YKKÖSPESIS | Tomi Lehesvuori Ankkureiden kultakimpale!

1
Ankkureiden Tomi Lehesvuori kävi esittäytymässä Kevätmarkkinoilla muun joukkueen mukana. (Kuva: Jukka Ketonen/jpnews.fi)

Ankkureiden Tomi Lehesvuori kävi esittäytymässä Kevätmarkkinoilla muun joukkueen mukana. (Kuva: Jukka Ketonen/jpnews.fi)
Kankaanpään Mailasta viimekauden jälkeen Alajärvelle pelaamaan siirtynyt Tomi Lehesvuori on Ankkureiden miesten Ykköspesisjoukkueen uusin tulokas.
Kookas ”Jeremäinen” Lehesvuori on lyönyt suurimmaksi osaksi Ankkureiden kauden juoksut. Yhden miehen vastuu on ollut hirvittää luokkaa. Ilman hänen tasoista iskijää tuskin Ankkurit keikkuisivat sarjataulukossa sillä sijalla missä joukkue on nyt kuuden pelatun ottelukierroksen jälkeen (5.).

Eipä liene kenellekkään yllätys, että Ankkureissa pelaava Tomi Lehesvuori on tällähetkellä Ykköspesiksen Lyöjäkuningas!

Mies johtaa lyöjätilastoa samalla kotiutusmäärällä Kuopion Tommi Nissisen kanssa ( 24 juoksua). Lehesvuori on iskenyt kerran kovempaa ja saalistanut yhden kunnarin enemmän kuin Nissinen.

Ankkureilla on siis aito kultakimpale, kingi ja esikuva nuorilla ja vetonaula katsojille!

Miksi kaikki muut pesäpalloa vähänkin seuraavat tämän näkevät, mutta seuran markkinointi, tiedottamis ym. taustaihmiset eivät?  Mikä krooninen anemia Alajärven Ankkureiden yleisseuran pesäpallojaostossa vaivaa, kaikesta ei voi, eikä saa joukkuetta syyttää? Peilin eteen marssiminen voisi olla sopivaa liikuntaa viimeistään lyhyellä kesätauolla.  Jos seuran ykköstä tukevaan taustaorganisaatioon ei saada jämerämpää osaamista ja otetta on turhaa heittää pilviin utopistisia ajatuksia muun muassa noususta pesäpallon eliittiin.

Pesäpallon Liitto-Lehdistö ottelun saaminen Alajärvelle ja sen kaikin puolin hyvällä arvosanallakin läpivieminen on kuitenkin hatun noston arvoinen teko Ankkureilta jo tässä vaiheessa ennen varsinaista tapahtumaa. Energiaa on varmasti kulunut osalta seuraväkeä tämänkin tapahtuman tiimoilta ihan riittämiin. Toivotaan että tapahtuma menee hienosti suunnitelmien mukaan ja kansaa on runsaasti Kitrolla, koska kotiseuralle tapahtuman merkitys moneen asiaan kasvaa päivä päivältä potensseissa tapahtumaviikonlopun lähentyessä.

Tomi Lehesvuori Ankkureiden tuki vierasvoitoissa Oulussa ja Ulvilassa

Oulu – Alajärvi 0-2 (0 – 5, 4 – 7)

Loistava, puhdas kolmen pisteen hakureissu Ankkureilta Oulun ”varjo” Lippoa vastaan. Ehdottoman tärkeät itseluottamuspisteet plakkariin vieraskentältä, jonne muun muassa PuMu Hesasta teki hukkareissun.

Upeaa on nähdä myös juniorikasvatuksen uusien tähtien alkavan vihdoin tuikkivan esiin joukkueen vastuunkantajiksi. Sasu Iivarisesta on kasvamassa vastustajajoukkeille vaarallinen mailavirtuoosi. Lyöntivoiman lisääntyminen miehisessä kropassa, näkyy kummasti jo pallon liikeradoissa ja vauhdissa.

