Anniskelupaikoissa tehovalvonta – Alaikäisille ja päihtyneille anniskelu on vähentynyt

0

Poliisi tarkasti lähes 500 anniskelupaikkaa viikonloppuna 30.9.–2.10.2016 yhteistyössä alkoholitarkastajien, pelastuslaitosten ja työsuojelutarkastajien kanssa. Myös luvattomia ulkomaalaisia löytyi.

Anniskelupaikoissa havaittiin aiempaa huomattavasti vähemmän järjestyksenvalvontaan liittyviä rikkeitä sekä päihtyneille ja alaikäisille anniskelua. Lukuja on verrattu vuosien 2012–2014 tilanteeseen, koska viime vuonna tehovalvontoja ei turvapaikkatilanteen takia pystytty järjestämään.

Poliisi ja alkoholitarkastajat joutuivat puuttumaan tänä vuonna 23 tapauksessa selvästi päihtyneelle anniskeluun ja yhdessä tapauksessa alkoholia anniskeltiin alaikäiselle.

Vastaavia päihtyneille anniskelutapauksia vuonna 2014 oli 35 ja vuonna 2013 58. Alaikäisille anniskeluja vuonna 2014 oli kaksi, vuonna 2013 neljä vuonna 2012 peräti 18.

Valvonnassa havaittiin yhteensä 19 järjestyksenvalvontaan liittyvää rikettä. Valtaosassa tapauksista järjestyksenvalvojatehtävissä toimivalla henkilöllä ei ollut järjestyksenvalvojakorttia työssään mukana.

Vastaavia rikkeitä vuonna 2014 oli 21, vuonna 2013 28 ja vuonna 2012 51.

Valvonnan aikana poliisi kirjoitti lisäksi erilaisista rikkeistä 14 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lisäksi valvonnan yhteydessä löytyi kaksi anniskelupaikkaa, jossa myytiin verotonta alkoholia. Järjestyshäiriöitä anniskelupaikoissa tai niiden edustalla oli yhteensä 35 tapauksessa.

Poliisin kanssa valvontaa suorittaneet yhteistyöviranomaiset löysivät huomautettavaa mm. sammuttimissa, työvuorolistoissa sekä työvuoro- ja pelastussuunnitelmissa.

Valvonnan yhteydessä tavattiin lisäksi kahdeksan laittomasti maassa oleskelevaa tai luvattomasti työskentelevää ulkomaalaista.

Tarkastuksia tehtiin 459 anniskelupaikkaan ja niiden ympäristöön eri puolilla Suomea. Tarkastuksen tekivät poliisi ja alkoholitarkastajat. Muutamilla paikkakunnilla mukana oli lisäksi pelastuslaitoksen edustaja ja työsuojeluvalvojia

Anniskelupaikkojen valvonnassa olivat erityisinä kohteina päihtyneille ja alaikäisille anniskelu, anniskelupaikan järjestyksenvalvonta sekä anniskelutoiminnan vaikutukset ravintolan edustalla ja välittömässä läheisyydessä

kategoriainfo2

JÄTÄ KOMMENTTI