ARKADIANMÄELTÄ | Hongisto pureutuu kiistaan kilpirauhasen vajaatoiminnan uudemmista hoitomenetelmistä

6
Järvipohjalaiskansanedustaja Reijo Hongisto (PS) on tehnyt laajan ja seikkaperäisen selvittelyn liittyen muun muassa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidon menetelmiin, lääkkeisiin, lääkäreiden ammattitaitoon, oikeusturvaan sekä jääviyteen

Ohessa katkelma Hongiston kirjallisesta kysymyksestä, sekä hänen hallitukselle osoittama kysymys kokonaisuudessaan

Sosiaalisessa mediassa käydyn keskustelun perusteella näyttää siltä että kilpirauhasen oikeasta hoidosta on syntynyt lääkärien keskuudessa kiistaa. Osa endokrinologeista on vanhan hoitomallin kannalla ja osa lääkäreistä on saanut hyviä hoitotuloksia antamalla trijodityroniinia potilaille, jotka kärsivät RT3-dominanssista. Keskustelussa on tullut esille että onnistuneen hoidon ansiosta osa työkykynsä menettäneitä potilaita on voinut palata takaisin työelämään.

Saamani tiedon mukaan kiistely on johtanut siihen, että jotkut endokrinologit ovat tehneet kantelun lääkärikollegastaan, joka käyttää T3:sta monoterapiana ilman samanaikaista T4:sta. Kantelun tehneet endokrinologit vaativat nyt rajoituksia kantelun kohteena olevan lääkärin reseptinkirjoitusoikeuksiin.

Mediakeskusteluissa kerrotaan kyseisen lääkärin toimineen täysin moitteetta 20 vuotta. Kantelun takana eivät ole hänen potilaansa, vaan edellä mainitut endokrinologit, joilla on eri näkemys kilpirauhasen hoidosta. Nämä näkemyserot ovat nyt johtaneet siihen, että Valvirassa saatetaan pohtia lääkärinoikeuksien rajoittamista hyviä hoitotuloksia saavalta lääkäriltä. Kantelu T3:sta monoterapiana käyttävää lääkäriä kohtaan aiheuttaa epävarmuutta ja pelkoa myös niille T3-monoterapiahoitoa antaville lääkäreille, joista ei ole vielä kantelua tehty, sekä heidän potilailleen.

………………………….

Tietooni on myös tullut, että yksi valituksen tehneistä lääkäreistä toimii Valviran asiantuntijalääkärinä. Yleisen oikeustajun perusteella on syytä kysyä, voiko sama lääkäri tehdä valituksen ja toimia valitusta käsittelevän toimielimen asiantuntijalääkärinä ja asian ratkaisijana. On myös syytä kysyä, onko kyseisellä lääkärillä selvä ja selkeä eturistiriita asian ratkaisemisessa, koska hän toimii myös Orionin asiantuntijalääkärinä ja Orion valmistaa tyroksiinilääkettä – mutta ei uudempaa T3-lääkettä, sekä onko kyseinen henkilö jäävi hoitamaan asiaa?

Kysymys:

Onko hallitus tietoinen kilpirauhasen metabolian laajemman diagnostiikan T4V+TSH+T3+RT3 arvoista ja niiden välisistä suhteista ja RT3-dominanssin hoidosta, sekä mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä jotta hyviä hoitotuloksia T3-monoterapialääkityksellä saaneiden lääkäreiden ammattitaitoa alettaisiin arvostaa laajemminkin ja tällä tavalla turvattaisiin näiden lääkäreiden hoitamien potilaiden tervehtyminen sekä estettäisiin mahdollisimman monen uuden sairauden puhkeaminen ja kuinka hallitus aikoo valvoa Valviran toimintaa jotta kantelun kohteena olevan lääkärin oikeusturvaa ei loukata ja myös jääviyssäännöksiä noudatetaan kaikilta osin?

