SUPERPESIS | Alajärvi vietti rokulia – Kankaanpää kävi hakemassa kaksi tärkeää pistettä!

0
Ankkurien vaihtajat olivat epäonnisia lyöntivalikoimissaan. Ankkurit kaatui heikkoon sisäpeliin ja muutamiin ulkopelin isoihin arviontivirheisiin. (Kuvat: Jukka Ketonen/K-Media)

ALAJÄRVI – KANKAANPÄÄ 1-2 (3-2,0-5,S 0-3)

Alajärven Ankkurit ja Kankaanpään Maila kävivät lauantai-iltapäivänä heinäkuisella Kitron stadionilla, alajärveläisten Rokulipäiville ajoittuvan, niin sanotun rokuliottelun. Isäntien häviö kauden heikoimmalla esityksellä oli  koko pottia odottaneelle ja toivoneelle yleisölle sekä kannattajille iso järkytys.  Erityisesti se pelko, johon takavuosina ollaan totuttu, hiipi väkisinkin takaisin muistikuviin, kun vastassa oli edellisvuosien jumbosijojen kilpakumppanuudesta tuttuakin tutumpi Kankaanpään Maila. Ankkurileirissä pelaajien yksilötasolla ei löytynyt Aki Oravaa ja Manu Haukkalaa lukkuunottamatta toistaan parempaa koko ottelussa. Ottelu oli kuin jatkumo alkuviikon hävitystä ottelusta Koskenkorvaa vastaan.  Nyt osoittava sormi oli kentällemenon sijaan vaihtajien suuntaan. Supervuorossa, jossa isäntäjoukkue pääsi yrittämään kärkietenijäänsä Viljo Sillanpäätä kolmoselta kotiin koko miehistöllä yksi vuorollaan, siinä kuitenkaan onnistumatta, oli  harvoin nähty ja havainnollinen läpileikkaus kotijoukkueen tämän hetkisestä sisäpelin sarjatasosta. Ottelun toinen jakso oli kuitenkin se kulminaatio, joka vahvisti kamppailun lopullisen voittajan. Samalla pistemäärällä otteluun lähdettäessä oli molemmilla joukkueilla huomattavan kokoinen panos pyrkiä irti Superin ”karsintaryhmään” ajautumisesta. Käydystä ottelusta Kankaanpäälle kaksi ja Ankkureille yksi sarjapiste.  KUUNTELE PELINJOHTAJIEN KOMMENTIT !

Ensimmäisen jakson ensimmäisessä vuorossa juoksujen teon aloitti Kankaanpää, kun omalla aloittavallaan Ankkurien numerolla neljä iskenyt Tuomo Lönnmark ja lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho eivät saaneet miestä” ehjänä” kotiin. KaMa:n juoksutilin avasi joukkueen ykköspalkittu Arttu Vilander ja toi kultakypärä päässään ottelun pelannut Topias Lilja. Toisessa kotijoukkueen Antti Pukkinen kotiutti hienosti kentälle menneen ja siellä edenneen Manu Haukkalan. Kolmannessa vuorossa ei kumpikaan saanut aikaiseksi lisäjuoksuja. Eka jakson viimeisessä vuorossa Ankkurit onnistuivat Lönnmarkin ja Aki Oravan lyönneillä repäisemään kahden juoksun kaulan. Juoksut toivat syöksymällä Haukkala ja Nestori Yli-Sissala. Kankaanpää onnistui pääsemään vielä omalla tasoittavallaan Jouni Itävalon iskemänä ja Teemu Rouhiaisen tuomana jännittävän yhden juoksun päähän. Jakso isännille 3-2.

 

Manu Haukkala oli isäntäjoukkueen kakkospalkittu. Jokeripaidassa pelannut nuorukainen meni kentälle 100% tehoin. (JK)