Sasu iski Oulussa kunnarin ja yhden tavallisen juoksun. Näyttävästi isketyt ja lyönnillä tuodut juoksut ovat pesäpallon herkkuosastoa, joka ei taatusti jätä ainoatakaan katselijaa kylmäksi. Ankkureiden ykköspalkittu Tomi Lehesvuori nuiji Oulussa neljä juoksua (4) viidestä mahdollisesta. Muita ankkuri”leijonia” olivat kakkospalkittu kakkosvahti Juha-Matti Matilainen kolme tuotua juoksua (3). Pikku hiljaa juonesta kiinni saava ja jatkuvasti otteitaan parantava kakkospolttaja Tero Rantakangas, kaksi lyötyä juoksua (2), sekä pesäpallo-otelutapahtumissa yhtä ehkä tärkeintä kulmakiveä yksin vartioiva pelaaja,  ankkurilukkari Janne Kivipelto (2).


Oulu:

Jussi Markus 0/1, Jesse Väisänen 0/1, Janne Korhonen 1/1, Joni Meriläinen 2/0, Erno Hautamäki 0/1, harhat 1.

Palkitut: I Timo Lemponen, II Jesse Väisänen.
Alajärvi:

Juha-Matti Matilainen 0/3, Tero Rantakangas 2/0, Jouni Oja-Lipasti 1/1, Sasu Iivarinen 1+1/2, Jukka Tuomisto 0/1, Robert Tallbacka 1/0, Janne Kivipelto 2/0, Juha-Matti Jaatinen 0/3, Jere Saukko 0/2, Tomi Lehesvuori 4/0.

Palkitut: I Tomi Lehesvuori, II Juha-Matti Matilainen.

Tuomarit: Jani Kontiola ja Pasi Saari.

.

Ulvila – Alajärvi 1-2 (5 – 4, 6 – 9, 1 – 4)

Ankkureita vaivaava heikko otteluun lähtö ei jäänytkään Ouluun, vaan se putkahti uudestaan pinnalle Ulvilassa, jossa aloitettiin 1.jakson juoksujen teko kotijoukuetta rivakammin, mutta se vanha ”korvienväli” juttu taisi iskeä ja mentiin häviämään tarjottu mahdollisuus vastustajalle kirvelevästi yhdellä juoksulla. (5-4). Sekä toinen jakso että eka jakson häviöstä poikinut Supervuoro pelattiinkin sitten mallikkaasti ja tehtiin niissä juuri sopivasti tarvittavat juoksut ottelun voittamiseksi. Tietysti vastustajalle annetut kuusi juoksua toisessa vuorossa ovat monen mielestä kärkijoukkueeksi hamuavalta aivan liian paljon. Kesän ensimmäinen hellekeli porinseudulla, jossa mitattiin valatakunnan kauden lämpöennätys +31 astetta, heitti varmaan otteluun oman lisähaasteensa.

Aivan huikea ase on ankkurilaisella pelinjohdolla Matti Iivarinen- Erno Lassila käytössään, kun mailan varteen on asettaa ykköspesiksen superlyöjäjokeri Tomi Lehesvuori. Tomi iski vimpeliläisetkin kateeksi Ulvilan kentästä (1+7). Ja oli luonnollisesti ottelun paras pelaaja, voittajajoukkue Ankkureiden ykköspalkittu. Tomi on varmasti merkattu mies jokaisessa tulevassa vastustajajoukkueessa, se on nyt viimeistään saletti.

Toivottavasti toista ankkurilaista pesäpalloprinssiä ei vielä ole kovin monessa leirissä merkattu. Iivarisen nimi taitaa ola pesäpallopiireissä jo sen verran tunnettu, että he ovat jatkuvan tarkkailun alla, kuten Tallbackat ja Kivipellot.  Sasu Iivarinen ei kunnioittanut myöskään Ulvilan ulkokenttää pätkän vertaa, vaan kiskaisi jälleen joukkueelleen tärkeään paikkaan, sekä kunnarin että kaksi tavallista juoksua (1+2).

Ahkerammin ja vikkelämmin kenttä kiersi vuorostaan jokeriosastosta joukkueen kapteeni Juha-Matti Jaatinen (4). Jaatinen majailee tiukasti Ykköspesiksen etenijätilaston ”sixpackissa” 12 juoksullaan.

