SUPERPESIS | Alajärvi voitti – Nurmo hävisi lauantaina Kitrolla

0
Ankkurit 2012 Kitrolla 2804
Ankkurit 2012 tyytyväisin mielin voitokkaan Nurmo ottelun jälkeen televisiokuvissa Kitrolla. Klikkaa kuvasta suuremmaksi! (Kuva: Jukka Ketonen /jpnews.fi)
Alajärven pesispyhätössä Kitrolla pelattiin miesten Superpesiksen neljän eteläpohjalaisjoukkueen voimin koko launtaipäivän kestänyt hyväntekekeväisyysturnaus. Mukana olivat isäntäjoukkue Alajärven Ankkurit, Koskenkorvan Urheilijat, Nurmon Jymy ja Vimpelin Veto.

Ottelut pelattiin kestoltaan 3+3 vuoroparisina. Varsinaista turnausvoittajaa ei oltu hakemassa , vaan kaikki tuotto mitä turnauksen lipputuloista kertyi lahjoitetaan joukkueiden toimesta hyväntekeväisyyteen. Järvi-Pohjanmaan perheneuvolatyöhön ja Etelä-Pohjanmaan Icehearts- toiminnalle. Myös ottelun tuomaristo lahjoitti tuomarointipalkkionsa edellä mainittuihin kohteisiin.

Pelit aloitettiin aamupäivällä kello yhdentoista aikaan, jolloin vastakkain asettuivat Vimpelin Veto ja Koskenkorvan Urheilijat (Kossu). Perinteisessä kotimaisessa kevätsäässä pelattu ensimmäinen turnauspeli päättyi Koskenkorvan voitoon 0-1 (1-2,1-1).

Juuri ennen sarjakauden alkua pelatussa”kisailussa” Vimpelin joukkueesta edukseen erottuivat tutut valtakunnan pesiskasvot, Henri Puputti ja Sami Haapakoski. Puputti muun muassa löi ja toi kaikki Vedon juoksut.

Jokeriosaston Jere Dahlström nähtiin jälleen miehistössä normaali hommissa, mutta Janne Mäkelä ”huilasi”, eikä pukenut pelipukua päälleen lainkaan.

Koskenkorvan pisteistä vastasivat Mikko Vainionpää yhdellä juoksulla ja lyöjäjokeri Juha Niemi kahdella kotiutuksella. Kossun kapteeni Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi yhden juoksun ja kakkoskoppari Mikko Kytömäki kiersi pesät kaksi kertaa juoksun arvoisesti.

.

Turnauksen toisessa ottelussa iltapäivän aluksi olivat vastakkain Nurmon Jymy ja viime mestaruuskauden hopeajoukkue sekä maakunnan ykkönen Vimpelin Veto.

Tämän keksinäisen koitoksen pidemmän korren veti niukasti Veto, ja kun ottelu kahden pelatun jakson jälkeen puhallettin päättyneeksi olivat taululla numerot 0-2 (0-2,2-3)

”Kotijoukkue” Nurmon Jymyn juoksujen iskijöinä olivat Tero Viinamäki ja Juho Toivola sekä tuojina  Juuso Lähde sekä Oskari Kivinen. Viinamäen ja Toivolan lisäksi Nurmon joukkuesta erottui edukseen Ville-Pekka Jokinen.

Vimpelin ykköskärki järjesteli melkeinpä totutun tuttuun tyyliin tilanteet ja jokeriosasto hoiti voittojuoksut kotiin. Sami Haapakoski (1 tuotu juoksu), Henri Puputti (1) ja Ville Hotakainen (2) akseli toimi kuin kone. Sisäpelissä sataset kaikille. Edellä mainitun ryhmän yhdeksi niitiksi voidaan kaiketi laskea vielä ottelussa onnistunut Vedon kapteeni Antti Kuusisto joka löi ja toi yhden juoksun.

Vedon jokeriosaston Jere Dahlström iski yhden. Ottelussa lopulta lyöjäsankariksi noussut ”sotamies” Matias Rinta-aho kolmella (3) kotiutuksellaan.

.

Kolmas ja viimeinen turnauksen kamppailuista käytiin iltapäivän päätteeksi isäntäjoukkue Alajärven ja Nurmon Jymyn kesken. Nurmo ei saanut Ankkureiden ulkokentästä ovelilla ja hyvillä lyönneilläkään juoksun juoksua. Ja kun Ankkurit tekivät niitä mainioilla ja voimakkailla lyönneillä yhteensä viisi ei ollut koko ottelun aikana epäselvää voittajasta. 2-0 (2-0,3-0) tulokseen päättynyt kamppailu oli täysin Ankkureiden kontrollissa.

Vahvasti ja hyvää itsetuntoa uhkuva isäntäjoukkue antoi aavistuksen tulevasta ja ensi näkemältä täytyi todeta sen olleen erittäin positiivinen. Ankkurit on selvästi iskussa alkavalle kaudelle ja sen kukistamiseksi on kaikkien vierasjoukkueiden tehtävä tosissaan töitä tappiin saakka.

Kotijoukkueen ”ensi-esiintyminen”, lähestulkoon sen lopullisessa kokoonpanossa, sai yllättävän vähäväkisen katsomon hyräilemään tyytyväisin äänen painoin ja antamaan aidosti aplodeja mallikkaista suorituksista.

Päät nyökyttelivät siihen malliin, että talven kova harjoittelu on tuottanut  joukkueeseen voimaa, dynaamisuutta ja energialatausta. Joillakin pelaajista näkyi läpi jo kova hinku tosi koitoksiin sarjapeleissä.

Ankkureiden ykköskärki Matti Saukko pääsi väärillä kaksi kertaa kentällä ja molemmilla kerroilla hän kiersi pesät juoksun arvoisesti. Muut juoksujen tuojat olivat, Jouni Koskela, Juha-Matti Matilainen ja jokereista Jere Saukko. Ankkureiden joukkueessa on ensinäkemän myös ilahduttavasti ”jalkoja”. Vahvasta ja vakuuttavasta lyöntipuolesta vastasiva kolme juoksua iskeneen Tero Rantakankaan lisäksi Tuomo Rautio, Jukka Tuomisto ja jokeriosaston Taneli Hautala. Joukkueena homma hoitui pelkkää hyvää enteillen, josta oli vaikea heikkoa lenkkiä löytää.

Nurmo hävisi tänään lauantaina molemmat ottelunsa jo kovassa alkukauden iskussa  oleville Järvi-Pohjanmaan Superpesisjoukkueille.Oiva Takala_kevät-18

JÄTÄ KOMMENTTI