Niukasti ensimmäisen jakson voiton kotiin vääntäneen ja taistelutahtoa uhkuneen kotijoukkueen olisi odottanut palaavan hyvillä mielin takaisin kotiareenalle mukanaan täysi luotto omaan peliin. Mutta toisin kävi. Mitä kummaa tauolla sitten tapatuikaan? Kankaanpää otti toisen jakson haltuu heti ensimmäisestä vuorosta jokeriensa voimin. Jokerina joukkueen kakkospalkinnon arvoisesti iskenyt ja edennyt Mikko Pauna iski komeasti Ankkurien koppariparin Viljo SillanpääMikael Penninkangas välistä pallon takaa läpi. Kunniajuoksua oli helppo tuuletella kolmosella. Kamppailun erikoisen näytelmän, epävarman ja aranoloisen kotijoukkueen kustannuksella, esitti sitten kaksi muuta KaMa:n jokeria. Miikka Riikonen ja Petteri Kortelainen lisäsivät väkevällä lyöntinäytöksellään vierailijajoukkueen johtoa hetkessä kahdella vastustamattomalla kotiutuksella, vantterien miesten siirtyessä samalla Mailan etenijöiden ”roolitukseen”. Jakson edetessä isäntäjoukkueen ote tapahtumiin synkkeni entisestään, sisäpeli tukehtui epäonnistumisiin mailan varressa, viimeiset lyönnit tippuivat laittomiksi ja turhat palot söivät pelin rakentelun. Pelinjohtaja Risto Ojanperän mukaan ulkopelin synkkyys hiipi lopulta myös sisäpeliin. Kankaanpää vyörytti vielä pitkään toisen vuoron sisäpeliään, mutta ei onnistunut useasta yrityksestään enää lisäjuoksuja saamaan. Kolmannessa vuorossa KaMa onnistui vielä lisätä juoksutiliään Kari Kellokosken ja jokeri Kortelaisen toimesta, kun hän kotiutti Kellokosken kotiin kolmoselta.

Supervuoro oli, käytännössä koko ottelun hiljaa istuneen yleisön edessä, pelin huipentuma, jossa nähtiin ja koettiin ”nurkkaan puristautuneen” kotijoukkueen ja hyökkäämään lähteneen ja siinä täydellisesti onnistuneen vierasjoukkueen loppunäytös. Supervuoro ratkesi kun Ankkurien etenijä Sillanpää ”kuivui” kolmoselle ja juoksut jäivät nollaan. Kankaanpään Mailalle ottelun ratkaisseen Arttu Vilanderin  mukaan kopinnostoksi tarkoitettu pallo yllätti täydellisesti isäntien kopparit ja leijaili yli kiinniottajien. Pallo jäi pallopojille, joten tilanteessa kenttäpesät tyhjäksi ja kaksi juoksua ja kunnari lyöjälle.

 

Alajärvi:          0 1 0 2 = 3| 0 0 0 0 = 0| 0 | 1
Kankaanpää:  1 0 0 1 = 2| 1 2 2 0 = 5| 3 | 2

Alajärvi: Nestori Yli-Sissala 0/1, Tuomo Lönnmark 1/0, Aki Orava 1/0, Antti Pukkinen 1/0, Manu Haukkala 0/2
Palkitut: I Aki Orava, II Manu Haukkala

Kankaanpää: Teemu Rouhiainen 0/1, Topias Lilja 0/3, Jouni Itävalo 1/0, Kari Kellokoski 1/1, Arttu Vilander 1+3/1, Jussi Kivelä 0/1, Alex Leinonen 0/1, Petteri Kortelainen 2/0, Miikka Riikonen 1/0, Mikko Pauna 1+0/2
Palkitut: I Arttu Vilander, II Mikko Pauna

Tuomarit: Joonas Lassila ja Tapio Väisänen

Yleisöä: 1674

 

KUUNTELE YKKÖSPALKITTUJEN PELAAJIEN JA PELINJOHTAJIEN KOMMENTIT HETI OTTELUN JÄLKEEN:

Äänessa: Kolmosvahti Arttu Vilander (KaMa) ja sieppari Aki Orava (AA), sekä pelinjohtajat Jukka Karttunen (KaMa) ja Risto Ojanperä (AA)

Ankkurien ykköspalkittu Aki Orava ei ollut lainkaan tyytyväinen kotijoukkueen esitykseen. Liian paljon heikkoa suorittamista ja luvattoman paljon taktisia virheitä niin sisäpelissä kuin ulkovuoroissa. -Pakkovoittoja vieläkin kovemmista vastustajista on pakko saada, jos meinataan pysyä jollakin tavalla kisassa mukana, purki Orava. (JK)

 

JÄTÄ KOMMENTTI