuoron ensimmäiselle lyöjälle. Lisäksi miesten otteluissa voi viime vuosien sääntöjen mukaisesti jättää kaikissa tilanteissa väliin yhden lyöjän, kun kenttä on tyhjä.

Miesten Halli-SM-avauksessa ovat vastakkain Pohjois-Karjalan paikallisottelussa Joensuun Maila ja Kiteen Pallo -90 sunnuntaina 4.2. Naisten Halli-SM-turnaus käynnistyy Lapuan alkuturnauksella sunnuntaina 11.2.

OTTELUT ALAJÄRVELLÄ

La 17.2.
Kankaanpää-Alajärvi 15.30 Alajärven PALLOHALLI
Su 18.2.
Alajärvi-Vimpeli 12.30 Alajärven PALLOHALLI
La 24.2.
Alajärvi-Koskenkorva 15.30 Alajärven PALLOHALLI

KATSO TÄSTÄ LINKISTÄ SUPERPESIKSEN HALLI-SM-OTTELUOHJELMA!

………………………………………………………………………….

Kommentoida saa käyttämällä J-Pnewsin kätevää kommentointimahdollisuutta aiheesta kuin aiheesta!

(Kelaa jutun alaosaan ja kirjoita kommenttikenttään!)

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI