SUPERPESIS | Kitee mestari aurinkopallossa Kitrolla – Ankkurit kokosi itsensä toiselle jaksolle

0
Sasu Iivarinen ja koko Ankkurien kakkospuoli oli rajun tulituksen kohteena aurinkoisella Kitrolla. (foto:Jukka Ketonen)

ALAJÄRVI – KITEE 1-2s (2-13, 4-2, 0-1 )

Kitee oli voittopisteiden verran parempi Superpesiksen keskiviikkoillan arkikierroksella. Kitee tuli valmiimpana otteluun ja se näkyi alkumetreistä lähtien. Kitron leppoisia isäntiä vietiin kuin sitä kuuluisaa ”kuoriämpäriä”. Vieraat juhlivat ja nauttivat helteisen kesän Kitron rauhallisesta tunnelmasta ja löysivät nopeasti ottelun alkujaksoon ilta-auringon mentävän aukon isäntien ulkokentästä. Kiteeläisten piiskaa heilutti erikoisen vaarallisessa lyöntikunnossa ollut Sami Partanen. Kitee oli terävämpi joukkue niin ulkona kuin lyöntivoimassaan sisällä. Loppujaksolla Jokeriksi siirtynyt Valtteri Kleemola ja ulkopelissä paraatitorjuntaan kurottanut Sasu Iivarinen olivat kotijoukkueen saaman yhden pisteen takuumiehet.

 

Ensimmäinen jakso

Kitee aloitti sisältä, mutta ei saanut etenijään kakkospesää pidemmälle, kun Ville Väliahon ja Aki Oravan jekku puri ja kakkoselta otettiin kärpänen. Ankkurien avausvuoro tuotti kärjestä yhden palon ajolähdön. Tulosta ei kuitenkaan tullut, sillä Kiteen lukkari Jesse Eskelinen otti etenijän irti. Jatkotilanteessa Antti Pukkisen karkaaminen ei aivan riittänyt. Toisessa vuorossa vieraat siirtyivät Topi Hurskaisen tyhjän kentän helpohkolla kunnarilla 1-0 johtoon. Lisää seurasi Sami Partasen ja Valentin Ikosen välilyönneillä ja näin Ankkurit oli hetkessä kolmen juoksun takamatkalla. Kotijoukkue teki jälleen hyvin tilannetta, mutta kotiutukset jäivät taas piippuun.

Kitee jatkoi siitä mihin toisessa vuorossa jäi. Etenijää iskettiin laadukkailla lyönneillä kotiin liukuhihnalta. Samu-Kalle Varosen ja Sami Partasen hurja lyöntivire tuotti neljä juoksua mieheen ja vierasjoukkue takoi taululle hurjat 0-12 lukemat. Viimeisessä vuorossa Ankkurit sai vihdoin nollat pois taulusta, kun Rami Mäkinen löi kunnarin 1-tilanteessa ja Sami Mikkolanaho laittoi pallon kolmossaumasta takakentälle. Näin avausjakson loppuluvuiksi jäivät murskaavat 2-13.

 

Toinen jakso

Kahden ensimmäisen vuoron aikana molemmat joukkueet saivat lyöntipelinsä kotiutusten osalta auki. Partasen siirrettyä Kiteen johtoon Ankkurit vastasi Mikkolanahon ja Henri Heikkisen lyönneillä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Valtteri Kleemolan jokeripaidassa sivaltama välilyönti siirsi kotijoukkueen 3-1 johtoon. Kitee tuli tasoittavallaan jälleen juoksun päähän ja Kleemolan kotiutuksen jälkeen Kitee tuli tasoittamaan kolmatta vuoroa tilanteessa 4-2. Ankkurien ulkopeli piti hienosti eikä KiPa päässyt kaventamaan. Viimeisessä sisävuorossa kumpikaan ei juoksujen teossa onnistunut ja Partasen 100% kotiutusputken katkaisi Sasu Iivarinen venyttämällä lyönnin kopiksi.

 

Sasu nappasi kokeneen, ”idän pahan pojan” koko illan 100 %:sti onnistuneen peruslyönnin kopiksi ja sinetöi teollaan Ankkureille ansaitun jaksovoiton (foto:Jukka Ketonen)

Supervuoro

Kiteen kärki teki tilanteen ja siirtyi Valentin Ikosen lyönnillä 0-1 johtoon, kun polttoheitto kotiin sirvahti lukkari Väliahon räpylästä. Myös Ankkurit rakensi palottoman ajon, mutta koko illan isäntiä vaivannut kotiutusten epäonni vei pohjan myös supervuorolta. Kitee korjasi matkaevääksi makeat kaksi pistettä.

 

Alajärvi: 0 0 0 2 = 2 | 0 3 1 0 = 4 | 0 | 1
Kitee:   0 3 9 1 = 13 | 1 1 0 0 = 2 | 1 | 2

Alajärvi: Viljo Sillanpää 0/2, Valtteri Kleemola 2/0, Henri Heikkinen 1/1, Rami Mäkinen 1+0/1, Mikael Penninkangas 0/2, Sami Mikkolanaho 2/0
Palkitut: I Rami Mäkinen, II Henri Heikkinen

Kitee: Ville Hämäläinen 0/4, Topi Hurskainen 1+0/4, Simo Rahunen 1/3, Sami Partanen 6/1, Samu-Kalle Varonen 2+3/2, Valentin Ikonen 2/0, Ville Kotro 1/0, Veli-Matti Sigvart 0/1, Jani Ahonen 0/1
Palkitut: I Sami Partanen, II Samu-Kalle Varonen

Tuomarit: Jani Heinineva ja Jari Mäkynen

Yleisöä: 1093

”Neloset” Kiteen konkari Sami Partanen oli mailanvarressa ”lähes” pitelemätön (foto: Jukka Ketonen)

 


 

Tallenna

Tallenna

kategoriainfo1

JÄTÄ KOMMENTTI