YKKÖSPESIS | Vaasa luopuu paikastaan Ykköspesiksessä – Seinäjoen Maila-Jusseille avautui paikka nousuun!

0
Etelä-Pohjanmaa elää pesäpallon uutta renesanssia, josta myös Seinäjoki halutaan pääsevän osalliseski.

Etelä-Pohjanmaa elää pesäpallon uutta renesanssia, josta myös Seinäjoki halutaan pääsevän osalliseksi.
”Toisen kuolema on toisen elämä”, niinhän se sanonta kansojen keskuudessa kuuluu.

Vaasan Mailan pitkittyneet talousvaikeudet pakottivat sitten loppujen lopuksi vaasalaista pesäpallomainetta ylläpitäneen seuran luovuttamaan paikkansa pellillisesti huippuhyvin menneen kauden päätteeksi.

Kolmannelta sarjapaikaltaan ” kilpailija kaupungin”  pesäpallon mahtiseuralle Seinäjoen Maila-Jusseille paikkansa luovuttaminen ottaa kipeää, vaikka vaihto asiaa kuinka julkisuudessa tasoteltaisiin ja siliteltäisiin.

Kovia ylpeyden päälle käyneitä aikoja on kokenut Seinäjoen ”lippulaivakin”.

Seuran 37 vuoden yhtäjaksoinen taival pääsarjatasolla päättyi 2006, jolloin Maila-Jussit pelasi historiansa ainoan kauden Ykköspesiksessä. Paluu Superpesikseen kesti vain kaksi vuotta, kun vauhtia päätettiin hakea suomensarjasta.

Uutta nousua rakentava seura hävisi niukasti kuluneen kauden päätteeksi helsinkiläiselle Puna-Mustille Ykköspesiksen nousukarsinnassa.

Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmä kuitenkin hyväksyi Maila-Jussien ja Vaasan Mailan keskinäisen sopimuksen sarjapaikkojen vaihdosta.

Maila-Jussit on haluttua ”tavaraa” sarjaportaitten ylimmille tasoille.

Ensin Ykkösiin ponnahti kuin tyhjästä Jyväskylän Valon siivittämänä Maila-Jussien ”jussittaret” naisjoukkue ja nyt tuon saman tempun saman kauden aikana teki vuorostaan vaasalaisten ”kustannuksella” seuran miesjoukkue.

Jussit tuloo….!

Lähi kuukaudet näyttävät miten mielenkiintoinen nippu omia ja hankittuja pelaajia velattomalla seuralla on kasassaan kauden alkuun mennessä?

Monia pohojalaisia kiinnostaa, että onnistuuko ja toimiiko joukkueen rakentamistaktiikka paremmin kuin sen viimekertaisella lyhyeksi jääneellä visiitillään Superpesikseen?

Joka tapauksessa tiedossa on entistäkin mielenkiintoisempi Ykköspesiskausi 2011, jossa seurojen on menestyksen eteen satsattava kovemmin kuin pitkiin aikoihin.

AA-harkat18

JÄTÄ KOMMENTTI