SUPERPESIS | Ankkurien vieraspelikierros alkoi kolmen pisteen tappiolla Pattijoesta

0
Sami Mikkolanaho löi Raahessa kaksi juoksua (JK/K-Media)

 RAAHE – ALAJÄRVI  2-0 (11-2, 2-1)

Ankkuri-laiva karahti heti karille ensimmäisessä kolmen pelin reissuottelusarjassa, kun se suuntasi seuroista ensimmäisen kohtaamiseen pohjoispohjanmaan tämän hetken vahvinta rannikkojoukkuetta vastaan Pattijoen Rännärille. Lue tiistai-illan kierroksen raporttimme miesten Superpesisottelun tapahtumista Raahessa.

 

Ensimmäisen jakson Raahe aloitti sisältä rakentaen kärjestä kaksi kotiutustilannetta, jotka Ankkurien ulkokenttä kuitenkin hoiteli tyylikkäästi. Alajärven aloittavalla ainoa mainittava asia oli Elmeri Koivusalmen ensimmäinen kärkilyönti. Toisessa vuorossa kotijoukkue rakenteli ajoja perästä ja keulasta. Myös kotiutuksissa oli laatua ja todella pitkän sisävuoron jälkeen raahelaiset johtivat jo 4-0. Ankkurien sisävuoro oli jälleen vaisu eikä etenijää saatu kolmospesälle. Pattijoen hyvä vire jatkui, kun ykköskärki Harri Kolehmainen tinttasi kunnarin tyhjään kenttään. Ja toisen pitkän sisävuoron jälkeen taululla olivat alajärveläisittäin lohduttomat lukemat 8-0. Kolmannessa vuorossa Alajärvikin sai vihdoin kolmostilanteen, josta Sami Mikkolanaho kotiutti Henri Heikkisen. Raahen ykköspalkinnon pokanneen Kolehmaisen toinenkin illan kentällemenolyönti oli kunnari tyhjään kenttään ja sekös innosti isäntäjoukkuetta vielä kaunistelemaan tilastojaan. Ankkurien tullessa viimeistä kertaa sisään taululla loistivat tutunoloisen tylyt 11-1 lukemat. Heikkisen kotiutus, jolla Antti Pukkinen eteni kotiin, jäi vain jakson viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

 

Toisen jakson aloitus sisällä jäi vaisuksi, mutta ulkopeli toimi paremmin. Raahe onnistui kuitenkin ensin siirtymään Jere Achrenin merkkaamattomalla välilyönnillä juoksun johtoon. Toisessa vuorossa Alajärven kärki teki ajon ja Mikkolanaho löi kakkossaumasta tilanteen tasoihin 1-1. Vieraat painostivat vielä, mutta lisäjuoksuja ei kahdesta yrityksestä saatu. Raahe painosti tuttuun tapaan tasoittavallaan, mutta Alajärven mainio ulkopeli piti. Helmenä oli Ville Väliahon kärpänen Topi Kososesta kolmospesästä. Kolmas vuoro meni Ankkureilta sisällä vaisusti ja kotijoukkue päästettiin hyökkäämään. Viljo Sillanpään upea polttoheitto ja Valtteri Kleemolan hieno venytys estivät kuitenkin johtojouksun syntymisen. Ankkurien oli tehtävä viimeisessä vuorossa vähintään juoksu, jotta peli vielä jatkuisi. Se ei onnistunut, sillä Ankkurien tilanne kariutui epäselvään tilanteeseen, josta tuomittiin taktisen hutilyönnin jälkeen kaksi paloa. Jatkotilanteesta Risto Ojanperälle näytettiin vielä keltaista korttia. Raahe pääsi yrittämään tasoittavallaan kolmatta sarjapistettä jossa se onnistui kuin ”plaanista”, Ossi Meriläinen puhkaisi heikosta kaistaleesta vieraiden kolmosrajan ja ratkaisi myös toisen jakson kotijoukkueelle.

Kolmostilanteet: RAAHE 25  ja  ALAJÄRVI 9

Vierasjoukkueen ykköspalkittu Viljo Sillanpää pelasi tehokkasti läpi ottelun (JK/K-Media/arkisto)

 

Raahe:   0 4 4 3 = 11 | 1 0 0 1 = 2 | 2
Alajärvi: 0 0 1 1 = 2   | 0 1 0 0 = 1 | 0

Raahe: Harri Kolehmainen 2+0/4, Paavo Pelto 0/3, Timo Kallio 1/3, Topi Kosonen 2/0, Jere Achren 2/1, Tapio Salo 1/0, Teemu Juntunen 0/1, Ossi Meriläinen 4/0, Jari Törmänen 1/1
Palkitut: I Harri Kolehmainen, II Timo Kallio

Alajärvi: Mikael Penninkangas 0/1, Henri Heikkinen 1/1, Antti Pukkinen 0/1, Sami Mikkolanaho 2/0
Palkitut: I Viljo Sillanpää, II Henri Heikkinen

Tuomarit: Peter Laitio ja Ari Kiviniemi

Yleisöä: 813

 


 

Yleisötilaisuus_Hautakylä

JÄTÄ KOMMENTTI