talvirenkaatmarkkina

6 KOMMENTTIA

 1. Isot kiitokset tästä kirjoituksesta! Ja Reijo Hongistolle suuri kimppu ruusuja, on siinä miehellä arvot kohdallaan. Itse olen juuri kokenut lähes samankaltaisen kokemuksen kuin Robert De Niro elokuvassa Heräämisiä / Awakenings, kun sain lääkäriltäni asianmukaista hoitoa ja kyseisen metodin mukaisen lääkityksen. Olin alta aikayksikön takaisin työelämässä ja sairauden mukana seuranneesta syrjäytymisestä ei ole enää tietoakaan, uusi mies rinnalla ja ihmissuhteet kukoistavat, elämä hymyilee täydeltä laidaltaan ja tämän kesän vietän ulkona luonnossa, enkä neljän seinän sisällä sohvalla horroksessa, kuten kerkesin jo niin monta turhaa vuotta tehdä! – Anna –

 2. Jos elintärkeästä kilpirauhasentoiminnasta annettaisiin oikeaa valistusta ja lääkitys olisi nykytieteen tasolla, meita ’turhaan kroonikoita’ ei olisi. Monet ns hyvinvointiyhteiskunnassamme kehon altistusta ja saastumista aiheuttavat tekijät voitaisiin poistaa. Hypertyreodismi on autoimmuunisairaus ja se on estettettävissä oikein hoidettuna ajoissa. Jopa osaava, taitava, kokenut homeopaatti tietää miten se hoidetaan.
  Yli sata vuotta vanha orgaaninen kilpirauhashormooni, ’sikahormooni’ sisältää kemiallista tyroksiiniä enemmmän kehon itse tuottamia tärkeitä hormooneja, jotka erikoisesti vaikuttavat mielialaan. Moni syö tietämättömyyttään ja valistuksen puutteessa depressiolääkkeitä turhaan.
  Luonnonmukainen tässäkin hoidossa on a&o.
  nimim. ’turhaan kroonikko’

  • Kiitos, kuin minun kynästä. Siis aivan samat kokemukset; en nyt tarvitsisi edes ’sikaa’ jos olisin voinut, ymmärtänyt, hankkia lisää homeopaattista lääkeainetta, jota sain Sveitsissä homeopaatilta. Ilman Thyroxinia vuoden, ajan jolloin hoidin matalassa potensilla yhdistelmällä, jota en silloin edes pannut mieleen ja kaikki hyvin. Joku aineosista olisi parantanut kokonaan kuntoon kun olisi ollut ammattilainen lähellä. Suomi oli nuori silloin homeopatiassa. Aloitin itse opiskella homeopaatiksi juuri silloin, eikä riittävää tietoa vielä ollut. Nyt harmittaa, sillä olisin terve, ilman lääkitystä, jos sillä saumalla kun kilpirauhanen alkaa sanoa sopimusta irti, se saataasiin luonnonmukaisesti, uudelleen toimimaan. NYT, antakaa meidän edes pitää sikamme, jonka kanssa voimme niiiin hyvin!
   Tuntuu pahalta 7 onnellisen sikavuoden jälkeen lukea moisen polemiikin aiheuttaneita medisiinari kommenteja; kolleegojen selkäänpuremista. Surullista, ja nyt kukkona ovat syömässä kaverin pään.

 3. Hienoa, että kilpirauhaspotilaiden ahdingosta on tehty eduskuntakysely! Kilpirauhaspotilaiden hoito on täysin retuperällä. Umpierityksen erikoislääkärit eli endokrinologit eivät osaa kilpirauhasen vajaatoimintaa, eivätkä osaa muutkaan lääkärit. Jotkut harvat lääkärit ovat kiinnostuksesta perehtyneet ja tietävät enemmän.

  Kilpirauhaspotilaat ovat nousseet taistoon lääkkeittensä puolesta. Kantelu on täysin järjetön, sillä potilaat voivat hyvin ja haluavat pitää lääkkeensä. Potilailla ei siis todellakaan ole mitään hätää, päinvastoin! Kyseessä on endokrinologien sisäinen koulukunta- ja arvovaltataisto, jonka uhreina ovat kilpirauhaspotilaat.

  Kiitos Reijo Hongisto tästä eduskuntakyselystä! Potilaat ovat perusteneet adressin puolustaakseen lääkkeitään, adressi on tässä: http://www.adressit.com/vastustamme_valviran_aikeita_puuttua_kilpirauhasongelmien_hoitoon

  Lisää allekirjoituksia toivotaan! Kilpirauhaspotilaat tarvitsevat nyt kaiken tuen!

JÄTÄ KOMMENTTI