Juha-Matti Matilainen pelasi hyvällä kärkkäri prosentilla läpi otelun (88%) löi yhden ja kiersi kentän kolmen juoksun arvoisesti.

Tero Rantakangas ei aivan onnistunut kotiutuksissaan (1 juoksu) vaikka muuten siirteli miehiä pesillä mallikkaasti, ulkokentällä Tero on vastustajalle yhä pahempi kanto. Hyvä peli tuotti joukkueen kakkospalkinnon.

Jouni Oja-Lipastin sisäpeli tehottomuus jaksaa kummastuttaa.

Ulvila:

Timo Ehrola 1/1, Miko Sillanpää 0/3, Erno Kulmala 2/2, Joni Saarinen 0/2, Toni Marjamäki 0/1, Rami Mäkinen 1/0, Miika Anttila 0/1, Petri Kulmala 1+5/2, Ville Einola 2/0.

Palkitut: I Petri Kulmala, II Timo Ehrola.
Alajärvi:

Markus Salmenautio 1/1, Juha-Matti Matilainen 1/3, Tero Rantakangas 1/1, Jouni Koskela 1/1, Sasu Iivarinen 1+2/1, Matti Saukko 1/1, Jouni Oja-Lipasti 0/1, Jukka Tuomisto 0/1, Juha-Matti Jaatinen 0/4, Jere Saukko 0/2, Tomi Lehesvuori 1+7/1, harhat 1.

Palkitut: I Tomi Lehesvuori, II Tero Rantakangas.

Tuomarit: Jari Uusitalo ja Antti Kallio.

Lauantaina 11.6. Ankkurit saavat vieraaksi Kitrolle Haapajärven. Ottelu alkaa klo 15.00
SARJATAULUKKO

Hamina        6  4  1  0  1  0 11-  3 ( 77- 24) 15

Seinäjoki     7  4  0  0  1  2  9-  5 ( 66- 42) 13

Kempele       6  1  5  0  0  0  8-  1 ( 46- 31) 13

Helsinki      7  3  1  0  0  3  7-  5 ( 64- 55) 11

Alajärvi      6  2  2  0  1  1  9-  6 ( 60- 47) 11

Oulu          6  2  2  0  0  2  7-  4 ( 36- 27) 10

Kuopio        6  1  2  0  3  0  8-  7 ( 54- 47) 10

Ulvila        6  1  1  0  2  2  6-  9 ( 42- 57)  7

Haapajärvi    6  1  1  0  2  2  5-  8 ( 44- 64)  7

Lievestuore   6  1  0  0  1  4  3-  9 ( 40- 55)  4

Ylivieska     6  0  2  0  0  4  2-  7 ( 25- 48)  4

Imatra        8  0  1  0  1  6  3- 14 ( 46-103)  31 KOMMENTTI

  1. Arvoisa toimitus!

    Olette täysin oikeassa Ankkurien markkinoinnista. Itse asiassa voi sanoa, että sitä ei ole ollenkaan tai se on hyvin puutteellista. Keskitytään vain Liitto-Lehdistö otttelun läpiviemiseen. Vaikka en pitänyt Kankaanpään markkinoinnista aikoinaan, niin siellä sentään ymmärrettiin, mitä merkitsee odotusten luominen eri ottelutapahtumiin. Valitettava totuus on, että Ankkureissa ymmärretään markkinointi vain pelkkänä kulueränä, joka on jollain lailla seuran toiminnasta pois. Talous on seuran puheenjohtaja Tapio Kantokosken mukaan hyvässä kunnossa, joten luulisi siitä lohkeavan jotain myös markkinointiin. Onneksi kuulemma kesäkuussa laitetaan Ankkurien toiminnnanjohtajan paikka auki. Toivottavasti siihen saadaan markkinointia osaava henkilö mukaan. Seura tarvitsee osaajia tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. On aika nostaa resurssit sarjanousun edellyttämälle tasolle.

JÄTÄ KOMMENTTI