SUPERPESIS | Saari ja Tokkari miettimään Lännen valintoja

0

Itä-Länsi-valitsijat nimetään nyt ennätysaikaisin. Pelien seuraaminen voi alkaa jo helmikuussa, kun Halli-SM-turnaukset pyörähtävät käyntiin. Miesten avausottelu Kitee-Joensuu pelataan Joensuu Areenassa tulevana sunnuntaina.

LÄNNEN (naiset ja miehet) valitsijoina nähdään viime vuosikymmenten tähtipelaajia.

Kahdeksan edellistä naisten arvo-ottelua voittaneen Lännen joukkueen kokoaa hyvän mielen pelaajana tunnettu, aina kasvattajaseuraansa Lapuan Virkiää edustanut Saija-Maria Saari. Luottokapteeni ja viisinkertainen Suomen mestari pelasi Itä-Lännessä viidesti ja pokkasi kentän parhaan pelaajan palkinnon Hyvinkäällä 2013.

Miesten Lännen joukkueen nimeää 16 kautta Superpesiksessä pelannut tulisieluinen lukkari Antti Tokkari. Urallaan viisi SM-mitalia voittanut Jyväskylän Kirin kasvatti muistetaan hyvin myös Nurmon Jymyn ja Pattijoen Urheilijoiden superpesisjoukkueista. Ansioluettelossa on neljä Itä-Länttä, joista ensimmäisessä Tokkari palkittiin kentän parhaana Haminassa 2001.

Kaksi edellistä arvo-ottelua vienyt Itä on karannut voittotilastossa 38-36-johtoon. Pelaajauransa jälkeen asiantuntijana ja Ruudun tv-kommentaattorina tutuksi tullut Tokkari pyrkii kääntämään Lännen kurssin miesten 85. juhlaottelussa Seinäjoen sunnuntai-illassa.

Maailman parhaat pesäpalloilijat kootaan Idän ja Lännen tähtisikermiksi Seinäjoen arvo-ottelutapahtumaan 5.-7.7.2019 Valinnoista vastaavat kymmenelle joukkueelle nimetyt valitsijat.

– Valinnoissa näkyvät valitsijoiden kokemus, näkemys ja itseluottamus, mitkä tarttuvat varmuudella myös valituiksi tuleviin pelaajiin itse otteluissa. Kukapa pelaaja ei haluaisi joukkueeseensa hyvän pesäpalloihmisen, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari myhäilee.

Pesäpallon Itä-Länsi-valitsijat 2019

Naiset, Itä: Terhi Mets, Oulu

Naiset. Länsi: Saija-Maria Saari, Seinäjoki

Miehet, Itä: Kari Hakkarainen, Sotkamo

Miehet, Länsi: Antti Tokkari, Seinäjoki

A-pojat, Itä: Petri Lankinen, Lappeenranta

A-pojat, Länsi: Antti Piuhola, Seinäjoki

B-tytöt, Itä: Niina Härkönen, Savonlinna

B-tytöt, Länsi: Kirsi Kuorikoski, Seinäjoki

B-pojat, Itä: Markku Kiiski, Siilinjärvi

B-pojat, Länsi: Marko Nygård, Ulvila (Vimpeli)

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI