SUPERPESIS | Ankkurit koki kovia Kouvolassa – tuliaiset jäivät saamatta

0

Miesten Superpesiksen torstai-illan ottelussa Alajärven Ankkurit teki perusteellisen hukkareissun Kouvolaan. Kouvola oli koko ottelun niskan päällä ja piti lopulta koko pistepotin 2-0 ( 4-2,9-5 ).

Ottelun kulminaatioksi ja vierasjoukkueen lopullisen yrityksen lannistajaksi koitui toisen jakson toisen vuoron erikoinen ja harvinainen tapahtuma, jossa Kouvola sai tuomereilta kaksi ”lahjajuoksua” ajolähdön purkutilanteessa.  Niilo Piiponniemen käteen ruohikosta löytynyt ”väärä pallo” tuomittiin ankarasti Ankkurien töppäilyksi ja Koplalle siitä hyvästä kaksi lisäjuoksua. Tapahtuma sotki Ankkurien pasmat ja varsinkin Piiponniemen, joka ei saanut enää loppupelissä otteitaan mitenkään kuntoon. Kouvola hyödynsi Ankkurien hämmennyksen täysin rinnoin ja repäisi jälkitilanteessa vielä reilun kuuden juoksun eron, joka kesti loppuun saakka tuoden lopulta helponoloisen kolmen pisteen otteluvoiton isäntäjoukkueelle.

Ottelun yksi ratkaisu löytyy tilanteiden rakentelussa ja kotiuttajien onnistumisissa. Niissä vierasjoukkue Ankkurit oli selkeästi altavastaaja, kun vastaavasti Kouvolalla tuntui olevan kaikki ”fortunat” mukana matkassa. Ankkurien jatkuva pelaajaryhmityksen muuttelu ja vaihtelu ottelusta toiseen,viime vuotisen tapaan, saattaa myös aiheuttaa pelaamiseen oman arkuuden ja epävarmuuden tunteen.

Ottelussa Kiteetä vastaan Kitrolla joukkue uhkui itsevarmuutta ja hyvää energiaa, mutta Kouvolassa liikuttiin jälleen varjojen mailla. Kuuden pisteen reissu päättyi surkeasti.

Uusina pelaajina Ankkurien pelaavaan kokoonpanoon oli nostettu kakkoskoppari Jukka Tuomisto ja lukkari Janne Heimonen.

Heimonen hoiti tehtävänsä kelpo mallikkaasti ja palkittiin lukkaroinnistaan Ankkurien kakkospalkinnolla.

Eka jakson ensimmäisessä vuorossa molemmat joukkueet tekivät kärjellään tilanteen ja ottivat välilyönneilla juoksun. Ankkurien juoksun löi Matias Rinta-aho ja toi Jouni Koskela.

Toinen vuoro jatkui kouvolalaisen osalta samalla kaavalla. KPL:n kärki rakensi ajon ja Sami Joukainen kotiuttu tilanteeksi 2-1. Seuraavasta ajosta Ismo Ankkuri kumuroi jo illan toisen juoksunsa ja taululle luvut 3-1. Alajärvi rakenteli kakkoskärjestä tilanteen Jukka Ristimäen pomputtaessa miehen luukkuun. Kahden palon tilanteessa Tero Rantakangas kotiutti tolppamerkistä Sasu Iivarisen kaventaen tilanteeksi 3-2.

Kouvolan loppupään lyöjät kopittivat itsensä ja Kopla haki kärjen esiin kolmannen vuoron alkuun. Janne Heimosen lukkaroinnin johdolla Kouvolan kärki tylsytettiin ja lyöjät loppuivat. Kärjen hakua oli myös Ankkurien sisävuoro eikä juoksuja saatu aikaiseksi.

Neljännen vuoron aloittavallaan KPL sai kahdella palolla rakennettua ajon Joukaiselle, joka kotiutti Jani Ahosen. Ankkurien neljäs vuoro oli huono ja näin jakso Kouvolalle luvuin 4-2. Sisäpeli oli molemmilla joukkueilla vaisua. Kouvolalla oli viisi ja Ankkureilla kolme kotiutustilannetta.

Toisen jakson Alajärvi aloitti sisältä, mutta ei saanut etenijää kakkospesää pidemmälle. Kotijoukkueen sai avausjuoksun lahjana harhaheiton turvin. Jatkotilanteesta lyömään astui viimeisenä lyöjänä Joukainen. Tällä kertaa hän ei onnistunut, vaan Niilo Piiiponniemi otti upean syöksykopin.

Jouni Koskela meni jälleen kentälle, mutta hänen eteenpäin viejää ei sitten löytynytkään. Kakkoskärjestä Ristimäki vaihteli Piiponniemen luukkuun. Tomi Lehesvuori kotiutti ensin rajapuhkaisulla ja sitten saumasta tilanteeksi 1-2. Kopla rakensi kärjellään jälleen ajon Joukaiselle, joka välilyönnilla tasoitti ottelun. Tilanteen jatkuessa Sasu Toikka löi kolmospuolelle väliin ja pallo lipsahti läpi. Läpärin tuloksena oli kaksi juoksua. Tämän jälkeen tuomaristo kokoontui ja antoi Koplalle vielä kaksi juoksua lisää, koska koppari palautti kentälle väärän pallon! Tilanne muuttui yht´äkkiä lukuihin 6-2. Tämän jälkeen kotijoukkueelta onnistui kaikki mahdollinen ja pitkä vuoron päätteeksi tilanne oli jo 9-2.

Ottelun lopussa Kouvolalla oli ”varaa” antaa Ankkurien kaunistella hiukan omaa saldoaan jakson loppulukemiksi 9-5.

Palkitut:

Kouvola: I Toikka, II Rytkönen

Alajärvi: Koskela, II Janne Heimonen

Kouvola: 1 2 0 1 = 4 |  1 8 0 0 = 9 |  2

Alajärvi: 1 1 0 0 = 2 |  0 2 1 2 = 5 |  0

Lyödyt ja tuodut juoksut:

Kouvola: Jani Ahonen 0/3, Anssi Lammila 0/2, Juho Hacklin 0/2, Sasu Toikka 1+3/2, Otso Mäkelä 0/1, Saku Kapanen 1/0, Sami Joukainen 3/1, Ismo Ankkuri 4/0, Tommi Mäentausta 0/2, harhat 1.

Alajärvi: Jouni Koskela 0/3, Matti Saukko 0/1, Matias Rinta-aho 1/0, Tero Rantakangas 1/0, Niilo Piiponniemi 0/2, Sasu Iivarinen 0/1, Tomi Lehesvuori 3/0, Sami Mikkolanaho 1/0, Jukka Ristimäki 1/0.

JÄTÄ KOMMENTTI