Tällä artikkelilla on 2 kommenttia (vastauksineen)
 • DMC kirjoitti:

  Kaikille ei muutenkaan ilmoiteta joka hälytystä, vaan medialle osa niiden alkutiedoista ja jatkoista. Kyllähän kilometrien jono paloautojen perään (tapahtumapaikalle) syntyy ihan ilman mediatiedotteita, jos ihmisasumusten lähistöllä jotakin vähänkään kiinnostavampaa huomataan tapahtuvan ja savu näkyy yhtään kauemmas. Ilmoitukset lähipiirille ja kylälle hoitavat tällöin ne paikalla jo olevat katselijat puhelimella paikan päältä ja kutsuvat lisää populaa katselemaan. Näpsivät vielä ehkä matkapuhelimellaan kuvan ja paiskaavat sen heikkolaatuisena lukijan kuvana eteenpäin.

  Jos palaa kunnolla, niin sinnehän ehtii puoli kaupunkia paikalle katselemaan liekkejä vielä tunteja itse hälytyksen jälkeen ja raunioita vaikka seuraavana päivänä.

  Nettiuutisointi on nykyään melko reaaliaikaista, haluttiin sitä tai ei, paikallisuutiset tavoittavat myös valtakunnallisen yleisön nopeasti. Onnettomuusuutisointi myös kiinnostaa, kiehtoo ja jakaa mielipiteitä, vähän kuin Dr Pepper USA, toiset tykkää ja toiset ei.

  Tuommoiset tiedotuskiellot ovat tosin lähinnä typeriä. Jos erityistä kerrottavaa olisi, mikä ihme sitä estää kertomasta kootusti kaikelle medialle. Toiminnan tulisi kuitenkin olla läpinäkyvää, vaikka jonkinlaista muutos- ja tiedotusvastarintaa paikallistasolla ihan ympäri Suomen onkin. Miksipä luulette, että poliisin nettisivuilta löytyy nykyään jokaiselle kiinnostuneelle päivittäiset poliisitiedotteet luettavaksi.

  Ja niin, monesti iltapäivälehdillä on sivullisten takia ilman tiedotteitakin jo jotain käsitystä sekä kuvamateriaalia siitä mitä ja missä tapahtuu.

  Kunhan näistä osan suorittamista ylilyönneistä 5min hälytyksen jälkeen “Juuri nyt: Tietiellä on hätäkeskuksen mukaan syttynyt KESKISUURI RAKENNUSPALO – paikalle on lähetetty paljon yksiköitä – nettilehti seuraa tilannetta!” päästäisiin eroon ja uutisoitaisiin vasta sitten kun on jotain oikeaa kerrottavaa. Mutta nykyään toisaalta pitää olla Amppareissa ekana listalla…

 • ari-pekka peltokangas kirjoitti:

  olikohan tässä uutisessa kyse tulipalosta vai siitä ettei kaikille ilmoietea joka hälyytystä,,,ettei olisi kilometrejen jono paloautojen perässä

Kirjoita kommentti

XHTML: Voit käyttää seuraavia tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Huom: Kommenttien moderointi on päällä, joka voi viivästyttää kommenttisi ilmestymistä. Sinun ei tarvitse kirjoittaa kommenttia uudestaan.

31.08.2016

Arvi ja Arvid

Ilmoita ilmaiseksi ilmoitustorilla! Aseta J-Pnews kotisivuksi! Tarkasta K-Kadun tarjonta! Lähetä uutisvinkki tai kuva!