YKKÖSPESIS | Kempeleen kiri ei riittänyt Kitron kärkikamppailussa-Ankkurit voitti 2-0(7-2,4-3)

0
Ankkurit siirtyivät 2. jaksolla johtoon 2-1, kun Tomi Lehesvuori löi ja Matti Saukko syöksyi kotiin. Pallo sirvahti juuri kiinniottohetkellä Kempelee mainiolta Lukkarilta Jani Lassilalata.

Ankkurit siirtyivät 2. jaksolla johtoon 2-1, kun Tomi Lehesvuori löi ja Matti Saukko syöksyi kotiin. Kempelee mainio lukkari Jani Lassila epäonnistui kiinniotossaan. (Pallo karkumatkalla punaisen nuolen osoittamassa kohdassa. Klikkaa suuremmaksi kuvasta) Kuva: K-Media/ kuvapalvelu
Miesten ykkössarjan lauantaikierroksen kärkiottelu pelattiin Alajärven Kitron Stadionilla hyvissä olosuhteissa ja mukavan katsojamäärän kannustamana. Alajärvi oli tyly isäntä ja voitti vahvalla lyöntipelillään sarjakakkosena pitkään pysytelleen Kempeleen Kirin puhtaasti 2-0 (7-4,4-3).

Ottelun parhaana palkittu Ankkureiden avainpelaaja lyöjäjokeri Tomi Lehesvuori oli lauantain ottelussa pitkästä aikaa mies paikallaan, ensimmäisellä jaksolla hän tinttasi ja yllätti vastustajan takakentän. Kempeleen kopparien pienet keskinäiset kommunikaatiot eivät ehtineet toimia rittävästi ja pallo painui takaa keskeltä läpi kauaksi Kitron takakentän viheriölle. Tuloksena kenttäpesät tyhjäksi ja mies kiersi kaiken kruunuksi joukkueelleen  vielä kunniajuoksun.

Ankkurien pelinjohto oli nyt selkeästi satsannut jokeriosaston tulivoimaan, jota sinne toikin farmista nostettu oman seuran kasvatti Ville Viljanmaa.  Pitkän huiskea Viljanmaa onnistui myös lyönneissään ja iski ensimmäisellä jaksolla kaksi (2) juoksua.

Ankkureiden 1. jakson toisen vuoroparin sisävuoro hyydytti sitten totaalisesti Kirin taistelutahdon, joten jakso kirjattiin lopulta puhtaasti isäntien jokeriosaston piikkiin 7-2.

Ankkurien ruutupaitojen ”parsimista” joutuvat pelinjohtajat suorittamaan vielä vähintäänkin huomisen Haapajärvi vierasottelun verran.

Kärkiottelun toiselle jaksolle tultiin juuri niin, kuin monissa muissakin kauden aikana eri kentillä pelatuissa otteluissa.

Se joka on on hävinnyt edellisen jakson, löytää yleensä jostain taistelutahtoa toiselle jaksolle enemmän, kuin voittanut joukkue. Useimmiten myös pelitaktiikan vaihtamisella on  merkittävä vaikutus ottelun ”kääntämisessä”.

Kempele tuli ja ryhtyi pommittamaan Ankkureiden ”aurinkoista” takakenttää 4-1 tilanteessa, mutta Kirin kiri ei riittänyt tällä kertaa, kaikessa piirun verran vahvempaa, Kitron isäntää vastaan. Toinen jakso lopulta jännittävästi isännille 4-3.

Lehesvuoren ja Viljanmaan lisäksi toisella jaksolla juoksuja Ankkureille iskivät Tero Rantakangas, Matti Saukko ja Jukka Tuomisto.

Ankkureiden ykköspalkinnolla palkittiin ansaitusti esimerkillisestä kokonaissuorituksesta, niin sisällä kuin ulkona, Juha-Matti Matilainen.

Pienet virheet ja ajatuskatkot ulkopelissä saattavat olla lopulta ottelun jouhevalle läpimenolle yllättäviä vastuksia, mutta ainakin Ankkurimiehistö paikkaili kiitettävästä pienet töppäilynsä pelaajien komeilla ja tärkeillä ulkopeli suorituksilla.

Alajärven merkittävä kolmen pisteen voitto Kempeleen Kiristä nosti joukkueen sarja kakkoseksi. Molemmilla seuroilla on sama pistemäärä, mutta Ankkurit ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Tavoitteita Ankkureilla piisaa ihan runkosarjan loppuun asti, sillä Ykkösten ykkönen Hamina hävisi vieraissa Oululle 2-0, eikä näin saanut pisteen pistettä käydyltä launtain kierrokselta. Haminalaiset johtavat siten vain kahdella pisteellä Alajärveä ja Kempelettä. Myöskin Hamina on pelannut jo yhden ottelun enemmän kuin Ankkurit.

Mennään kieli keskellä suuta ja toivotaan parasta.

Ankkureiden omalla tiiviillä ulkopelillä ei pitäisi olla mitään hätää tulevissa koitoksissa, raakaa tulivoimaa vain riittävästi mukaan.

Alajärvi:

Markus Salmenautio 0/2, Juha-Matti Matilainen 0/1, Tero Rantakangas 1/2, Jouni Koskela 0/2, Matti Saukko 1/1, Janne Kivipelto 0/1, Jukka Tuomisto 1/0, Juha-Matti Jaatinen 0/1, Ville Viljanmaa 3/0, Tomi Lehesvuori 1+4/1.
Palkitut: I Juha-Matti Matilainen, II Ville Viljanmaa, A Tomi Lehesvuori.

Kempele:

Jarkko Hyry 1/1, Iiro Åman 1/1, Jarkko Kokko 1/0, Juuso Kalmakoski 0/2, Samuli Ranta 0/1, Ossi Meriläinen 1/0, harhat 1.
Palkitut: I Jani Lassila, II Iiro Åman.

Tuomarit: Jouni Laitinen ja Jussi Mäntymaa.

Yleisöä: 553.

MUUT KIERROKSEN 30.7. OTTELUTULOKSET:

Seinäjoki – Haapajärvi     2-0 (15-3,1-0)

Oulu – Hamina                  2-0 (4-1,4-1)

Ulvila – Kuopio                 0-1 (4-5,2-2)

Ylivieska – Imatra            1-2 (3-4,3-1,0-1)

Helsinki – Lievestuore    2-0 (2-0,1-0)

JÄTÄ KOMMENTTI