Alajärven kaupungin perinteinen joulunavaus perjantaina

0
Alajärven kauppias- ja toriyrittäjien edustajat kertoivat joulunavaustapahtumasta. (vas.) Mika Ainonen S-Market Alajärvi, Tuomo Pollari Halpa-Halli Alajärvi, Annukka Lahti Kello ja Kulta Hippu, Ari Ahvenlampi AKKR ja Riitta Ojajärvi torikauppiaiden edustaja. (K-Media)
Alajärven kaupunki kauppiasyrittäjineen hakevat uutta ilmettä joulunaikaan virittäytymällä ja valjastamalla Palotoria sekä kupungin keskustaa aitoon joulutunnelmaan.

Koko perjantaipäivä 16. marraskuuta ollaan alajärveläisen joulunavauksen ”villissä”. Torikauppiaat kojuineen ja myyntipöytineen valtaavat Palotorin parhaat myyntipaikat perjantaina iltapäivällä kello kolmesta alkaen, joulumusiikit kajahtavat kaiuttimista neljän aikoihin.

-Joulutorilla on tarjolla monenmoista, julkistaa torimyyjien edustajiin lukeutuva Riitta Ojajärvi. Tarjolla on muun mussa heinäseipäitä, mausteita, mehuja, hilloja, joulukoristeita, leivonnaisia, sisustustuotteita, lastenvaatteita…ynnä muuta

Joulupukki vierailee keskustan kauppaliikkeissä ja torilla ”ukko” on nähtävissä ja tavattavissa ensimmäistä kertaa noin puoli viiden aikoihin iltapäivällä. Saamme kuulla Korvatunturin tuoreet kuulumiset ja että ovatko lapset olleet ylipäätään kilttejä valtakunnassa.

Joulutorin joulunavaustapahtumassa kello viiden ja iltakuuden välillä nähdään Alajärven Paavolan alakoulun oppilaiden tonttukulkue ja tonttujoukon vielä salainen tonttuohjelma.

2012 virallisen joulunavauspuheen ja -tervehdyksen joulukaupungista tuo upouusi kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Myöskin torin jättikuusi saa omat valonsa tuikkimaan ja valaisemaan seutukunnan pimeintä vuodenaikaa vähintäänkin aina loppiaiseen saakka.

Alajärven joulunavaustapahtuma päätetään perinteiseen, tempauksessa mukana olevien lahjakauppiasliikkeiden ja pankkien yhdessä järjestämään suureen ilotulitukseen.

Halpa-Hallin joulu käynnistyy jo torstaina 15.11.

Alajärven Halpa-Hallin myymäläjohtaja Tuomo Pollari kertoo yritysketjun jatkavan jouluavaustaan kautta Suomen hyväksi todetulla perinteisellä formaatilla.

-Lasten tekemät ja myymälöihin esille ripustettavaksi tuomat jouluaiheiset piirustukset ovat edelleen se joulunavauksemme kantava juttu, josta perinteestä ei ole mitään aihetta luopua. Olemme sen aikoinaan ideoineet ja se on meille tärkeä juttu, kertaa Pollari oman kauppaketjunsa jouluavaustempauksen kohokohtaa.

Piirustuksia otetaan Halpa-Hallin myymälöissä vastaan torstain ja perjantain aikana. Alajärvellä keskimäärin vuosittain liki 700 pientä piirttäjää saavat piirustuksen tuodessaan ”palkkioksi” Joululehden, leluyllätyslahjan ja tietenkin karkkia.

Jo reilusti yli 20 vuotiselle perinteelle ei ole siis loppua tiedossa. Paikkakunnan tunnetussa lahjatavaratalossa kahvitellaan myös torstaina ja perjantaina sekä nautitaan glögitarjoilusta lauantaina (17.11.)

Tempauksia pitkin marras- ja joulukuuta

Alajärven kaupan kehittämisryhmän manageri Ari Ahvenlampi kertoi myös Maxi kauppakeskuksen järjestävän perinteisen oman erillisen joulunavaustapahtumansa perjantaina 24.11.

Ahvenlammen mukaan tiedossa on vielä kuluvan kuun lopulla käynnistyvä suuri Kinkkurieha, jossa arvotaan lähes 40 joulukinkkua onnellisille voittajille. Joten kannattaa seurata tiedottamista mediassa erityisen tarkasti.

AA-Joma220518

JÄTÄ KOMMENTTI