”Alavuden kaungintaloa ei saa purkaa” Paukkunen ja Hautala tekivät kuntalaisaloitteen!

0
Alavuden kaupungintalo (Arkistokuva)

Alavuden kaupunginvaltuusto teki äskeittäin päätöksen, että hieno ja homehajuton kaupungintalo puretaan ”terveydellisistä syistä”. Taloa on tutkittu pitkään homeen toteamiseksi ja tulokset ovat olleet ristiriitaisia ja tulkinnan varaisia. Virastossa työskentelee myös suurin osa viranhaltijoista tälläkin hetkellä ja oireita tunteneet on hajasijoitettu muihin tyhjiin tiloihin.

Nyt kaupunginvaltuutet Yrjö Paukkunen ja Pentti Hautala ovat tehneet kuntalaisaloitteen ettei kupungintaloa purettaisi. Hyväkuntoinen talo pitäisi kunnostaa heidän mukaan muuhun käyttöön, jos tilat eivät nykyiseen toimintaan, tarkempien ja virallisten tutkimusten suorittamisen jälkeen, todellakaan soveltuisi?!
Sopivia tyhjiä tiloja on käyttettävissä runsaasti kaupungin virkailijoille tarvittaessa.
Kaupungintalo saataisiin jo purkamisesta aiheutuvilla, noin miljoonan euron, kustannuksilla käyttökelpoiseksi moneen tarkoitukseen. Esimerkiksi kaupungille isoksi kokous-ja näyttelytilaksi, yritystoimintaan, jne.

Sairaalan kunnostus on tärkeämpää, kuin laittaa runsaasti rahaa esimerkiksi  talon purkamiseen. Uuden kaupungintalon rakentaminen kustantaakin sitten jo noin 10 miljoonaa. Kaupungilla on paljon rahanmenoa muuhun tärkeämpään. Velka nousee jo muutenkin tänä vuonna asukasta kohden yli 4000 euroon.

Paukkusen ja Hautalan tekäämään kuntaisaloitteeseen pääsee mukaan vaikuttamaan, netin välityksellä muun muassa osoitteessa: ”ALAVUDEN KAUPUNGTALOA EI SAA PURKAA”.


 

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI